Ako vybrať meno pre dievčatko?
Dobrý den potrebujem možno trošku poradiť alebo len nakopnúť a dostať nejaký iný pohľad na mena. S manželom sme vybrali mena Ester, Natália, Elisa, Ella. Konečný výber nechal na mne ale ja už toľko nad tým rozmýšľam ze ani sama neviem. K priezvisku sa hodia všetky. Ďakujem
Pred nedavnom tu bol prispevok ako mamicka dala dcere meno Elisa a nakoniec ho chcela zmenit a mala z toho hrozne vycitky ako dokafrala dietatu zivot🤣 tak pozor na toto “hrozne” meno🤣🤣
@anajka266 to som si vôbec nevšimla, nečítam staré diskusie, ale teda za nás to hrozne meno nie je 🙂
Ja som mala viac mien vybratých pre dievčatko a nakoniec som sa rozhodla pre jedno tak, že som si prečítala význam mien a ku ktorému znameniu sa hodia, naša bude rak, tak vyhralo meno aj podľa zverohruhu 🙂 ale to je tým, že mňa astrológia 😊
Pri prvých dvoch synoch som sa tiež aj týmto riadilo a ich mená k nim sedia ako riť na šerbel 😄 tak možno aj toto bude pre teba cesta 🍀
Ester je prave pekne, lebo to nikto nezhovaduje a to meno pouziva v zakladnej - peknej - forme..
Ja som mala viac mien vybratých pre dievčatko a nakoniec som sa rozhodla pre jedno tak, že som si prečítala význam mien a ku ktorému znameniu sa hodia, naša bude rak, tak vyhralo meno aj podľa zverohruhu 🙂 ale to je tým, že mňa astrológia 😊
Pri prvých dvoch synoch som sa tiež aj týmto riadilo a ich mená k nim sedia ako riť na šerbel 😄 tak možno aj toto bude pre teba cesta 🍀
@lenka1801 vyznam mena aj mna zaujima. Ostatne nie... Ale to neber osobne.. preto som si dala prezyvku lebo sa mi nepaci vyznam mojho praveho mena...
Ja som Natália a za mňa je to najkrajšie meno. Žije sa mi s ním velmi dobre, lebo je variabilné na prezývky a zároveň neznie tvrdo ani v oficialnej verzii. Jediná nevýhoda je, že patrí k tým populárným menám, takže je možné, že budú v triede 2, ale záleží aj od okruhu ludí, lebo ja som bola vo väčšine skupín jediná Natália. Okrém toho sa mi páči aj Elisa a Ella, ale tie tiež začínajú byť populárne.
Z tohto by som dala Natáliu alebo Ellu. Ellu som mala inak vybratú aj ja, ale u manžela mi neprešla. On zase chcel Natáliu jeden čas, ale máme v blízkej rodine a aj keď to jej nevadilo, ja som sa s tým nevedela stotožniť.
Z tychto sa mi jednoznacne najviac paci Ester. 🙂Chapem, ze kazdy ma iny vkus, ale ja osobne ziadnu ani nepoznam, je to podla mna dost zriedkave meno u nas, ale zato posobi na mna tak prijemne, elegantne. Navyse, naozaj je bonus, ze nikto nebude mat prirodzenu potrebu ho skracovat ako pri dlhych menach… Ale tak podla mna ziadnym z tych mien nic nepokazite, pekny vyber.🙂
Ja mám doma 2 mesačnu Elinku čiže hlasujem za Elu ale tiež sa mi veľmi páči Natália ☺️
Vybrala by som Natáliu alebo Ester (Naty alebo Esty), lebo prezývka Eli sa mi nepáči.
Keby som mala na výber, iba z týchto štyroch mien osobne, by som volila Ester. To sa mi najviac páči. Esterka, Estie - také milé🥰 Za mňa jednoznačne Ester
Ester

Pred nedavnom tu bol prispevok ako mamicka dala dcere meno Elisa a nakoniec ho chcela zmenit a mala z toho hrozne vycitky ako dokafrala dietatu zivot🤣 tak pozor na toto “hrozne” meno🤣🤣