Patrícia, Júlia verzus Amália
Ahojte,
Neraz som tu čítala, ako si ženy radia ohľadom mien, tak to skúsim aj ja. S mužom sme si vybrali tieto tri mená pre dievčatko a vôbec sa nevieme rozhodnúť... Prvá dcérka sa volá Viktória.
Vyber podľa pocitu a ako to znie s priezviskom.
+ počítaj s tým, že Patrícia bude častokrát Paťka, Julia Julka. Ja by som asi volila tu tretiu možnosť, Ameliu
Jednoznacne Patrícia.😊 Je to velmi pekne meno, nie caste a mne osobne znie tak „honosne, vznesene”.
Co sa tyka toho, ako ju ludia budu oslovovat zdrobneninami a ze Paťka, resp. Paťa uz neznie tak pekne, to by som vobec neriesila. Kazde meno sa da skomolit, vymysliet nan nejaka nepekna prezyvka, rymovacka..
Opýtajte sa Viktórie. Príbeh - meno ti vybrala sestrička - znie lepšie ako - meno ti vybrali tetky z internetu.
Najlepšie samo o sebe je Patrícia (inak bolo tu spomenuté , že každú volajú iba Paťa, čo nemusí byť pravda, mám veľmi blízke 3 Patrície a všetci im hovoria buď Patrícia alebo Paťka, Patrinka. Paťa som ešte nikoho nepočula ich osloviť. Ale to môže byť len akurát tá moja bublina v ktorej žijem). Avšak k Viktorii sa asi najviac hodí Júlia (čo sa týka oslovovania)- Viki a Juli, Vikinka a Julinka... Ak ich oslovujete iba celým menom bez familiárnych oslovení, tak Viktória a Patrícia je fajn. Amália sa mi vôbec nepáči a nehodí. Viktória aj Patrícia sú mená pre silné ženy, odhodlané, sebavedomé, rázne. Amália, to je taká nežná kvetinka, kapánek naivná a utiahnutá, princeznička, čo ju treba ofukovať 😆 teda opäť, moja skúsenosť s nositeľkami týchto mien a môžem byť aj zaujatá, lebo tieto "rozprávkové princeznovské" mená mi lezú hore krkom. Júlia je taký neutrál, neurazí, nenadchne
@opica_skorica ja som patricia a veru väčšina ľudí má aj tak volá patricia, paťa mi povie ozaj málokto
No prave som si precitala vyznam tychto mien, amalia - naivka, patricia - zmatkarka, julia - silna zena, ale horsie zvladaju prekazky, Tak asi Julia🤔
Odmalicka sa mi páčilo meno Amalia. Poznala som jednu tetu v detstve s tymto menom a to bol chodiaci anjel,preto mi tak utkvelo v pamati. Ale dnes je Amalii tak vela,ze sa mi az sprotivilo to meno,skoda. Ale pokial ti nevadi,ze ich je vela,tak kludne dat.

Júlia