Meno Ferdinand - áno/nie
Zaujima ma názor čakáme 2.chlapčeka. prvý je Eliáš je to krásne meno stretávame sa s pozitívnymi ohlasmi. Vyberám meno aj k nemu a aj k priezvisku (typický slovenské).
Mám vybraté viaceré ale minule muž povedal,že Ferdinand, Ferdy...stále nad tým rozmýšľam...aký máte nato názor. Chcem meno nie typické aby sa v triede nezdvihli 4 keď na neho zavolajú, ale aby bolo v Sk kalendári. Dakujem za názory a nápady
mam na to taky nazor, ze ak ho chcete, nepytaj sa na fore ako modry konik... ci chces, aby ta tu niekto miesto toho presviedcal na frederika a podobne mena len preto, ze to znie modernejsie? nestracaj tu cas
@stanka113 ani Eliáš sa určite nepáči každému a rovnako to bude s Ferdinandom - niekomu sa bude páčiť a niekomu nie. Za mňa nie, nikdy ho nikto nebude volať Ferdinand, vždy bude Ferdo, Fero, takže to meno stratí šmrnc a bude to akurát tak trápenie v každom oficiálnom formulári, aby sa zmestil do kolónky.
nie.. to môžeš rovno dať meno Ferko...
ak dáš aj meno hoc aké slov. napr. Janko, Jožko, Miško, Vladko buď istá že v triede nebudú štyria... možno ani na celej škole....😉
Pre mňa je meno Ferdinand také aristokratické (Ferdinand Aragonsky, a ini panovníci), páči sa mi, ale moj názor je nepodstatný a rozhodnúť sa musíte vy.. sama poznám jedného Ferdinanda ( tridsiatnik) a aj on posobi na okolie tak aristokraticky… a teda nikto mu nepovie inak ako Ferdinand. Pre mňa omnoho prijateľnejšie ako moderne Frederik, Félix ..
Mala som kolegu Ferdinanda.. Je jeden jediny koho poznam. Urcite s tym mebom nezanikne. 🙂
Samozrejme, ze sme ho volali Ferdy alebo "Mravec"... Vedia vobec dnesne dety kto je Ferdo mravec?
@stanka113 mne sa paci, velmi pekne meno. Teraz sme vyberali mena a padol aj Ferdinand. Ale budeme mat dievcatko, tak sa nam nehodi 😃 najlepsie nikomu vopred nehovorit a rozhodnite sa vy dvaja. A tie asociacie s rozpravkami a domacimi zvermi su uplne mimo. Otazku a potrebu skracovania mena uz vobec nechapem. To je hadam najcastejsia otazka co dostavame - ako malemu hovorime skratkou. Nijako, nemam potrebu mu skracovat meno.
@deti95060810 Misko je jedno z najfrekventovanejsich chlapcenskych mien na Slovensku.
Meno je pekné. Také kráľovské 😉. Ja by som ho volala Ferdin, Ferni alebo Fernando.
@gabu_lienka uplne súhlasím, nechapem tu Slovensku potrebu skracovania a teda spotvorenia mena… nás syn dostal meno ktoré patrí kntym zastaralým a tvrdým menám, prvá otázka od rodiny bola ako ho teda majú volať… No podľa toho ako ma v rodnom liste, nechapem čo je na tom také nepochopiteľne…🙄😒

@stanka113 Za mňa Ferdinand nie ,keď tak skôr by som dala Frederik.