Elvíra alebo Laura
Ahojte !
Potrebujem poradiť, mám dve srdcovky no neviem ktorú dať, píšte prosím dôvody prečo jednotlivé mena dať a prečo nie. Ďakujem pekne 🦋
Laura, síce za posledné obdobie veľmi veľmi časté meno, ale Elvira zo je ako z osady
Elvira je ako pre carodejnicu. Jednu Elviru poznam a uplne sa jej to meno hodi.
Ďakujem baby, vidím že meno Elvíra nemá úspech.. chcela som sa spýtať aj preto či by ju potom nesikanovali za to meno... Mali sme v triede Agátu (na základke) podľa mňa úplne normálne meno, ale deti ju za to šikanovali. Dnes je ťažké vybrať normálne meno 🤷🏻♀️ Prípadne aké meno dievčenské by ste mi ešte poradili ?
Nikdy som sa nestretla s tým, že priamo meno by bolo dôvodom šikany ... keď budú decká chcieť niekoho šikanovať, tak si nájdu dôvod prečo sa mu vysmievať a aj keď sa dvaja v jednej triede volajú rovnako, jednému môžu vymýšľať posmešné prezývky a druhému nie... ale teda z týchto aj za mňa určite Laura, Elvíra sa mne osobne vôbec nepáči ... no je to na vás 🙂
@petra735 My sme mali v triede tiez Agatu,nikto ju nesikanoval,ale ja sa ani nepamatam ze by u nas niekoho sikanovali.....Som za Lauru,tiez to zdrobnovanie nie je ktovieco.....Elvira bude skor nezvyk pre mna,no len aby to nejako blbo neskratili🤔
@petra735 Podľa mňa sa dá aj za Lauru veľmi ľahko šikanovať - za môjho detstva sa na ne kričalo Larva 😒 ja som napríklad mala spolužiaka, čo sa volal Adam, úplne normálne obyčajné meno, že? No a niektorí spolužiaci ho volali Madam, rozprávali na neho v ženskom rode a snažili sa na neho navliekať sukne. Takisto bola terčom posmeškov spolužiačka Dominika 🤷🏻♀️ šikana nezáleží od mena a ani od vzhľadu, keď ju vycítia ako "slabý kus", nájdu si na nej čokoľvek, čo by človeku ani nenapadlo a naopak. Takže treba vyberať meno podľa iných kritérii, nie potenciálnej šikany 🙂 Za mňa je Elvíra krásne meno a Laura tiež, tá bola aj u nás v užšom výbere.
Elvira je ako pre vesticu, Lauru deti budu komolit na larvu..:/ co taky mix - Aurelia?
Kolega mal Lauru a veľmi pekne ju volali Lali. Elvira sa mi osobne nepáči a vždy mi pripomenie akurát sovu z HP😬😉.

Mená sú Elvíra a Laura 🦋