Vybavenie sobáša bez prítomnosti partnera
Ahojte prosím vás dá sa ísť na úrad vybaviť sobáš aj tak že by som šla len ja ? Potrebujem dohodnúť len termín a čas, povedala že treba občiansky preukaz rodné listy a tam sa spisuje nejaký formulár. Mám partnera ktorý pracuje od rána do večera a potrebujem najskorší dátum aby nám ho nevyfúkli, takže môžem ísť sama ak zoberiem jeho rodný list a občiansky?
@anonym_autor treba jeho podpis
môžeš si tú žiadosť zobrať domov a potom zaniesť. aj tak tam vypisuješ aj údaje o svedkoch a o vašich rodičoch (aj rodné mená mamy), neviem, či všetko toto ovládaš.
Podpisovať sa za nikoho nemôžeš. Budúci manžel si môže zobrať pol dňa dovolenky a vybaviť s tebou.
My sme si tlačivo vytlačili na nete a doniesli vypísané a nebol problém..ale zas.. boli sme pritom obaja.. išlo len o žiadosť, svadbu sme mali v kostole
@anonym_autor ja som vybavila sama, stacil mi jeho občiansky
@anonym_autor zober si žiadosť... Daj si termín oni ho zaznacia do knihy... Ale doniesť žiadosť musíte spolu lebo my sme ju podpisovali pred nimi na matrike... Ale uviesť dátum sobáša a vziať žiadosť môžeš ísť sama.. Vlastná skúsenosť
môžeš si tú žiadosť zobrať domov a potom zaniesť. aj tak tam vypisuješ aj údaje o svedkoch a o vašich rodičoch (aj rodné mená mamy), neviem, či všetko toto ovládaš.
@tamtamka26 my sme svedkov nepísali.. Len prvú stranu... Naše údaje.. Ale tie sa dajú vypísať z rodného listu...
Nie, žiadosť musíte obaja podpísať pred matrikárkou. Pol dňa voľna určite dostane z tohto dôvodu 😉
To by si asi musela mat splnomocnenie od neho, lebo presne ako pisu baby ze budete podpisovat a aj to som si neni ista ci by to splnomocnenie pomohlo. Ved predsa hodinu z roboty si snad kazdy moze zobrat a ist vybavit taketo dost dolezite veci, no nie?
Napíš/zavolaj na matriku, či majú formulár na podanie žiadosti elektronicky.
A na sobáš si čas nájde?
ja som vybavovala všetko sama
@anonym_autor termin si vies zajednat aj telefonicky a ziadost vyplníte hocikedy. Nas poslali najprv vybavit termin, to boli ine dvere a az potom chceli ziadost, to sme isli k matrikarke. My sme boli obaja, tak neviem, ako je to, ak tam nie je partner. Zavolaj ved ta úradnícka ti povie. Rodné listy sme nemali, lebo sme ich nenasli ale mali ich v systeme, tak nebol problem.
Mne vybavili sobáš rodičia, nakoľko sme boli obaja preč.
@anonym_autor a keď ste niekto z vás rozvedený, treba aj právoplatné rozhodnutie. Ale aj to mali v systéme 😉
My sme boli obaja. Šli sme po práci, keď bol dlhší úradný deň. Vybavilo sa všetko naraz, nakoľko treba aj partnerov podpis. Prišlo nám to jednoduchšie.
Nedá sa bez muža. Nemôžeš falšovať jeho podpis.

no ak sa spisuje formulár predpokladám že ho musí podpísať aj on že s tým súhlasí... je to dôležité tak pekne nech sa budúci manžel spolupodieľa na týchto veciach...