icon

Čo vravíte na meno Romana?

19. mar 2026

Dali by ste svojej dcére meno Romana?Mne sa veľmi nepáči ale muž by chcel..Nie je veľmi tvrdé?

Strana
z2
birika
20. mar 2026

máme dcéru aj vnučku Romanu

estellas
20. mar 2026

@anonym_autor meno je pekné, len vždy si spomeniem na Románu Tabak tá mi to celé znechutí 🤣🤣

macik166
20. mar 2026
@anonym_00e69c

ja mám Romanku 😘, mne sa páči, že keď bude dospelá bude znieť normálne Romana, mne sa nepáčia mená typu Lenka, Monika...a tiež mená s diakritikou, keďže v priezvisku ich máme dosť 😉

@anonym_00e69c nože daj, ako sa voláš ty...

nananka
Autor odpoveď zmazal
anonym_00e69c
20. mar 2026
@macik166

@anonym_00e69c nože daj, ako sa voláš ty...

@macik166 Mária prečo?

ankare
20. mar 2026

@anonym_autor pekné

anonym_150891
20. mar 2026

@anonym_autor mne sa nepáči tiež. Romana mi príde ako meno pre rómsku menšinu. Nedala by som ho, celkovo mám averziu proti tomuto menu. Možno je to tým že poznám jednu z mojej rodiny a je to mrcha.

anonym_17d44d
20. mar 2026

Strašne tvrdé na dievčatko, podobne ako Tamara a Barbora

anonym_4471be
20. mar 2026
@anonym_00e69c

ja mám Romanku 😘, mne sa páči, že keď bude dospelá bude znieť normálne Romana, mne sa nepáčia mená typu Lenka, Monika...a tiež mená s diakritikou, keďže v priezvisku ich máme dosť 😉

@anonym_00e69c presne toto, moja reč ..zdvihne telefón: tu je Romana...normálne, ani prehnane ani škaredo sa nedá povedať, a nie hentá Kata 😭 nemusí rozmýšľať, ako sa predstaviť či Katka alebo Katarína...
Romana je Romana a už teraz jej závidím meno🥴
A tiež také mená zdrobneleho typu Monika, Lenka, Dominika, Bianka, Veronika...niiiie
A keď počujem u chlapa Zdenko...🤦🤦🤦

anonym_fe047e
20. mar 2026

Mne sa veľmi páči. Možno trošku tvrdšie, ale určite lepšie také "tvrdšie" ako nejaká až príliš "mäkká" Lili... Škoda, že tá hrozná Tabak je nositeľkou tohto pekného mena...

anonym_fe047e
20. mar 2026
@anonym_4471be

@anonym_00e69c presne toto, moja reč ..zdvihne telefón: tu je Romana...normálne, ani prehnane ani škaredo sa nedá povedať, a nie hentá Kata 😭 nemusí rozmýšľať, ako sa predstaviť či Katka alebo Katarína...
A tiež také mená zdrobneleho typu Monika, Lenka, Dominika, Bianka, Veronika...niiiie

@anonym_4471be A čo hovoríš na meno Lili? To je moje "obľúbené" meno, to taká Monika či Lenka je ešte luxus.

anonym_fe047e
20. mar 2026
@anonym_17d44d

Strašne tvrdé na dievčatko, podobne ako Tamara a Barbora

@anonym_17d44d Inak to dievčatko raz vyrastie. Raz to bude žena. Možno bude mať 100 kilo. Možno bude milovať čiernu farbu. Možno bude chlapský typ. Možno bude raz pani riaditeľka. Určite je lepšie pani riaditeľka Tamara Poláková. Alebo pani riaditeľka Barbora Poláková, ako taká riaditeľka Lilli Poláková 🙈

anonym_17d44d
20. mar 2026
@anonym_fe047e

@anonym_17d44d Inak to dievčatko raz vyrastie. Raz to bude žena. Možno bude mať 100 kilo. Možno bude milovať čiernu farbu. Možno bude chlapský typ. Možno bude raz pani riaditeľka. Určite je lepšie pani riaditeľka Tamara Poláková. Alebo pani riaditeľka Barbora Poláková, ako taká riaditeľka Lilli Poláková 🙈

@anonym_fe047e ale kým vyrastie, bude minimálne 10 rokov dievčatko. A možno aj v dospelosti to bude krehké žieňa a nie nejaká bacharka a to meno k nej nebude pasovať. Ja sama som Barbora a to meno neznášam, nehodí sa k mojej osobnosti.

anonym_fe047e
20. mar 2026
@anonym_17d44d

@anonym_fe047e ale kým vyrastie, bude minimálne 10 rokov dievčatko. A možno aj v dospelosti to bude krehké žieňa a nie nejaká bacharka a to meno k nej nebude pasovať. Ja sama som Barbora a to meno neznášam, nehodí sa k mojej osobnosti.

@anonym_17d44d Ale raz proste vyrastie. Treba vyberať univerzálne mená. Podľa mňa Barborka je pre dievčatko krásne a aj v dospelosti veľmi univerzálne. Aj pre bacharku, aj pre pani riaditeľku, aj pre 90 kilovú ženu a aj pre 45 kilové žieňa. Napríklad ja som Miška. Podľa mňa je to strašné meno. Malá Miška super, ale dospelá žena? A to som tiež skôr krehké žieňa, ale Miška proste nieeee 😖 Minule mi aj môj malý syn hovoril, že v škole mali povedať meno svojich rodičov a on sa hanbil povedeť že Miška. Lebo, že (pochopiteľne) mu to pripomína myšku. Ale napríklad Michaela sa mi páči, keď napr. na úrade hovorím svoje meno, tak vždy zostanem pyšná, že Michaela, to je aké pekné. Ale v bežnom živote som proste Miška 😖

anonym_00e69c
20. mar 2026
@anonym_4471be

@anonym_4471be presne si to vystihla 👍

anonym_4471be
21. mar 2026
@anonym_fe047e

@anonym_17d44d Ale raz proste vyrastie. Treba vyberať univerzálne mená. Podľa mňa Barborka je pre dievčatko krásne a aj v dospelosti veľmi univerzálne. Aj pre bacharku, aj pre pani riaditeľku, aj pre 90 kilovú ženu a aj pre 45 kilové žieňa. Napríklad ja som Miška. Podľa mňa je to strašné meno. Malá Miška super, ale dospelá žena? A to som tiež skôr krehké žieňa, ale Miška proste nieeee 😖 Minule mi aj môj malý syn hovoril, že v škole mali povedať meno svojich rodičov a on sa hanbil povedeť že Miška. Lebo, že (pochopiteľne) mu to pripomína myšku. Ale napríklad Michaela sa mi páči, keď napr. na úrade hovorím svoje meno, tak vždy zostanem pyšná, že Michaela, to je aké pekné. Ale v bežnom živote som proste Miška 😖

@anonym_fe047e presne tak, súhlasím s názorom na Barboru. A takisto s Miskou...Michaela je krásne meno , len každý..Miška, Miša....
Inak, mojej mame sa neskutočne vždy páčilo Miška, chcela vnučky tak pomenovať ...no bohužiaľ másedem vnukov a dve vnučky, nedočkala sa😂
Ale teraz rozmýšľam...tak prečo ho nedala dcere😭

anonym_4471be
21. mar 2026
@anonym_fe047e

@anonym_4471be A čo hovoríš na meno Lili? To je moje "obľúbené" meno, to taká Monika či Lenka je ešte luxus.

@anonym_fe047e omg..🤦no veru ..inak, meno sprevádza človeka celý život a niektorí rodičia to takto "odflaknu". Nevravím, každé meno sa dá "zhovadit"..ale pre mňa proste dôležité, aby sa nedalo škaredo povedať ....ale Lili...no to už je moc...potom radšej Lila( neviem, či také existuje 😂)

jablkovastrudla
21. mar 2026
@anonym_4471be

@anonym_fe047e presne tak, súhlasím s názorom na Barboru. A takisto s Miskou...Michaela je krásne meno , len každý..Miška, Miša....
Inak, mojej mame sa neskutočne vždy páčilo Miška, chcela vnučky tak pomenovať ...no bohužiaľ másedem vnukov a dve vnučky, nedočkala sa😂
Ale teraz rozmýšľam...tak prečo ho nedala dcere😭

@anonym_4471be vidis, ja sa bola Michaela a neznasam to meno 😃

lentak1223
21. mar 2026

@anonym_autor Tebe sa musí páčiť. Poznala som 2 Romany a boli super. Jednu sme volali Romy (aj si tak písala) a ja som jej to strašné závidela. A tieto Romanky mi totálne zatieňujú tú jednu blbku, čo sa tu spomína. A presne ja som Anna. Keby som sa predstavovala ako Anna, tak na mňa všetci kukajú, či som nejaká cisárovná a keď sa predstavím Anička si pripadám ako infantilná (mám po 40 tie). Na vysokej som si začala hovoriť Aňa, ale tam to aj ostalo. Rodina a kamoši a okolie - stále len Anička. Ale poznám už malú Annu, mama ju tak volá. Tak som za ňu rada. V mojom detstve by to neprešlo, tam som bola rada, že mama si aspoň vydobyla tú Aničku a nie Hanku, Hanuľu alebo Andulu😆

crystal333
21. mar 2026

Mne sa paci

misinka20
21. mar 2026
@anonym_4471be

@anonym_150891 Akože pardón... ja som Romana, keď mi toto meno rodičia dávali ešte nebolo ani v kalendari. Sme doma Roman, Romana a Barbora... žiadni rómovia ani len generačne... volajú ma Romi, Romča, Rominka, Romani a áno aj v dospelosti, keďže už mám 40, Romanka. Som útle nízke nežné žieňa, moje meno milujem a veľmi mi pasuje. Som rodičom vďačná, že mi dali tak pekné meno.
@anonym_4471be Presne tak, určite je lepšie ozvať sa do telefónu Romana ako Heidi Mária, Vivien, Lesana, Sidónia a iné fakt kreatívne mená.
No a k najznámejšej Romane, keby ľudia mali prestať dávat mená kôli niektorým ich nositeľom, tak by nám neostali žiadne mená.

anonym_dfe377
22. mar 2026

@anonym_autor je troška tvrdé,ale v pohode.Mne sa niekedy páčilo Romina😂(Romina Power Talianska speváčka)

anonym_93eb5a
24. mar 2026

Prečo nie meno pekné
A neotočí sa na ihrisku pólka sídliska 😄

simonbrk
5. apr 2026

Mne sa páči, ale možno to bude tým, že som poznala dievča menom Romana. Volali ju Romi.

Strana
z2