Slovanské meno pre chlapca: Ktoré sa hodí k menu Vratko?
Dobrý deň. Mám syna 3r. menom Vratko. Pačia sa mi mená slovanského pôvodu. Vratko skratka (oficialne v kalendári ) mena Vratislav. Hľadáme meno pre jeho bračeka aby pasovalo k menu Vratko. Väčšina slovanských mien končí na -slav no žiadne v našom kalendári na -ko. Našla som v južnejších krajinach často používané slovanské meno Darko. Páči sa vám? Napadlo vás nejaké iné pekné meno ktoré by pasovalo?
adolfko :D
Mne sa nepáčia mená súrodencov, ktoré znejú podobne. Vratko a Darko sa k sebe nijako špeciálne nehodia. Je veľa pekných mien v kalendári, ktoré by sa hodili a nekončia na ko.
vratko a vladko ..
Vratko sa ti vrati domov a svorad ma rad svojich, spaja ich ako svorka, mojmirovi patri cely svet (alebo je tvojim svetom?).. keby si sa nechcela fixovat na -ko 🙂
Radovan je brutal pekne meno a skoro ziaden chlapčisko sa tak nevola.. skus sa nad tym zamysliet, autorka. Slovanske je, tak nech sa paci.
Môj syn je Radovan, voláme ho Radko. Len veľmi zriedka stretol menovca.
Mala som spoluziaka Dalibora. Volali sme ho Daro. Darko-to mi nepasuje. Už potom skor ozaj napr Radovan.
Ty jo. Takto dlho bez invektív, slušne to tu vydržalo 👍!
Mne sa paci aj dalibor - Borko, a ucila som aj Ľubora a toho sme tiez volali Borko.
Ctibor (Borko), Radomír (Radko / Mirko)
Darko je fajn, a nasla som len Zlatko a Zdenko ktore original koncia na - ko, ostatne su potom skor chorvatske, tam najdes urcite viac
@kolka3354 a to musia k sebe mena deti ladit? To máš doma topánky a kabelku či čo?
Mojmír, Marek, Urban...

Radovan, Radoslav
Budú. Vratko a Radko