icon

Sobáš s cudzincom

riann
Dnes o 12:52

Zdravím chcem sa opýtať či ste niekto mali sobáš na Slovensku / Turecku / Dansku s cudzincom mi krajiny EU ako to prebiehalo či ste museli mať superlegalizovane dokumenty a podobne snažím sa nájsť niekoho z reálnymi skúsenosťami lebo čítam otom už dva týždne a som z toho dosť zmeteny každá krajina ma ine pravidla ine dokumenty takže by som sa najradšej informoval od človeka čo ma reálne skúsenosti

anonym_21e400
Dnes o 13:37

@riann tak si najprv ujasni,v ktorej krajine sa chceš ženiť,načo ti je info o všetkých krajinách

janinah
Dnes o 13:43

Vybavovala som dokumenty pre dcerin sobaš v krajine južnej ameriky s ich obyvatelom. Papierovaciek milion,ale da sa zvladnut. Dost mi pomohli info z mojasvadba.sk.

inaemre
Dnes o 16:33

Presne tak. Kazda krajina ma vlastne pravidla, aj ked su obe krajiny v EU.
Takze najpv si ujasni krajinu. Ja som si brala Nemca a len na dokumenty kym sme vybavil "povolenie k sobasu" sme minuli niekolko stoviek €, 10 rokov dozadu.
Kamoska sa vydavala v Las Vegas a vyslo ju to lacnejsie 😅

vevesh
Dnes o 16:47

V dansku, ziadna superlegalizacia ani apostily. Len platny cestovny doklad, rodny list v aj stacil s apostilou a potvrdenie o stave (slobodny, rozvedeny, ovdoveny) s jednoduchym uradnym prekladom. Urcite ziadne lajstre ako na sk a prelozene, apostilovane, legalizovane a superlegalizovane a idealne do 3-6 mesiacov🫣🤐