Ako volať dievčatko s menom Vanda?
Nedávno som stretla dievčatko s týmto menom a celkom sa mi zapáčilo. Máte niekto? Ako ich voláte ❤️
@kabinka11 meno je veľmi pekné, ale skôr by som povedala, že sa jej nedá povedať pekne. Lebo len Vanda je moc "tvrdé" a okrem "Vandi" mi nenapadá žiadna alternatíva vhodná pre dospelú ženu
Volala by som ju Vanda. Neskôr podľa toho aká prezývka alebo niečo by jej prischlo.
Za dcerkou raz prisla spoluziacka a ma mladsiu sestru Vandu. Za mna pekne 🙂 nezvyčajne.
Mne sa velmi paci ale iba Vanda, ziadna skomolenina. Napr Vandicka mi pripomina nejaku seniorku vlasticku D~
Mne sa Vanda veľmi páči, ale mužovi nie.Ešte že čakáme chlapca😃.Aj zdrobnenina Vanduška je pekné
Dosť časté meno v Poľsku, len tam sa píše s W, volajú ich "Duša", "Duška"... Jednu poznám aj tu, to je len Vanda.
Ja som chcela Vandu, aj som to tak vnutorne citila, že to má byť Vanda, ale u muža neprešlo … máme nakoniec Dianu a tiež som spokojná, pasuje jej to meno
@walentina7 okej, nepáči sa vám, ale prečo máte potrebu ho niekomu znechucovať a pripisovať tomu " akoby bola vadná" ? Podľa mňa fajn, my sme si ho síce rozmysleli na iné, ale je pekné.
Ja som Vanda. Keď som bola mala a môj detsky mozog velil aby som sa správala stádovito ako ostatné male deti a zapadala, vadilo mi to a vyčítala som mame prečo sa nevolám napr. Zuzka. Potom neskôr keď sa clovek už osobnostne diferencuje tak pochopí, že je vlastne super keď ma nejaké osobité decentne meno ktoré nemá v triede ďalších 5 ľudí. V našich zemepisnych šírkach neznie nasilu “odlišne” a zároveň sa vyskytuje skôr výnimočne. Väčšina ľudí vás bude volať nakoniec Vandi, to je celkom milé.
Srandou bolo že v 10clennom kruzku na vysokej škole sme boli dve Vandy s rovnakým začiatočným písmenom priezviska a mnohí vyučujúci si mysleli že si z nich robime srandu.
Za mňa nie, Vanda mi evokuje - vandal, sandál. Siahla by som po Vlastimire, keď už chceš nieco originálnejšie na V.

Poznám jednu, vždy ju oslovovali Vanda, nijako inak. Pekné meno ktoré sa nedá povedať škaredo.