icon

Čo hovoríte na meno Šarlota?

13. jún 2026

Ahojte👋🏻
Čo hovoríte na meno Šarlota? Máte niekto doma? Ako ju voláte a ako reagovala rodina
Žiadne dievčatko s týmto menom nepoznám tak sa chcem informovať 🤗

Strana
z2
anonym_8036da
13. jún 2026

poznam jedine kolac-ale nemam ho rada... a tiez salotka- vdacne meno na posmesky od deti-kazdopadne ak sa ti paci - nemusis vediet nazor ludi- kolke z nas stretne tvoje dieta ?

anonym_dec6e1
13. jún 2026

Nevnimam ho negativne, asi prave naopak, ani nie je nejako caste. Akurat prezyvky - Šárka? 😖 To mi az tak nereze.

biba_18
13. jún 2026

poznám charlottu. volali ju šarlotka… mne sa to páčilo. bolo to zlaté dievčatko

anonym_e11893
13. jún 2026

Mne to znie vznesene. Gottova dcera sa tak vola.

anonym_d43a3e
13. jún 2026

@anonym_autor keď už tak Šarlot, alebo Charlotte.

simsalabim
13. jún 2026

Za mna velmi pekne meno.

anonym_1e2b1e
13. jún 2026

Šarlotu mame v rodine a hovoríme jej Lotty, Lotta. Píšeme to
Je to silne nezávisle dievča, tak ako je aj význam jej mena

barka1
13. jún 2026

Nepáči sa mi to meno. Poznám jednu, volaju ju Šarlotka, ale je to este male dievčatko.

anonym_76c926
13. jún 2026

Zaujmave vysvetlenie mena od AI
@anonym_autor Etymology: It stems from the Old Germanic and Old English word ceorl (meaning a free person or husband) and was adapted into the French nickname Charlot, which was then feminized into Charlotte.Royal Appeal: The name became highly favored among European nobility. It was cemented into English royalty in the 18th century by Queen Charlotte (wife of King George III) and is famously carried today by the British royal family, notably Princess Charlotte of Wales.

thereisabear
13. jún 2026

Páči sa mi.

anonym_2605d4
13. jún 2026

Nepáči ,,

scila
13. jún 2026

@anonym_autor mne sa veľmi páči, bolo to jedno z mien, ktoré som zvažovala pre dcéru.
Za posledné roky som stretla len 2 či 3.
Mne sa páči aj zdrobenina Lotka. Ale susedu volali Šára 😵‍💫

estellas
13. jún 2026

Áno, poznám volajú ju Šarlotka
Verzia Charlotte sa mi páči viac.

anonym_6c281e
13. jún 2026

U nás jedna rómskeho pôvodu.

guiseppinka
13. jún 2026

Mne sa paci, ale pisala by som to v orginali. Inak teraz som si uvedomila, ze jedna ucitelka ma dceru Lottu a aj to meno sa mi paci

anonym_23e270
13. jún 2026

Áno, moja dcéra sa tak volá, slovenská verzia sa mi páči viac aj sa nám viac hodí k priezvisku. Voláme ju rôzne Loty, Lotka, Šarli, Šarlinka..ona ako malá o sebe hovorila, že sa volá Šaša takže aj táto prezývka jej ostala.
V okolí sa stretávam len s pozitívnou reakciou a veru nepoznáme iné dievčatko, čo by sa tak volalo.

vkatush
13. jún 2026

Kamoška má, volajú ju Šarlota, Lota, Loty.
Sedí jej to, pekné, nie tak časté.
Odozvy len dobré.

anonym_3eb522
13. jún 2026

Take ciganske meno za mna...nepaci sa mi vobec 🙂 ale kazdeho vec..dolezite aby sa tebe pacilo

lindous
13. jún 2026

Mne sa páči, máme v rodine, volá sa po prastarej mame, ktorá mala toto meno ako prostredné, rómske korene nemáme ani zďaleka... Charlotte verzia sa mi nepáči, tak isto ako prezývka Lota, to nepoužívame vôbec... je to individuálne

anonym_76c926
Včera o 01:04
@lindous

Mne sa páči, máme v rodine, volá sa po prastarej mame, ktorá mala toto meno ako prostredné, rómske korene nemáme ani zďaleka... Charlotte verzia sa mi nepáči, tak isto ako prezývka Lota, to nepoužívame vôbec... je to individuálne

@lindous
Ja som pridala historiu mena ale na MK to je normalne ze ludia necitaju

juliet86
Včera o 01:12

Ja mam Charlotte. Volame ju Sarlot/Sarlotka. M i l u j e m t o menoooo

plnenapaprika
Včera o 02:51

Dcera mala byt Lotka, po babkinej sestre, nakoniec mam syna..Sarlota, Lotka 🙂

anonym_37fd99
Včera o 05:56

V okolí také meno nemám ale nepáčilo by sa mi volať sa ako cibuľka

lucia245
Včera o 06:37

@anonym_autor u nás je to Karolína. A mne prvé vždy príde šalotka na rozum keď počujem Šarlotka.

tilly
Včera o 07:01

Mne sa páči. Volala by som ju lotka

anonym_dbed07
Včera o 07:07

Poznám, volajú ju Šarlotka alebo Šaja

majulino
Včera o 07:09
@anonym_37fd99

V okolí také meno nemám ale nepáčilo by sa mi volať sa ako cibuľka

@anonym_37fd99 cibuľa je šalotka

anonym_37fd99
Včera o 07:15
@majulino

@anonym_37fd99 cibuľa je šalotka

@majulino no ja som sprostá 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

anonym_ab7962
Včera o 07:21

@anonym_autor nic na to meno nehovorim, pre mna je to neutralne meno ani take ake by som si vybrala ani take ake sa mi nepaci. Kedze som peoti skratkam mien, doma by som ju volala Sarlota naco to komplikovat 😂 ved vyberas meno pretoze sa ti paci a nie, ze sa ti paci prezyvka, ktoru ani nepoznas a musis sa na nu pytat, ci?

anonym_a780bb
Včera o 07:26

Máme Šarlotu,volame ju Šarlotka ziadna Lotty,Šarlot ani podobne zhovadovanie.

Strana
z2