icon

Svadba najskôr na úrade, neskôr v kostole

12. sep 2025

Ahojte. Plánovali sma svadbu buduci rok, riadne v kostole.. ale medzi tým som otehotnela a radi by sme spečatili náš vzťah manželstvom skôr než sa dieťa narodí, Takze svadba by bola najprv na urade viac menej sami pripadne s rodičmi a neskor by sme spravili riadnu svadbu v kostole zároveň s krstom. Mali ste niekto podobne? Naprv svadba na úrade a neskôr v kostole? Lebo premýšľame či vôbec mat svadbu na urade, a rovno v kostole až o rok.

Strana
z2
autor
12. sep 2025
@slavomira236

@anonym_autor asi ti to napisala preto,ze uz teraz sa neviete dohodnut. A zivot prinesie este vela inych dolezitejsich veci...

@slavomira236 jasne nevieme sa zhodnúť ale si myslím že budú situácie kde budeme musieť nájsť kompromis. Ale zas vo veľa veciach sa dopĺňame ☺️

autor
12. sep 2025
@anonym_46b141

Ja si neviem predstaviť mat riadnu svadbu,hudba, tanec, atď. zároveň aj krstiny dieťata, a s tým dieťaťom svadbovat do rána, tak ako sa na svadbe robí.

@anonym_46b141 ja viem že to je ozaj nepredstaviteľne dieťa a svadba do rana, ja by som musela určite ísť skôr domov a to by už bez nevesty by to nebolo ono.. preto som aj písala že ja sa aj na takej svadbe nevidím, proste že fakt moja predstava by bola v takej jednoduchosti proste dať si obedík posedieť troska sa zabaviť aj zatancovať (my obaja niesme vôbec tanečnici takze myslím si že by sme sa najradšej parketu vyhýbali 😂) a k večeru sa rozísť

autor
12. sep 2025
@cacianka

@anonym_autor nie, nie je to divné. vôbec. svadba môže byť akú chcete, odprezentujete svoju voľbu a ostatní ? môžu vám fúkať vieš kam. skús si ísť čítať na stránku mojasvadba.sk, tam nájdeš inšpirácií a rád mrte. Už nie je raritou, keď na pozváke uvediete a pri osobnom pozývaní upresníte, že sobáš a potom oslava od - do, zo zdravotných aj finančných dôvodov. a ak by sa niekto mal zdúvať, lebo robíte svadbu podľa svojich predstáv a nie jeho, tak ani chodiť nemusí.
Zbúchať ? ak máte zhodnú predstavu ( čo však nemáte), tak sa všetko dá, poprosiť o pomoc a niektoré veci delegovať na pomocníkov z radov rodiny, priateľov, alebo zdatnú koordinátorku. ale vy dvaja nie ste veľmi kompatibilní, ked sa neveiete dohodnúť a muž si razantne presadzuje svoje a nechce kompromis. ešte keď aj dom riešite, nemáte asi veľa času na vybavovačky a rozhadzovanie peňazí na mega svadbu. a ak ich máte dosť, nou problem, agentúra vám zariadi.

@cacianka no zatial sme nenašli spoločný kompromis. A ja si tiež myslím že ak rodina sa bude zduvat že nechceme ich pozvať na hpdstinu lebo naše rozhodnutie je to urobiť v malom, tak ani chodiť nemusia. Áno aj to má napadlo poveriť rodinu kamarátov na pomoc pri plánovaní svadby, čo sa týka prerábky domu a ešte svojpomocne popri tom alo partner chodí do roboty, tak je to tak na hrane s dokončením. Takze toto času je tak pomenej. Preto asi len úradne teraz svadbu a potom teda aj s komplet rodinou a do vtedy sa dohodneme čo a ako urobime

cacianka
13. sep 2025
@anonym_autor

@cacianka no zatial sme nenašli spoločný kompromis. A ja si tiež myslím že ak rodina sa bude zduvat že nechceme ich pozvať na hpdstinu lebo naše rozhodnutie je to urobiť v malom, tak ani chodiť nemusia. Áno aj to má napadlo poveriť rodinu kamarátov na pomoc pri plánovaní svadby, čo sa týka prerábky domu a ešte svojpomocne popri tom alo partner chodí do roboty, tak je to tak na hrane s dokončením. Takze toto času je tak pomenej. Preto asi len úradne teraz svadbu a potom teda aj s komplet rodinou a do vtedy sa dohodneme čo a ako urobime

@anonym_autor to ti kvitujem. Som už stará kofola, mám odzite veľa skúseností, tak si dovolím poradiť - urobte si malý obrad s najbližšou rodinou, veď to môže byť krásne a veľmi intímne, pohostenie, aj torta a tanečky a keď to pocítite - rozpustite to. S tým ukončením sa môžete s niekým dohodnúť aby to nenapadne a nenásilne na váš pokyn kočiroval k záveru, kedy uznáte za vhodné. Ako sa budeš cítiť, aká bude atmosféra. A ak bude chuť, potiahnete.
Máte toho teraz vyše hlavy, tak načo si pridávať starosti navyše ?! Po narodení bábätka časom uvidíte a poriesime ako budete chcieť. A tým že si skôr introvert, a nejako nie ste parketove levy, vyvstáva otázka - prečo sakra pozývať 70 ľudí a platiť im lukulske hody, keď za ušetrených 7 000 a viac, môžete zariadiť pol domu ( obrazne). Kvôli darom ? Kto chce,dá vám príspevok aj tak, kto nie, môžete mu servírovať aj kaviár a dá vám 5€. Na to nepozerajte. Alebo muz zarába toľko že ľahko vysolí 10 000 na jeden deň ?

sasesoe
13. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj v kostole mozete mat malu svadbu len so svedkami, rodicmi, surodencami. A potom "velku oslavu" ked sa na to budete citit - ci s krstom, prvymi narodeninami alebo prvym svatym prijimanim dietata. Nerob veci "polovicato", sa to neskor vypomsti. Najdolzeitejsia je vasa vzajomna komunikacia, dohodnut sa, ze co preco chcete. Mat manzela (nie len priatela) pri dietati ma vela praktickych vyhod, ale ak sa neviete dohodnúť na takej "malickosti" ako je "jedna party", ako chcete riešiť potom naozajstne problemy, ktore pridu? Mozes mat teraz svadbu "len na urade" a za rok-dva miesto "riadnej svadby" riesit rozvod...
Teraz je zbytocne snivat, aku svadbu ste mohli mat ako bezdetni, "tato lod uz odplavala".

autor
13. sep 2025
@cacianka

@anonym_autor to ti kvitujem. Som už stará kofola, mám odzite veľa skúseností, tak si dovolím poradiť - urobte si malý obrad s najbližšou rodinou, veď to môže byť krásne a veľmi intímne, pohostenie, aj torta a tanečky a keď to pocítite - rozpustite to. S tým ukončením sa môžete s niekým dohodnúť aby to nenapadne a nenásilne na váš pokyn kočiroval k záveru, kedy uznáte za vhodné. Ako sa budeš cítiť, aká bude atmosféra. A ak bude chuť, potiahnete.
Máte toho teraz vyše hlavy, tak načo si pridávať starosti navyše ?! Po narodení bábätka časom uvidíte a poriesime ako budete chcieť. A tým že si skôr introvert, a nejako nie ste parketove levy, vyvstáva otázka - prečo sakra pozývať 70 ľudí a platiť im lukulske hody, keď za ušetrených 7 000 a viac, môžete zariadiť pol domu ( obrazne). Kvôli darom ? Kto chce,dá vám príspevok aj tak, kto nie, môžete mu servírovať aj kaviár a dá vám 5€. Na to nepozerajte. Alebo muz zarába toľko že ľahko vysolí 10 000 na jeden deň ?

@cacianka nie muž nezarába až tak dobre aby mohol vyložiť 10000€ za deň, ja viem že to je kopec peňazí, ja tiež práveže chcem jednoduchšiu svadbu v kruhu najbližších, aj sa ušetria peniaze a ako vravíš tak môžu byť peniaze na nabytok zariadenie. Ešte nemáme predsa všetko nakúpené. Na teraz je to veľa, dom prerabka a tak, a ešte riešiť teraz veľkú svadbu to nepripadá do úvahy, a keď sa dieťa narodí rak ozaj neviem či tiež bude veľká svadba .. preto chcem teraz na urade len my dvaja svedkovia pripadne rodičia vezmeme sa a potom sa uvidí, ja som tiež na pn takze som klesla poriadne s platom dolu tak taká honosná svadba nemyslím si že by bola vhod v tomto obdobi. A radšej investovať do domu

cacianka
13. sep 2025
@anonym_autor

@cacianka nie muž nezarába až tak dobre aby mohol vyložiť 10000€ za deň, ja viem že to je kopec peňazí, ja tiež práveže chcem jednoduchšiu svadbu v kruhu najbližších, aj sa ušetria peniaze a ako vravíš tak môžu byť peniaze na nabytok zariadenie. Ešte nemáme predsa všetko nakúpené. Na teraz je to veľa, dom prerabka a tak, a ešte riešiť teraz veľkú svadbu to nepripadá do úvahy, a keď sa dieťa narodí rak ozaj neviem či tiež bude veľká svadba .. preto chcem teraz na urade len my dvaja svedkovia pripadne rodičia vezmeme sa a potom sa uvidí, ja som tiež na pn takze som klesla poriadne s platom dolu tak taká honosná svadba nemyslím si že by bola vhod v tomto obdobi. A radšej investovať do domu

@anonym_autor máš veľmi zrelé zmýšľanie, budete na 1 plate dosť dlho, tak radšej ušetríte za mega hostenie 70 ľudí,bolo by trápne a nezrelé si myslieť, že " veď sa nám náklady vrátia formou darov". Niekedy áno, ale bolo by to trápne očakávať a rátať s tým. Ľudia majú v dnešnej dobe vysoké náklady ísť na svadbu " lebo nový oblek, róba, účes od kaderníčky, mejkap od visazistky, topánočky" , kvety, deti nahodiť a na dar zostane ltt. Ak sa neviete dohodnúť teraz, na svadbe, ako sa dohodnete pri iných ťažkých chvíľach, problémoch, lebo svadba teda problém nie je, ale tie ceremónie okolo sú.

bennn
13. sep 2025

Osobne, ja by som spravil iba na urade. A potom už minať peniaze na sranda svadbu by mi prišlo dosť vyhadzovanie penazí. Ide iba o pravny zväzok. Načo za to dávať polku ceny nového auta?

anonym_f550b2
21. sep 2025

Nemá zmysel aj aj, veď stačí na úrade. V kostole sa to zbytočne predlžuje a je to viacmenej pre veriacich. Krst tiež nie je potrebná záležitosť.

Strana
z2