icon

Zrušenie svadby a riešenie financií s bývalým partnerom

2. nov 2025

S partnerom som bola 10 rokov, v novembri sme sa mali brať a som asi v 8 týždni tehotenstva. Dieťa si nechám , expartner ešte o tom nevie.
Počas tých 10 rokoch spoločného žitia sme z každej jednej výplaty obidvaja odkladali rovnakú sumu a posielali na termínovaný vklad , na akontáciu na byt a aby sme brali čo najmenšiu hypotéku . Obidvaja sme mali k nemu prístup . Dovtedy sme bývali v jednoizbovom byte.
Pred dvoma týždňami som sa chcela pozrieť koľko tam máme našetretné , ale mala som zrušený prístup k nemu a ani v banke mi nechceli povedať , lebo expartner mi zrušil ako majiteľ účtu disponentúru . V zlej predtuche som sa obrátila na vtedy ešte partnera a ten sa začal rozčuľovať , že v tejto republike je len bordel a on nič nerušil atď. Znova som teda išla do banky , kde mi opakovane potvrdili že mi expartner zrušil dispozičné právo . To už som sa rozčúlila na partnera a zatlačila na neho , že pôjdem na políciu kde sa zrejme tohto naľakal a priznal sa že peniaze vybral , zobral na seba hypotéku a kúpil si byt , pre seba. V novostavbe , trojizbový . Že chce mať niečo vlastné , lebo on dediť nemá čo a moji rodičia sú pomerne bohatí , tak však zdedím všetko , lebo som jedináčik . O tom že prepíše na mňa polovičku ani nechcel počuť, ale moje peniaze použil .
Svadbu som zrušila , pobalila som sa a bola za právnikom ako to riešiť. Budem podávať na neho žalobu . Do toho som zistila že som tehotná . Expartner bol niekoľkokrát za mnou , píše mi sms , od pekných po hrozné , jeho rodina mi vypisuje .
Ako by ste sa zachovali v mojej situácii ? Čo by ste robili ? Mám 34 rokov.

Strana
z6
anonym_7631a2
2. nov 2025

to čo aj ty.
rozchod a právnika.
tehotenstvo by som poriešila asi inak ako ty.
s týmto človekom by som už NIKDY nič nechcela mať.

anonym_0dbe57
2. nov 2025

@anonym_autor tiež tak ako ty. Odchod, žaloba. O tehotenstve by som mu nikdy ani nepovedala, všetko by uz riešili len pravnici.

huxy
2. nov 2025

S takýmto bezcharakterným hovadom by som už nikdy nič nechcela mať. Jeho rodina vie, čo ti spravil, že ti vypisujú?
Správne si sa rozhodla so zrušením svadby, aj právnikom.

doriiis
2. nov 2025

Nechcem byť hnusná, ale dieťaťom si toho debila k sebe pripútas tak, že sa ho už nezbavis. Ak dokázal spraviť to, čo spravil, tak tomuto nebude nič sväté. Ani dieťa.
Takýto chuj pôjde stále len za prachmi

anonym_7631a2
2. nov 2025
@doriiis

Nechcem byť hnusná, ale dieťaťom si toho debila k sebe pripútas tak, že sa ho už nezbavis. Ak dokázal spraviť to, čo spravil, tak tomuto nebude nič sväté. Ani dieťa.
Takýto chuj pôjde stále len za prachmi

ak neprizná otcovstvo tak ok. len on zas môže požiadať o určenie otcovstva a testy DNA.
@doriiis

doriiis
2. nov 2025
@anonym_7631a2

ak neprizná otcovstvo tak ok. len on zas môže požiadať o určenie otcovstva a testy DNA.
@doriiis

@anonym_7631a2 ... No veď práve, že môže. A potom bude mať k dieťaťu aj práva. Proste cez dieťa budete navždy spojení. A ak ťa dokázal hentak obabrat počas vzťahu tak asi chalanko má inak posunutý level bezchrbtosti. Naozaj si zmierená s tým, že kvôli dieťaťu ho budeš musieť vidavat?
Alebo čakáš, že sa o dieťa nebude zaujímať?
A nezabúdaj na starých rodičov z jeho strany

anonym_f07845
2. nov 2025

@anonym_autor a preco akoze rusil len dispozicne pravo a nie rovno cely ucet, ked z neho vybral celu sumu?🤔

huxy
Autor odpoveď zmazal
huxy
2. nov 2025
@anonym_f07845

@anonym_autor a preco akoze rusil len dispozicne pravo a nie rovno cely ucet, ked z neho vybral celu sumu?🤔

@anonym_f07845 to že zrušil dispozičné právo, jej povedali v banke. A nakoľko to spravil, nemohli jej v banke povedať, že účet (termin.vklad) zrušil a vybral všetky peniaze

anonym_3b7cbd
2. nov 2025

Tresné oznámenie, žiadna svadba, dieťa by som si nechala (ak by som nestretla žiadneho normálneho chlapa v blízkej budúcnosti), no normálne by som ho uviedla aj na rodný list a žiadala výživné. Pravdepodobne by o dieťa nemal záujem, ak áno, každý druhý víkend by si si aspoň oddýchla.

enmery
2. nov 2025

Urobila by som to, čo aj ty. Pre mňa by bol ako muž mŕtvy. Svoj dost podstatný charakter ukázal týmto činom. A este len si predstav, aké správy by Ti písal on aj jeho rodina, keby si ty urobila toto, čo on-ukradla mu peniaze a kúpila si byt.

Držím Ti prsty!!!

alex49
2. nov 2025

Komunikuj len s právnikom. Rodinu si zablokuj. Dobre, že si zistila pred svadbou aké hivado si milovala. Dokedy ti chcel klamať. Keby si nešla do banky, tak by ta okrádal ďalšie roky?
Držím ti palce, aby si sa s toho spamätala.

vilma7
2. nov 2025

Tak to je pekný kus vola, okradnúť priateľku a svoju budúcu manželku.
Každopádne rozchod, žiaľ 10 rokov v riti ale radšej pred ako po svadbe.
Ex by som riešila uz len cez právnika a oznámila mu, že bud okamžite zloží sumu ktorá patrí tebe ale to idete riešiť súdom...čo by som urobila s tehotenstvom by som si musela premyslieť, lebo skrz dieťaťa budete musieť ostať celý život v kontakte. Otázne či to chceš a zvládneš.

martinka13
2. nov 2025

To isté čo Ty. Držím palce.

anonym_f75d9e
2. nov 2025

To isté čo ty, akurát čo najskôr by som vypadla.na.druhý koniec republiky alebo niekde hodne ďaleko.

ivik4
2. nov 2025

Pre boha ziveho, povlacila by som ho po vsetkych moznych sudoch az by sčernal 😱. To co je za hovädo bezcharakterne. Esteze sa to da riesit .A ani dieta by som si s nim nenechala lebo by mi len zivot strpcoval cez neho na dlheee roky

miskajerry
2. nov 2025

Vieš nejako dokázať, že si tam vkladala peniaze? Išlo to z tvojho účtu?

mimikarol
2. nov 2025

Fuha, do je dobrá sviňa. Urobila si správne, držím ti palce

ivik4
2. nov 2025

Ak by som si dieta nechala, aspon by som jeho nezapisala do RL ako otca

marianarem
2. nov 2025

@anonym_autor To je katastrofa, urobila by som to podobne ako ty. Nemal by sancu u mna uz nikdy. A tych 10 rokov nebol ani naznak, ze ide o cloveka bez chrbtovej kosti? Nechce sa mi verit, ze by to nebolo vidiet.

anonym_c9019a
2. nov 2025

@anonym_autor dieťa by som si vzhľadom na vek nechala, na ex by som podala TO, máš predsa dôkaz, že si tam peniaze posielala zo svojho účtu, oslovila by som dobrého právnika a rodinu ex blokla

amdornik
2. nov 2025

@anonym_autor to čo ty. plus navyše potrat. od takého chuja by som ani to dieťa nechcela. normálne by sa mi zhnusil celý vrátane jeho genetickej výbavy.... fuj. sviňa jedna. inak, autorka, koľko ste tam mali tých spoločných peňazí?

doriiis
2. nov 2025
@ivik4

Ak by som si dieta nechala, aspon by som jeho nezapisala do RL ako otca

@ivik4 ... To ešte neznamená, že sa tam otec súdnou cestou nedá dopisat

enmery
2. nov 2025

Inak, nechaj si všetky správy od neho a jeho rodiny kvôli pravnikovi a súdu. O dieťati by som nehovorila nič, jednak 8. Týždeň, môze sa hocičo stať a s jeho chrbtovej kosťou si bude aspoň myslieť, ze to čakáš s iným a dá Ti pokoj. Pretože keď sa uchýlil k tomu ukradnúť peniaze svojej partnerky, pochybujem, ze sa bude bit o to byt zapísaný do RL, lebo z toho vyplávajú aj povinnosti-ako platiť výživné a ďalšie veci.

cyberk
2. nov 2025

To co ty + potrat, ja by som nechcela mat jeho miniverziu pri sebe 🤢

tundra
2. nov 2025

Otazka na diskutujuce,ktora z vas,by posielala dobrovolne,kazdy mesiac peniaze na ucet,ktoreho nie ste spolumajitelkou,ale len disponent?

koniarova
2. nov 2025
@tundra

Otazka na diskutujuce,ktora z vas,by posielala dobrovolne,kazdy mesiac peniaze na ucet,ktoreho nie ste spolumajitelkou,ale len disponent?

@tundra tiež myslím, že zase téma na víkend.

anonym_8dc3b3
2. nov 2025

Urob čo cítiš, jeho by som rozniesla na kopytách.Ja som prežila niečo podobné, bola som asi v 12tt., keď sa prevalilo, čo je to za charakter.Dieťa som si nechala, nikdy sa mi nehnusilo, milujem ho nadovšetko.Znova som sa vydala a manžel je neplodný.Cítim,že je všetko ako má byť.Ale ak sa citiš na potrat, nie je na tom nič nepochopiteĺné a ušetrí ťa to naťahovačiek s tým inbecilom. Je možné,že keby sa mi oči ovorili skôr, potrat by bol pre mňa asi pravdepodobnou voĺbou.

anonym_20c385
2. nov 2025

@anonym_autor v prvom rade ta virtualne objimam a je mi velmi luto si prechadzas
dieta si nechaj ono za to nemoze, vediet by som mu nedala nedala ho ani do RL
pravnik je super dorieste uznanie dlhu ak nebude chciet tak zaloba

rodicia ti urcite pomozu s nim ani s jeho rodinou nekomunikuj zablokuj ich len cez pravnika sms a pod si odloz

teraz sa sustred na seba a svoje dieta

bude to lepsie uvidis tazka lekcia ale aspon pred svadbou a zrusenie svadby by som ofiko oznamila hostom s tym ze sa rusi z dovodu, ze xy zobral (ukradol) peniaze aj sumu by som uviedla zo spolocneho uctu nech ma hanbu vsade

amdornik
2. nov 2025
@tundra

@tundra ak mu dôverovala.... môže byť. ja len dúfam, že k tým prevodom pridala do poznámky: šetrenie na nehnuteľnosť s ........ a jeho priezvisko.... lebo bez nejakej takej podobnej poznámky šikovný právnik opačnej strany to dokáže uhrať napríklad aj ako to, že mu vracala nejaký starý dlh.... ja tomu nedávam šancu, že ona niečo získa nazad, ak to nebolo podchytené nejakou poznámkou.

Strana
z6