Kristína alebo Alexandra
Ahojte, zaujíma ma názor na tieto dve mená, nejaké pozitíva/negatíva. Ktoré by ste vybrali?
Mam Alexandru. Super nam sedi ku priezvisku a k osobnosti dcerky. Bolo to intuitivne meno, v polovici tehotenstva nas napadlo.
My sme sa tiež rozhodovali medzi Alexandrou a Kristínou. Nakoniec máme Sašu 😃 Alexandra sa nám zdalo dlhé už príliš. Aj tak podľa mňa si to vačšina ľudí skráti na tú Sašu
Ja mam vcelku rada svoje meno v akejkoľvek podobe - kika, kikus, Kiki, Kristina a iné tomu podobne, aj keď jedine co nemusím, keď ma niekto oslovuje Kristínka. A aj Alexandra sa mi ako meno samotné páči, ale ja osobne by som ho nedala z jedného veľkého dôvodu - ze skoro nikto im tak nehovorí a hovoria im Saša, Sandra, Alex a podobne. Hrozne by ma to vytacalo, kedy mojej dcére hovorili v podstate úplne iným menom a Alexandra by bola papierovo 😂😁
Máme Kristínku, má 14 mesiacov a nikto jej ináč ako Kristínka nepovie. Žiadne skratky a tak sa mi to páči
tiez sme sa rozhodovali medzi alexandrou a kristinkou a dali ame kristinku alexandra sa mi zdalo ako take moc tvrde a ja som chcela nezne meno pre svoje dievcatko 😊
Kristína 💜 Volá sa tak moja sestra a poznám ešte aj pár ďalších. Niekoľko Alexandrii poznám tiež, ale tie volajú hlavne Saša a to sa mne nepáči...
My máme doma obidve. Alexandru voláme Saška, Sašena. Kristinu zase Tinka, Kika. Málokedy im hovoríme celými menami. V škôlke sa Saške stalo na začiatku, že učiteľka jej povedala Alexandra a ona nevedela, že to hovorí učiteľka jej.
A zas ... a opäť... a PREČO? táto otázka? Meno vyberte doma s manželom. Bude to vaše dieťa. Vy viete priezvisko. Skús si sama sebe osloviť dieťa v brušku nejakým menom. A uvidíš, ako to budeš vnímať. Ak ti 50% žien povie, že je za jedno meno a 50% za druhé, čo urobíš? A možno budeš mať vybrané meno a dieťa sa narodí a ty uvidíš, že sa meno nehodí. Aj takých už bolo.😉
Neter je Kristína, voláme ju Kika, ja občas Kristin
Dcérka je Alexandra , voláme ju Saška, Sašena a my s mužom občas Alex... niekedy aj Alexandra
Mne sa nikdy neposmievali v súvislosti s menom. Som zaň rada. Ja som si učila okolie aby ma oslovovali Sašena.

My máme doma Alexandru 😍