Ako sa volali vaše starké a prastarké?
Ako sa volali vaše starké, prastarké? Vyberáme meno pre dcérku, čosi už máme,ale ešte by som chcela trochu pošpekulovať. Viac sa mi páčia mená , ktoré sa dávali dávnejšie staršej generácii, tak by som sa rada inšpirovala.
Babky Antónia a Bernardína, pravou viem len jednu - Barbora (moja staršia dcéra sa tak volá)
Moje: 2xAnna,2xMária, Zuzana,Alžbeta....manželova babka sa volala Melánia a tak sa volá aj naša dcéra❤️
Este som si teda spomenula na niektore dalsie starsie zenske pribuzne, keby nahodou medzi nimi bolo nieco, co ta zaujme 🙂 Olga, Viera, Margareta, Edita, Helena, Katarina, Eva, Albina a co sa mi velmi pacilo, ked som bola dievcatko, tak bola Alma (mala bosniansky povod).
Babky zuzana a margita a prababky netusim. Z maminej strany ale odhadujem, ze jedna bude urcite zuzana, dedova mama neviem ako sa volala (kedysi som to zistovala). Z ocovej.strany si mena tiez nepamatam... Ale tak nejako u oca margita, juraj sa dedilo a z maminej strany zuzana a jan...
Moja praprababka Elena. Moja prababka Elena. Moja starká Elena,moja mamina Elena. Ja - Elena. A moja dcéra - Elena - naša krásna Eli 🤭 👍

babky Anna a Viera, prababky Anna, Berta, Katarina a ? , jedna praprababka bola Judita