Svadba v kostole bez veselice
Ahojte. Priateľ chce mať svadbu v kostole ( mne to je úprimne jedno, nevadí mi to). Obaja sme sa ale zhodli na tom, že nechceme žiadnu veselicu a nič podobné. Že len pozveme rodičov a súrodencov, max 15 ľudí to vychádza ( z toho 4 deti). Chcela by som sa spýtať či poznáte niekoho ( alebo ste to tak sami mali) kto mal po obrade v kostole len večeru a išlo sa domov. Neveim zamýšľam sa nad tým nieje to blbe? Viem že takéto niečo sa vscsinou robí po obrade na radnici. Po kostole som ešte nikoho nevidela nemať veselicu
to je v podstate jedno či je svadba v kostole alebo na úrade.
potiahla by som oslavu aspoň do pol noci. však obrad nemusí začať o 15 h. dajte neskoršie.
zavolať kámošov kde bol na svadbe by sa patrilo.
@anonym_autor ešte do toho sa priateľ cíti možno trochu blbo, že bol na svadbách iným ktorých by sme nepozvali.
@anonym_autor cize ked ti ja poviem ze sme mali svatbu bez rodiny v kostole tak sa priatel uz nebude citit z vlastnej svadby kyselo?
Urobte to tak aby nikto z vas dvoch netrpel niako a trpiet nechajte hocikoho ostatneho
to je v podstate jedno či je svadba v kostole alebo na úrade.
potiahla by som oslavu aspoň do pol noci. však obrad nemusí začať o 15 h. dajte neskoršie.
zavolať kámošov kde bol na svadbe by sa patrilo.
@anonym_438ac8 my ale nechceme žiadnu oslavuj, len večeru. Spolu sme neboli na žiadnej svadbe.
@anonym_autor cize ked ti ja poviem ze sme mali svatbu bez rodiny v kostole tak sa priatel uz nebude citit z vlastnej svadby kyselo?
Urobte to tak aby nikto z vas dvoch netrpel niako a trpiet nechajte hocikoho ostatneho
@martinmmartin nechápem moc
@anonym_autor áno poznám. Vôbec to nebolo blbe. Rozhodli sa tak mladomanželia a my ostatní sme to rešpektovali. Dali sme si večeru,dezert a každý šiel po svojom.
Nas bolo 37 ( bolo by menej keby muz nema velku rodinu) a ziadne tie tradicie sme nemali. Bolo jedlo, potom discoteka a koniec. Vela svadieb je ako ty chces ze sa len najete a nic viac. Pohoda
sice nie vecera..ale isli sme na chatu ... bol tam obed chvilu sme pokecali ,opiekli smepacky deca sa pohrali a isli sme domov..ona tam osala aj s uz muzom a ich rodinou na vikend ..
Takže to nieje až taká blbosť. Lebo keď vidím vždy po kostole ako sa ide húfne čo najbližších kulturákov, reštaurácii… no to proste nieje vôbec pre nás. Mne by naproklad neprekážalo keby nemáme tú večeru spoločnú, ale tak to tiež spravím pre priateľa.
@anonym_autor moji rodicia pred 40 rokmi 😂 svadba v sobasnej sieni (to dnes uz asi ani neexistuje), potom obed doma s najblizsimi a svedkami a detmi. Presne 9 dospelych a 3 deti.
Kamoska zas svadba tiez len s najblizsimi (ziadni kamarati), teda obrad a spolocny obed pre cca 10 ludi a vecer zas len s kamosmi uz v civile si spravili party (zasli niekam do klubu ako ine vikendy). Usetrene nervy aj peniaze.
Boli sme na svadbe kde sa po obrade šlo na chatu, varil sa guláš atď.
Boli sme svedkami na svadbe kde sme boli len my 4. Ja, môj muž , nevesta so ženíchom.
Boli sme na svadbe ktorá bola len na úrade, bez hostiny, večere..len tak.
Je to váš deň, vaše rozhodnutie.Ako si spravíte tak bude.
Mali sme posedenie cca do 24.00, žiadne tradície ani tancovanie. 25 ľudí, žiadny chaos, stres a všetci spokojní. Akurát keď odchádzali sme im dali vyslušky a koláče. Všetkým sa páčilo a paradaxne aj tým čo mali na vlastnej svadbe 100 ľudí a svadbu do rána.😂
my sme tak mali v podstate - a bolo nám jedno čo si kto myslí. sme s mužom obaja introverti a nechceli sme veselku… ale po obedovečeri keď sa to oficiálne rozpustilo (najbližšia rodina a pár najlepších priateľov) tak sme šli na diskotéku s partiou…
my sme tak mali v podstate - a bolo nám jedno čo si kto myslí. sme s mužom obaja introverti a nechceli sme veselku… ale po obedovečeri keď sa to oficiálne rozpustilo (najbližšia rodina a pár najlepších priateľov) tak sme šli na diskotéku s partiou…
@biba_18 my sme introverti tiež. 😄 a do toho niesme ani diskotekový, nepijeme. Čiže pre nás to stráca cele nejaky väčší vyznam. Nejaké tradície tiež niesu pre nás.
@anonym_autor kľudne urobte ako chcete. normálny človek to pochopí - a kto je necitlivý, ten bude frflať na všetko…
Je to vaša svadba a máte si ju spraviť ako chcete vy dvaja.
My sme mali sobáš v kostole o 15 , potom v reštike "obed", syrové misy, torta s kávou a o 20 sme boli doma. Dokopy nás bolo 17. Uplne v pohode to vzali všetci. Teda okrem mojej mamy, ktorá trvala na "výslužke" pred svadbou, tak to si riešila ona 😁
Vaša svadba, vaše pravidlá, vaše sny a predstavy a tak to má byť. Ostatných je do toho h...
My sme mali sobáš v kostole o 15 , potom v reštike "obed", syrové misy, torta s kávou a o 20 sme boli doma. Dokopy nás bolo 17. Uplne v pohode to vzali všetci. Teda okrem mojej mamy, ktorá trvala na "výslužke" pred svadbou, tak to si riešila ona 😁
@anonym_2296e7 tiež nechceme robiť nejaké vysluzky a pokiaľ to svokra bude chcieť tak nech sa páči, ale bude si to rešiť sama 😄
Aj keby ste boli prvi na planete, tak preco vas to odradza? Co povedia ludia? Snad sa beriete kvoli sebe nie kvoli nim.
Z mojho okolia su teda takmer vsetci neveriaci a prevladaju male svadby do 30 ludi s obedom alebo posedenim max do polnoci bez programu. Tie peniaze sa daju lepsie minut. Neviem preco by to iste nemohlo byt po kostole.
@biba_18 ty si introvert???
@anonym_07da62 áno som
Áno poznám, bez oslavy, aj bez spoločnej večere s hosťami.
@anonym_autor bola som pred pár rokmi na takej svadbe. Bolo nás asi 16-18. Obrad v kostole, neskory, obed v reštaurácii, torta, káva, domov. Za mňa ideálna svadba. Bolo by mi srdečne jedno, kto si co o tom myslí
Super baby ďakuejm. Spravíme to tak🍀
Prečo by to malo byť blbé? Ako hosť by som veľmi rada išla na takú svadbu. Tie klasické veselice sú pre mňa hrôza
Boli sme na takej, svagrovcom z manzelovej strany. Obrad v kostole a potom neskory obed v reštaurácii. Dopredu sme si vybrali z jedalneho listka,co kto chcel..kazdy sme mali ine jedlo 😁 takze kazdy podľa chuti..potom nejake kolace,kava a vecer domov 😊 boli sme len rodicia a surodenci s polovickami. Nikto nefrflal, chceli to tak mladi, tak sa spravilo. Bola to ich svadba,ich rozhodnutie a bolo to super 😊 o dva roky nasa svadba, kde sme mali 70 hosti,riadnu zabavu az do rana a sirsiu rodinu. A takisto bola super 😊 lebo ta bola zase podľa nás. Takze urcite si urobte ako to vy citite, je to váš deň, bjde to váš spoločný život. Nikoho ineho. Držím palce ❤️
Áno,boli sme, mužov bratranec (muž bol svedok,takže preto pozvali aj náš).Mali okolo 20 ľudí, možno ani toľko nie,normálne bol sobáš v kostola,potom sme šli do reštaurácie,kde mali rezervovany súkromný salónik,klasika prípitok, večera, gratulácie a šlo sa domov.
@anonym_autor poznám viac takých, čo by na tom bolo blbé? Vaša svadba, vaša hostina-nehostina, je to váš deň, vy máte byť spokojní, o nič iné sa nestaraj
Preboha ste dospeli je to Vaša svadba vy rozhodujete ako to bude a vôbec nezáleží ako sa to “ma robiť” alebo nemá. My sme boli len snúbencom + svedkovia + bábätko krsniatko v kočíku. Potom večera a dobre vínko. Finíto, presne podľa nás a podľa našich predstav.

@anonym_autor ešte do toho sa priateľ cíti možno trochu blbo, že bol na svadbách iným ktorých by sme nepozvali.