Máte dcéru Améliu?
Ahojte, máte niekto dcérku Améliu? Nestretávate sa s tým, že to ľudia považujú za netradičné meno v našich končinách, nakoľko ani nie je v kalendári? Nepletú si ju s Amáliou? Ako ju voláte vy, prípadne v škôlke, v škole?
Ďakujem za vyjadrenia tých, ktorým je otázka smerovaná 🙂
Volaju ich Amy/Ami, Ameli, Amélka, Amuška, Amka, Amelinka
Ameli, Meli, Melka
Nemám ja, ale poznám niekoľko... Ami, Amélia, Ameli 🙂
Ja mam susedu, volajú ju Amča
Ja mam susedu, volajú ju Amča
@bielasovicka moj ty svet, ze Amča 🙈 to len u nas dokazu povymyslat vselijake patvary mien 🙉 pritom Amélia je pekne meno 😉
@anonym_autor nemám,ani by som nechcela sú ich mrte
Máme Améliu, u nás široko ďaleko je jediná a babky majú problém len že nie je oficiálne v kalendári🙂 oslavujeme ale 10.7 keď je Amalia v kalendári.
Voláme ju Amel, Ameli, Amelinka, Ejmilišs.
V škôlke ju volajú Amelia, Amelka
Aj my máme Ameliu
V máji bude mať 2 roky.Voláme ju najčastejšie Ameli/Amelka Alebo Ami/Aminka alebo normálne celým menom .Keď ma hnevá tá jej aj Amela poviem 😂🙈
Meniny oslavujeme 10.7 na Amáliu
Stretli sme sa pri jednej ,,tetke,,že malá ,, problém,,že čo za čudné meno sme vybrali
Inak nám ho všetci chvália a zatiaľ inú Ameliu nepoznáme ..iba keď bola švagrinej nevlastná mama z čiech na návšteve ona bola Amelia..ale myslím že tam je to meno bežnejšie
Aj ja mam Ameliu a je jedina v sirokom okoli, az teraz jedna znama dala babatku toto meno na zaklade nas, ze sa im zapacilo 🙂 iba tu na MK vzdy citam, ze ich je vela... no uprimne neviem kde... s Amaliou si nemyslia. Len obcas sa stane, ze niekto pri predstavovani sa jej spyta ci je Amalka. Dcera opravi, ze nie, je Amelka a ludia si pamataju. oslavujeme 10.7. dcera ma 9 rokov a stretava sa s pozitivnymi ohlasmi na svoje meno. Doma ju volame Amelka, medzi kamoskami sa usadilo Ami, nakolko hra futbal a bola ziaduca co najkratsia skratka mena na ihrisku. pre mna najkrajsie meno.
My mame tiež Améliu. Vyberali sme meno už pre tretiu dcéru a nemali sme fantáziu. Muz chcel tradicne: Kristínka, Miška, Zuzka, ja som chcela trochu moderné, ale nie nejaký úplný úlet. Javila sa mi ako dobra možnost. Páčila sa mi prezývka Meli, ale Melánia som nechcela, lebo to znamená čierna. Amélia by mala byť pracovitá. V Cesku je Amália v top10. Sme veľmi spokojní s výberom mena.
Tak Amelia je skoro to iste ako Amalia. Asi to občas niekto popletie. Nerobila by som z toho dramu.
Ale nedala by som také meno, ktore by som mala potrebu stále opravovat a vysvetlovat.
Ako ked da niekto Emma a potom riesi, ze to musí byť s mm.
@anonym_autor uz to zacina byt caste meno
My mame tiež Améliu. Vyberali sme meno už pre tretiu dcéru a nemali sme fantáziu. Muz chcel tradicne: Kristínka, Miška, Zuzka, ja som chcela trochu moderné, ale nie nejaký úplný úlet. Javila sa mi ako dobra možnost. Páčila sa mi prezývka Meli, ale Melánia som nechcela, lebo to znamená čierna. Amélia by mala byť pracovitá. V Cesku je Amália v top10. Sme veľmi spokojní s výberom mena.
@basska_b áno pracovitá..my sa smejeme že sa ešte aj na deň práce narodila 1.5 tak bude pracovitá až až 😂
@anonym_autor je to meno ktore sa zacina teraz dost davat . Takze bude ich stake viac
poznám 2 Amélie a máme ich radi, sú zlaté, meno mi príde normálne...ale tak ja mám Matildu..takže ☺
Máme Améliu. Voláme ju Ameli, Amelinka, Aminka, Amela. Áno, stane sa, že ľudia si to pletú s Amáliou. Žijeme v Česku a tu ju volajú najčastejšie Amélka, Amélko. Neviem, ja to meno nevnímam nejako exoticky ani výnimočne.
Máme v širšej rodine 8-ročnú slečnu, rodičia ju volajú Aminka, my Ameli, v škole vraj len Amélia.
@anonym_autor za tento týždeň tretia diskusia v ktorej je toto meno🫣 je to v dnešnej dobe úplne normálne a časté meno možno by si stačilo pozrieť ostatné diskusie a nezakladať zbytočne novú zas o tomto mene 🤦🏼♀️ mne sa meno nepáči ale to neznamená že by si ho nemala dať je to tvoje dieťa len ma už kus toto meno serie je na každom kroku

V Bratislave je to už ako bežné meno poznám 3 do 5 rokov