Svokra rieši meno nášho ešte nenarodeného bábätka
ahojte mamicky idem si po radu lebo uz som na prasky. som v 7 mesiaci a svokra uz od zaciatku riesi len to ako sa bude maly volat. my s muzom sme sa dohodli na menovi Sebastian lebo sa nam to paci a hodi sa k priezvisku ale ona o tom nechce ani pocut. stale chodi za nami ze to musi byt po dedovi Jan a ze co si ludia na dedine pomyslia ked dame take moderne meno. minule mi normalne do oci povedala ze ona ho inak ako Janko volat nebude aj ked mu dame co chceme. muz je ticho on sa s nou nechce hadat ze sak ju poznam aka je. lenze mna to tak vytaca ze vzdy ked pride tak sa len pohadame a potom mi je zle a mam tvrde brucho. citim sa ako keba som to dieta ani nenosila ja ale ona. mam ustupit pre klud v rodine a dat to druhe meno ako prostredne alebo sa proste zatat a nech sa aj posere? mna strasne mrzi ze mi takto kazi cele tehotenstvo a muz ma vobec nepodrzi.
Povedala by som jej, že už mala možnosť výberu mena pre svoje detí.Tak si mohla vtedy dať Janka.Odmietla by som sa s ňou viac baviť na túto tému. Nenechala by som si znepríjemňovať tehotenstvo.Však nech si rozpráva čo chce.Jedným uchom dnu a druhým von.A určite by som nedala meno podľa nej.
@anonym_autor ani by som sa s nou o tom.nebavila. toto je vasa vec
Proste sa s ňou nestretavaj ak ti stretka spôsobujú problemy
Dala by som meno aké sa páči mne a mužovi a keď nechce tak vnúča ani nemusí vidieť
Nebavila by som sa s nou o tom, vy ste rodicia, vy rozhodujete. Akurat chlap by si mohol najst gule a mamku upratat, lebo vyzera, ze sa Vam casom bude starat aj do inych veci ...
@anonym_autor tak jej pokojne povedz, že nikdy nedáš synovi meno Ján. Keď počujem na ulici Janko až zle mi príde a Janicko tak ma ide odpáliť
Ja by som sa s ňou nebavila o tomto, naše dieťa, dáme si meno podľa seba. A ako sa poznám, len 1x by mu povedala iným menom, tak ja by som ju tiež začala kadejako volať 🫣🤣
@anonym_autor povedz jej, ze ona uz detom meno vybrala, vy vyberiete pre svoje deti.
Milá svokra, bude sa volať Sebastian a bodka. Vy ste už synovi meno dali. Ak budete volať naše dieťa Ján, nebudete vnuka vídávať. Bodka.
A nech aj dostane infarkt od zlosti. Celej dedine je meno nejakého ďalšieho dieťaťa u riti.
@anonym_autor však si urob po svojom a bodka. Naša malá tiež očakávania, že bude po zosnulom svokrovi, ale tak chcieť môže, nie? My sme dali ako sme chceli 🤷 A mimochodom, veď ani môj muž nie je po svojom otcovi.
Moja svokra chcela vnučku už to bolo prvé sklamanie že je to chlapec, keď sme povedali meno tak zase bol problém, že to neni pekné nech dáme iné a samozrejme to čo vybrala ona a to nehovorím že celé moje tehotenstvo štrihovala a kupovala ružové veci 🤪 Spravila som si podľa seba 😉
No raz by skusila mu povedat Jan a viac by uz nemala prilezitost. Videla by ho az vtedy ked ho zacbe oslovovat Sebastian. Nedaj sa vydierat. Je to vase dieta( bolo by fajn keby to aj manzel tak vnimal). Urc si hned hranice. Lebo co si ludia pomyslia ked nebude chodit v modrom obleceni, co si ludia pomyslia ked nebude mat cumlik, ked nebude mat pavuka na chodenie, ked budes dlho alebo nebudes dojcit.........a neprestane to NIKDY. Ja som rodic ja rozhodnem.( a manzel sa moze pridat ale asi bude stat bokom a necha ta bojovat s mamkou samu- kedze sa jej nevwdel postavit doteraz.
Toto je nejake psycho s menom Jan 😆 nam muzova babka chcela nanutit Jan meno a doteraz sa nevie zmierit s menom ake sme dali, cele tehu lamala muza nech da Jan 😆 pritom svojmu synovi (svokrovi) nedala meno Jan (po jej mamzelovi) ano muz neni Jan tak neviem co ju napadlo davat pravnukovi po jej muzovi 🙈
Vy ste rodičia, vy rozhodujete ako sa bude dieťa volať. Prečo by si mala ustupovať? Neboj sa, keď sa malý narodí, svokra si na to meno rýchlo zvykne. Určite ho nebude volať Janko, lebo dieťa na to meno nebude reagovať. Ale v podstate, Sebastian sa končí na -ian (jan). Takže by mala byť vlastne spokojná.
Ja sa ti čudujem, že sa s ňou o tom bavíš. Ak nabudúce začne o tom hovoriť, povedz, že sa o tom nemieniš baviť, lebo ti to nerobí dobre a odíď preč z miestnosti. Mimochodom, tvoj manžel by sa ťa mal zastať a mame rázne povedať, aby sa do toho, aké meno dáte vášmu dieťaťu, nestarala. Nie je to vôbec jej vec.
@anonym_autor ty nemáš problém so svokrou, ty máš problém s mužom, ktorý ju nevie upratať. Problém s menom je len vrcholom ľadovca problémov, ktoré u vás budu
@anonym_autor a co mas 12 rokov, ze to s nou diskutujes? My sme neprezradili ani pohlavie, ani meno. Oznamili sme oboje, ked bolo dieta na svete a nik nam do toho nemohol uz nic povedat.
si normalna ? Preco by si sa mala prisposobit len aby bol klud. Vzdy bude za nieco zle,tak sa snad nebudes prisposobovat stale. Ved je to tvoje dieta. Vy ste rodicia a ked otec dietata suhlasi s vyberom (dohodli ste sa) tak neries. Ona uz svoje deti mala a spytala by som sa jej ze ci jej do zivota niekto rozkazoval. Ak povie ani tak sa jej spytaj ako sa jej to pacilo. Ak povie nie, tak jej povedz nech ta necha na pokoji. Alebo jej povedz, ze ste si to meno rozmysleli a budete ho volat Baltazar prvy. Balty a hotovo. Bude potom aj rada za Sebastiana 😀 🙂 A ty sa prestan nervovat. Ked zacne o mene diskutovat odid z miestnosti a neries ju. Ked ho bude volat Janko bude za blbu pretoze kazdy bude vediet, ze je to Sebastian.
Vypocuj, pokyv hlavou, daj si meno, ake chces. Pripadne jej povedz, ze ona uz svoju sancu dostala pri svojich detoch. Alebo nech si este nejake vlastne spravi. Alebo dat ako druhe, to druhe aj tak nikto nepouziva.
@anonym_autor tak ju zacni volat Etela a muza tupelo.
Povedz,ze dobre bude Jano a viac sa s nou o tom nebav,az potom z porodnice prines Sebastiana,nech ju rozdrapi😂 A ked to bude komentovat,povedz jej,ze ty si jej tiez nehovorila,ako sa maju volat jej deti,ale ze teda,ked sa hanbi za neho,nemusi sa s nim vobec stretavat.🤷♀️
@anonym_autor Tak ju vytoc, najdi si nejake uplne odveci meno a povedz jej, ze ste si to rozmysleli a bude sa volat tak (napriklad Dior Deluxe alebo Armando Chose), ze chcete aby bolo medzinarodne meno. tak prestane Sebastiana riesit. V porodnici das Sebastiana a vybavene.
A muž je zbavený svojprávnosti? Kurník, s ním by som prvým urobila poriadok, že ak má gule tak nech si láskavo uprace mamu a na svokru by som sa vyprdla, keď je taká cvaknutá, nemá zmysel s ňou diskutovať, ak ťa jej trepanie znervózňuje tak by som tam do pôrodu už nešla. A hotovo. Prvoradý je tvoj pokoj .
Tak nad tymto by som sa vôbec nerozčulovala. My sme hlavne meno nikomu neoznamovali až kým som neporodila. Muž sa s ňou vôbec nemusí hádať. Nech jej povie bude to Sebastián a koniec debaty. A ani by som tam nešla do pôrodu. Len raz by mu povedala Janko.
A čo tak urobiť kompromis? Môže mať druhé meno po dedovi, ale s tým, že ho bude volať po mene,čo bude používať. Teda Sebík.
A zase to iste, Problem je muz drzhuba, nie svokra. Teraz cely zivot Bude Name kivat ako vobec a Ty budes robit podla svekruse - ved ju poznas aka je?
Vymenila by som muza alebo vratila svojre. Nech Si kupi reborn panenku - Bude to Janko😉.
Muza sa opytaj ci chce rozvod alebo najde gule a Matku konecne uprace.
A čo tak urobiť kompromis? Môže mať druhé meno po dedovi, ale s tým, že ho bude volať po mene,čo bude používať. Teda Sebík.
@anonym_05711b prečo by mala robiť kompromis, aký kompromis, čo sa majú komu prispôsobovať pri výbere mena pre ich vlastné dieťa?
@anonym_autor inak Sebastián znie na konci rovnako foneticky ako Ján.. takze kludne ho v skratke môže volať Janko.. som lingvistka, preto ma to hned napadlo - ale urcite mate ako rodicia výsostné právo na výber mena iba vy
@anonym_autor ak by ki chlap povedal, že sa nepoháda s mamou, lebo vie aká je, tak by som mu povedala, že sa budeme hádať my dvaja kým sa nepostaví ako chlap a niečo s tým nespraví. Žena nedaj sa. Je to jeho mama, tak nech si ju uprace!
Nebavila by som sa s nou o tom, vy ste rodicia, vy rozhodujete. Akurat chlap by si mohol najst gule a mamku upratat, lebo vyzera, ze sa Vam casom bude starat aj do inych veci ...
@crazy_cat_lady Takzvany "tutmak".
@anonym_05711b Kriste, ze Sebik. Umrela som...to je ohavne, ked sa komolia tieto mena.

Pošli ju dpč, ty budeš rodič, nie ona, tak jej to treba aj vyrozumiet, nech si nevyskakuje.