icon

Trvalý pobyt pri ohlasovaní sobáša na matriku

8. okt 2025

Ahojte mame dilemu ohľadom matriky kdesi na nete sme našli že keď ideme ohlásiť sobáš na matriku tak že musíme tam mať trvalý pobyt. Lenže trvalý mame inde ako chceme mať sobáš. Mal s tým niekto skúsenosť? Hádam ma chápete 😃

biba_18
8. okt 2025

môžete sa brať aj inde keď vás matrika zoberie, len budete platiť viac ...

anonym_4dd22c
8. okt 2025

za poplatok ťa oddajú hoc kde. len nezabudni ešte na krabičku koláčikov. 🙂

autor
8. okt 2025

Lenže ideme len ohlásiť sobáš. Sobáš bude cirkevný. Chcem sa opýtať neviete približne kolko to bude stáť? €

anonym_67ca6a
8. okt 2025

Cenník má obec/mesto na svojej webovej stránke.

matkahelka
8. okt 2025

@anonym_autor pri cirkevnom sobasi na matrike nic neohlasujes. ides za spravcom farnosti. dostanes info o tom, ake doklady mas predlozit, info o nauke, atd. a v tlacive vypises dovod, preco sa chcete sobasit mimo farnost, kde mate TP. plati sa rozne- niekde 20 € niekde 50 €, to zavisi od konkretnej farnosti.

anonym_980ab3
8. okt 2025
@matkahelka

@anonym_autor pri cirkevnom sobasi na matrike nic neohlasujes. ides za spravcom farnosti. dostanes info o tom, ake doklady mas predlozit, info o nauke, atd. a v tlacive vypises dovod, preco sa chcete sobasit mimo farnost, kde mate TP. plati sa rozne- niekde 20 € niekde 50 €, to zavisi od konkretnej farnosti.

@matkahelka aj pri cirkevnom sobáši treba ísť na matriku... Matrika vydáva sobášny list..

matkahelka
8. okt 2025
@anonym_980ab3

@matkahelka aj pri cirkevnom sobáši treba ísť na matriku... Matrika vydáva sobášny list..

@anonym_980ab3 jaaj, ano, beriem spat, mas pravdu, tam podpisujes okrem ineho aj tvar svojho priezviska a prip. deti.

anonym_980ab3
8. okt 2025
@matkahelka

@anonym_980ab3 jaaj, ano, beriem spat, mas pravdu, tam podpisujes okrem ineho aj tvar svojho priezviska a prip. deti.

@matkahelka 👌 niektoré informácie aj ja vypustím z hlavy a potom si spomeniem, keď mi ich niekto pripomenie 🤭

mimicka2013
8. okt 2025
@anonym_autor

Lenže ideme len ohlásiť sobáš. Sobáš bude cirkevný. Chcem sa opýtať neviete približne kolko to bude stáť? €

@anonym_autor my sme mali virlevny sobas mimo bydliska a na matrike sme neplatili nic, nevidim dovod preco "by vas nemali zobrat" ved oni len vypisu list ktory odovzdas na fare