Je správne deťom dávať psie mená?
Aký máte názor na to, že je čoraz populárnejšie u našich celebrít, že dávajú svojim deťom psačie-psie mená? Napríklad Hektor, Dion, atď.
Pozerala som FB a ponúkajú tam na jednej stránke takého psa Diona. A Hektor je určite psie meno.
@anonym_autor Hektor je mužské meno gréckeho pôvodu.
@anonym_autor nuž žiadneho psaenom.Hektor ani Dion nepoznám. Dospelé ho chlapa Hektora áno. A som si istá že v miestnej menšine sa nájde aj Dion.
Mala.som niekoľko psov, ten súčasný sa.volá Pipo, predošlý bol Benny, potom Žemla , Buchta, Puli
Máme mačku ktorá sa volá Nellka už 3 roky a manželov synovec nedávno tak pomenoval svoju dcéru...
Bundáš a ostatné spomenuté sú psie, ostatné sú ľudské mená.
Náš pes má kolumbijske meno, má kamošov miu, Tea, zaru apod.
@anonym_autor nuž žiadneho psaenom.Hektor ani Dion nepoznám. Dospelé ho chlapa Hektora áno. A som si istá že v miestnej menšine sa nájde aj Dion.
Mala.som niekoľko psov, ten súčasný sa.volá Pipo, predošlý bol Benny, potom Žemla , Buchta, Puli
@anonym_4042c9 Žemla, Buchta 😅 Milé, originálne, kreatívne. V dobrom ma to pobavilo 😁
Pozerala som FB a ponúkajú tam na jednej stránke takého psa Diona. A Hektor je určite psie meno.
@anonym_autor
Ty musis mat velmi nestasnty zivot
@anonym_4042c9 Žemla, Buchta 😅 Milé, originálne, kreatívne. V dobrom ma to pobavilo 😁
@wolf_ Žemla bola sučka Labradora ,,žemlovej,, farby, Buchta mix čuvača s NO, biela s hnedo-čiernymi fľakmi
@anonym_autor no tieto dve mená a plno ďalších je v psom kalendári.
@anonym_autor všetky tieto psie mena sú pôvodné ľudské mena.
Neexistuje psie meno
Nie je to nahodou opacne, ze psi maju ludske mena? Iste, Dunco nie je ludske meno, ale Hektor ano. Aj Max, aj Lila...
@viestta my mame kocura Oskara 🤣🤣🤣
@anonym_autor veď nech si každý pomenuje kazdy kdo chce čo chce (psa mačku auto )
Napr.mňa osobne prekvapilo že v Top 10 dievčenských mien je Mia& "Miuška" (pre mňa je to meno pre 🐱🐈) a k tomu keď sa dá originál slovenské priezvisko 😆 No vrískam - ale neriešim .
@anonym_autor vies o tom, ze Dion je starobyle anticke mesto Grecku? Vyznamne archeologicke nalezisko, Hektor bol velitelom Trojskych vojsk
@viestta teba je normálne škoda, ty fakt vieš všetko.
Ja poznam psa co sa vola Miňo🙂 jedna znama ma psa Dašu..no kazdy ako sa mu paci.
@anonym_autor tak keď dala Nela Pocisková meno Hektor svojmu synovi, tiež ma prvé napadlo, že s menom Hektor som sa stretávala len v knihách ako s menom psa.
Ale tak dnešné deti už čítajú iné knihy, takže im asi také súvislosti nenapadnú. Aj keď už keď som spomenula Nelu tak dať dieťaťu meno Liana, keď je to názov pre popínavú rastlinu, mi príde rovnako zvláštne ako ten Hektor. Ale tak ja som vyrastala v dobe, kedy mali psi mená Dunčo, Rex, Pegi, Tina, Ketina, Morži, Čoki a tak 🙂
PSAČIE meno? To ako ti toto vôbec mohlo zísť na um? Pomoooooc. 🤦♀️🤯
PSAČIE meno? To ako ti toto vôbec mohlo zísť na um? Pomoooooc. 🤦♀️🤯
@anonym_7f93b5 normálne mi to zišlo na um, lebo v mojom detstve som sa stretla so psom Hektorom a teraz ponúkajú na FB psa Diona. A keď si vygooglim mená, tak presne je tam opísané, pre aké plemená psov sa tie mená hodia.
@anonym_autor tak keď dala Nela Pocisková meno Hektor svojmu synovi, tiež ma prvé napadlo, že s menom Hektor som sa stretávala len v knihách ako s menom psa.
Ale tak dnešné deti už čítajú iné knihy, takže im asi také súvislosti nenapadnú. Aj keď už keď som spomenula Nelu tak dať dieťaťu meno Liana, keď je to názov pre popínavú rastlinu, mi príde rovnako zvláštne ako ten Hektor. Ale tak ja som vyrastala v dobe, kedy mali psi mená Dunčo, Rex, Pegi, Tina, Ketina, Morži, Čoki a tak 🙂
@scila presne. 👍
@anonym_7f93b5 normálne mi to zišlo na um, lebo v mojom detstve som sa stretla so psom Hektorom a teraz ponúkajú na FB psa Diona. A keď si vygooglim mená, tak presne je tam opísané, pre aké plemená psov sa tie mená hodia.
@anonym_autor Hector je velmi popurne muzske meno v Mexicu btw .. mas to popletene psy dostavaju ludske mena . Mas 5r ze mas taketo smiesne napady .? Alebo si nevies vygooglit kde dane meno vzniklo ? Aky ma vyznam ? Ja som mala psa Benny lebo som v decstve pozerala komika Benny Hill .. buduceho psa chcem nazvat Caramel alebo Brownie . Papagaja mame Boba Tea . Jedle mena sa mi teraz pacia viac . A ake mena davaju detom celebrity ma nezaujima no to co pises nie su “ psacie “ mena .

@anonym_autor https://www.olympic.sk/jot/2024/hektor-kapustik