Hľadanie unisex mena pre slovenské dieťa
Ahojte, poznáte nejaké unisex meno, ako to majú v Amerike, že to nieje janka, janko, ale teoreticky by mohlo byt použité pre obe pohlavia, ja neviem alo apfel, river atd? Ale samozrejme že na Slovensku nechcem aby naňho volali jablko pod sem 😂 Ešte nevieme čo to bude, ale rozmyslam aj nás stredným menom práve toto meno, aby sme ho tak volali, priezvisko mame zahraničné.
Hľadáš unisex slovenské (tak aby bolo v kalendári), ci môže byt hocijaké?
Ja mam v okolí Sam, Ryan - obe sú ženy v tomto prípade. Ale inak je takých mien kopa.
@haley7897 zahraničné k priezvisku 😊 slovenské sú všetko take končiace na ten rod ženský/muzsky 😁
@zojazoja Alex znie fajn, nieje moc zahraničné že ho poznajú ak na Slovensku. Dobrý tip
Tých mien je nekonečno. Narozdiel od slovenských praktík, v zahraničí ľudia mena bez problémov modifikuju, robia s nimi co chcú. Pravidlá prakticky niesu. Hod do Google "unisex names" a postupne tým keď máš čas prechadzaj. Je kopa vytvorených zoznamov. Vyselektuj co ti padne do oka, potom porovnaj ako to znie s priezviskom, dokopy so stredným menom... Do pôrodu to dáš 😆
@haley7897 áno do novembra času dosť 😁 len oni ho asi nezapisu do krstného listu či áno?
Rodný alebo krstný list? Krstný netuším, ci by niečo riešili. Matrika zapíše. Na Slovensku môžeš mať pokiaľ si pamätám zapísané 3 mena. Bud dve krstné + priezvisko alebo 1krstne a double barrel priezvisko. Mena akurát nesmú byť hanlivé.
Nerýpem, ale aký význam má unisex meno? Aby ste ho tak mohli volať, kým budete vedieť pohlavie? Nie sú lepšie krvné testy?
@thereisabear nie, ja chcem mat take meno reálne. Nemusi hneď každý vedieť je to dievča/chakan keď sa to narodí, mne sa práve preto tie zahraničné páčia, že povedia je to xy, a reálne sa zamyslí že aké je to pohlavie 😊
@thereisabear mne sa napríklad unisex mená páčia. Jednoducho sa mi len páčia, nemá to "preto lebo" zdôvodnenie. Len sa mi páčia, vyznievajú akosi inak ako výlučne ♀️/ ♂️ mena. Asi len vec vkusu 🤷🏽♀️
Nemusí mať všetko hlboký význam.
mne sa páči Charlie. nedávno som pozerala jeden seriál (názov si nepamätám) a tam bolo dievča aj chlapec menom Charlie a sa skamarátili. 😀
@haley7897 mne sa tiež niektoré páčia, ale nebolo to hlavne kritérium pri výbere, preto ma zaujímal dôvod
@haley7897 presne že je to take iné meno keď sa to povie na Slovensku. Aj keď v zahraničí je to bežne 😊

Alex