Treba okolo každej nevesty chodiť v rukavičkách?
To len já mám taký pocit,že okolo každej nevesty treba chodiť v rukavičkách?Aby som jej nedajbože nijako neukrivdila?Nepovedať si svoj názor keď sa mi niečo nepáči lebo už by bol oheň na streche.
@anonym_autor V boxerských? Ja si myslím, že okolo niekoho sa chodí po špičkách a v rukavičkách sa s niekým jedná. To iba na upresnenie. A neber to osobne, ja som sa tiež na koníku naučil, išli ma tu udupať pod zem, až som konečne pochopil, že pred interpunkciu, napr. čiarku za slovom, sa nedáva medzera.
@11beautygirl11 práve dnes kúpila malému tenisky tak som povedala že ešte je skoro ze aj do aprila bude este vselijako
@anonym_autor no vidis, krasna ukazka toho ze Tvoj komentar bol absolutne zbytocny. Sak nech si kupi. Predstav si, ze ja som pre deti velakrat dostala oblecenie/obutie ktore im bude az o pol roka/o rok dobre. A co? Bude, budu nosit. Nebude? Nebudu. Nevidim absolutne dovod na moje ci cudzie komentare.
Joj ludia nerobte si navzajom prieky...
Záleží na tom čo konkrétne myslíš
Ešte že nie si moja svokra, ja som dcére kúpila tento týždeň slávnostné šaty na špagetové ramienka
Veď do lete ešte ďaleko, nie?
Tak ono záleží aj na tom ako často tí rodičia/svokrovci dávajú "rady" alá kúpila si skoro tenisky. Lebo je rozdiel občas niečo skomentovať a je rozdiel mať ku všetkému poznámky - toto si skoro, toto neskoro, lepšie by bolo takto, mala by si tamto, daj si/mu/jej toto, nedávaj si/mu/jej tamto.... a vlastne stále čosi 🙂 A veľa rodičov/svokrovcov má takýto "zlo/zvyk" stále niečo radiť/komentovať. Vzhľadom na rôzne veci je to pochopiteľné/vysvetliteľné prečo, ale to neznamená, že to niekedy nie je tak trošku otravné 🙂
A záleží aj na tom čo je myslené pod tými rukavičkami. Lebo niektorí berú zle už len to, že nevesta nepritakáva, ale povie na to asertívne svoj názor.
V každom prípade to chce pochopenie, rešpekt a asertivitu z OBOCH strán.
Keby len okolo nevesty, ale aj okolo dcéry.
Aj ja som dnes synovi objednala uz topanky na jar. Boli v 50% zlave. A co teraz akoze 😂 a pomaly zacinam kupovat letne oblecenie obom synom… prepac, ale nabuduce si kusni do jazyka. Ja mam skvelu svokru a vyborne si rozumieme. ano iste, su tam aj rozdielne nazory, predsa len ten generacny rozdiel je velky, ale ona mi nikdy do nicoho “nekybicovala”…
@katica06 iba tak konkrétne radšej nič nehovorím aby som niečím neublížila či je to tak dobré
@anonym_autor
joooj no to je tak, ked mas prd na praci len pchat nos, do coho ta nic. To myslis, ze tvoj syn je u9lne debilny a zobral si zenu, ktira nedokaze samostazne existovat a rozhodovat bez tvojich nazorov? Ci bol na pytacky v ustave pre ludi s mentalnym obmedzenim?
Spamataj sa a svohe nazory nechaj v svojej hlave. A aby si nebola uskostliva - lebo svokra - tak nie, pohadam sa koli tomu aj s mamou. Zeny, ktore maju prijemny zivot, riesia aj zabavu, kamosky, kavy, rozne spolicne akcie - nemaju cas brblat neveste do zivota a trieskat jej svohe nazory o hlavu.
Zacni sa tedit zo zivota a zi ten svoj, nie nevestin/synov. Nebud varecha do kazdeho 💩 a aj vztahy budete mat v pohode.
Moja mama ked ma tendenciu sirit svoje nazory neopytane, odporucim adopciu dietata a aspom 5 maciek a 4 psov. Bude aspom zamestnana a moze robit vsetko lepsie ako ja - a sme dorozpravane.
@anonym_autor
joooj no to je tak, ked mas prd na praci len pchat nos, do coho ta nic. To myslis, ze tvoj syn je u9lne debilny a zobral si zenu, ktira nedokaze samostazne existovat a rozhodovat bez tvojich nazorov? Ci bol na pytacky v ustave pre ludi s mentalnym obmedzenim?
Spamataj sa a svohe nazory nechaj v svojej hlave. A aby si nebola uskostliva - lebo svokra - tak nie, pohadam sa koli tomu aj s mamou. Zeny, ktore maju prijemny zivot, riesia aj zabavu, kamosky, kavy, rozne spolicne akcie - nemaju cas brblat neveste do zivota a trieskat jej svohe nazory o hlavu.
Zacni sa tedit zo zivota a zi ten svoj, nie nevestin/synov. Nebud varecha do kazdeho 💩 a aj vztahy budete mat v pohode.
Moja mama ked ma tendenciu sirit svoje nazory neopytane, odporucim adopciu dietata a aspom 5 maciek a 4 psov. Bude aspom zamestnana a moze robit vsetko lepsie ako ja - a sme dorozpravane.
@anonym_dd1820 dosť mimo tému💩💩💩
@anonym_dd1820 dosť mimo tému💩💩💩
@anonym_autor
to je velmi k téme. A pokial toto vidis ako mimo temu, skoda reci. Takto pokracuj a rychlo sa stane, ze aj vas kontakt bude velmi zriedkavy. Sebareflexia 0 a chapanie tiez na bode mrazu. Tu niet co dodat.
Chodit v rukacickach?😃 to co je za terminus technikus😃
@11beautygirl11 práve dnes kúpila malému tenisky tak som povedala že ešte je skoro ze aj do aprila bude este vselijako
@anonym_autor zaujímal by ma ton, akým si jej oznámila, že do apríla bude všelijako..
Vieš, keď komunikácia funguje, tak poznámka, že "nie je ešte skoro na tenisky?" žiadne vášne nevyvolá..
Takze otázky na teba - ako ty s nevestou komunikujes? Rešpektujes ju? Ako často davas nevyziadane rady? Máš tendenciu poucovat? Máš často pocit, že sa nevesta nespráva tak, ako by mala?
Takýchto tém tu už bolo... v skutočnosti si nevesta ventiluje otrávenosť zo svokry (aj keď to poprie).
@anonym_autor preco skoro? mozno o 2 tyzdne uz bude plus 15, vykukne slnko a dieta bude chodit v snehuliach? a nevesta mozno prave vtedy nebude mac cas ist tie tenisky kupit. a preco ma starsia generacia pocit, ze s ma ku vsetkemu vyjadrovat? a nie je nevesta dospela a svojpravna na to aby sa svokry pytala kedy je vhodny cas kupit tenisky? a potom su to len tenisky, tak aky problem?
@anonym_autor - ja mám veľmi dobrú svokru, do ničoho nezasahuje. Znie to skoro ako vtip. Keď sa jej priamo opýtam, vtedy sa vyjadrí. Na začiatku som si myslela, že jej je všetko jedno. Pochádzam z rodiny, kde každý komentoval všetko, ale vzťahy sme napočudovanie mali dobré, lebo sme boli otvorení a mali sa radi. Len to chcelo hodiny rozprávania sa a otvárania aj bolestivých tém. Moja svokra však takto nefungovala. Bolo to pre mňa zvláštne, to ticho a akoby pre mňa veľká neistota prameniaca z toho, že neviem, čo si myslí. V našej rodine som vedela. No naučila som sa rokmi, že je to dobré. Prináša to viac pokoja, slobody a pohody do vzťahu. Samozrejme, keď to nie je to choré, trestajúce ticho z trucu, urážania sa a pod. Nie ticho, že všetko je ok tvárou v tvár a za chrbtom inak. Ale to ticho, ktorému sa aj ja nestále učím - dať druhému slobodu, aj keď možno vo vnútri s tým nesúhlasím, lebo napr. sa bojím, lebo ja by som to urobila inak, lebo...ja by som, lebo...ja ......Takže nie, nie je nevyhnutné zakaždým povedať svoj názor. Nie sme tu na to, aby sme pretvárali ľudí a manipulovali nimi podľa svojich predstáv. Lebo kto som ja...?
A čo že kúpila tenisky. U nás je cez deň 12 stupňov , je sucho, svieti slnko. Kľudne mu ich mohla aj obuť, nielen kúpiť.
Nie si všetky nevesty rovnaké a nie sú všetky svokry rovnaké. Ty si si predsa svoje vychovala, tak nechaj nech si vnuka/vnučku vychovali rodičia. Aj nech kúpia čo chcú.
Ja osobne nemám rada nevyžiadane rady a je jedno kto ich poskytuje. Keď chcem niečo vedieť, poznať názor tak sa spýtam.
@mandzula nie nový, ale starý - frazeologizmus. Lepšie by bolo napísať zaobchádzať s niekým v rukavičkách (opatrne a jemne). Chodiť sa - viaže skôr s výrazom - po špičkách.
@dahra Ale ved presne to pisem, autorka proste zmiesala dve veci. V rukavickach sa nechodi, ale zaobchadza, a chodi sa okolo niekoho po spickach.
ja ti napisem svoju skusenost a postoj k mojim svokrovcom :
na zaciatku nasho vztahu (mali sme cca 19-20 r,) chodili casto, bez pozvania a skoro vsetko kritizovali a nebolo dobre ako sme si mi zariadili, vybavili, mysleli si, planovali ... proste vzdy nasli nieco, do coho museli zarypat. Rokmi sme sa dostali do stadia, ze sme sa vidali len par krat do roka, neskor uz len na sviatky, a teraz uz aj to je uplne silene a nikto z nas sa tam neciti dobre (zial ani deti).
Takze ano, tak ako aj k cudziemu, netreba sa ani k rodine spravat, ze s tebou mozem byt uplne uprimny a mysliet si, ze moje slova a chovanie nema nasledky ...

@anonym_autor chce to hlavne pouzivat rozum a nie rukavicky, a uz vobec v nich nemusis chodit 😀.
Ked sa ti nieco nepaci neznamena ze to musis okamzite hovorit neveste. Aj bez tvojho nazoru nevesta dokaze zit.