Mám dať bábätku meno, ktoré už použila rodina?
Ahojte baby, potrebovala by som sa poradiť s Menom pre bábätko.
Ja som mala vybraté jedno meno, ale niekto z rodiny ma predbehol ,, a teraz mi to je divne dať to meno .. neni to blízka rodina mne nič v podstate neni. Len je to také no. Myslite že to nemám riešiť? A dať to meno. ?
samozrejme že áno... v pohode meno daj.
u nás v blízkej rodine máme niekoľko mien ktoré sa vyskytujú viackrát - Marián, Eva, Anna, Jozej, Ján, ....
Kľudne by som dala to meno. Vôbec by som sa neriadila pri výbere či už to meno niekto v rodine dal alebo nie
Viem o dvoch bratoch, ktori dali svojim dceram rovnake meno, po svojej mame dokonca. Neriesila by som
Mne sa stala podobná situácia ale u mňa to je veľmi blízka osoba. Švagriná
Takže neprichádza do úvahy ze by som dala to meno už..no co chvíľu som si poplakala, požadovala a potom sa s tým zmierila
A to to meno pre mňa malo veľký význam vedľajší im sa iba páčilo ..ale čo narobím 😀
kedysi sa cele rodiny pomaly rovnako volali, Janko, Jožko, Ferko, Anča, Zuza, Kata a polka dediny mala rovnaké priezviská na malých dedinách - a nikto kvôli tomu neplakal a nerúcal sa
dnes sú rodiny oveľa viac izolované, vaše deti sa možno ani nebudú stretávať časom, nikdy nevieš
je to tvoja a len tvoja vec, nevzdaj sa toho mena, ak sa ti páči
pokial nedal take meno niekto z vasich surodencov, ze budu bratranci, tak preco nie?
Moja sesternica ma tiez Riska a brat ma Miska a aj bratranec ma Miska...toto nie je dovod na ine meno.
Manželov bratranec pomenoval svoje dve deti rovnako ako naše a mňa to napríklad štve 🙈 hlavne preto, že majú rovnaké priezvisko. Bývajú síce na opačnom konci republiky, ale aj tak
Zato jedna kamoška u nás v dedine sa ma pýtala, či by mi vadilo, ak by dali rovnaké meno, ako my a to mi nevadilo 😀
Ak majú rovnaké priezvisko,tak by som nedala.. alebo dala dve mená.. ako príklad vybrala si Pavol (rodina uz pouzila) tak daj Artur Pavol..
@glade22 tak to by aj mňa naštvalo 😃 priezvisko nemáme vôbec také iste .. mne osobne neni nič. Len je to mojej Maminy sesternica a jej vnúča pomenovali tak.
Ale na dennom poriadku sa nestretávame, ani len na oslavách. Takže dam to meno. Len viem, že budu ohovárať 🤣 mám taký pocit
Keby da moja sestra také meno tak ty som to meno nedala. Ale ako píšeš vyššie, že mamina sesternica ci ako to by som ani len neriešila a meno dala.
Vnuca maminej sesternice je uz tak vzdialena rodina, ze toto by som absolutne neriesila. A ci Ta budu, alebo nebudu ohovarat, to je len ich problem. Normalny clovek ich ani pocuvat nebude.
Jasne ze daj. Ja som mala este za slobodna vybrate meno Sebastian.. a par mesiacov pred porodom som zistila ze nasi skoro susedia dali babatku meno Sebastian... Ale dala som aj tak, lebo som chcela. 😊
Dala by som. Náš syn má rovnaké meno s iným dieťaťom v rodine (ešte aj priezvisko) a neriešim... Nestretávame sa, je to vzdialená rodina, tak mi je to jedno. Mne sa to meno páči a hotovo 🙂
Preco by mali ohovarat 🙄 mozno im to bude fuk.
Mimochodom mam rovnake meno ako 3 moje sesternice. Vsetci 4 surodenci z maminej strany dali jednej z dcer toto (moje) meno. Nikdy to nikto neriesil 😃
to vôbec nerieš... veď v rodine je úplne normálne aj to, že sa tri generácie volajú rovnako
@glade22 mna by to tiez nastvalo len preto, ze ak ide o rovnake meno a priezvisko, tak s tym mozu byt v buducnosti problemy. To si oni nevedeli dat ine mena? Alebo to bola nahoda? Lebo vacsinou to v takomto pripade co ja poznam nahoda nebola.
Môj syn, môj brat a jeho vnuk majú rovnaké meno. Síce je to sranda, keď sa o nich bavíme, rozlišujeme ich XY "starý", "XY mladý" a "XY malý" 🤣 nikomu to nevadí. Páči sa nám to meno.
Ja by som dala to meno. Ved hocikto iny ma take iste meno a co ze budete mat aj v rodine rovnake meno. Nevymyslaj a ostan pri vysnivanom mene

Dala by som.