icon

Tradičné meno Mária

24. jan 2026

Ahojte🙂
Máte niekto dcérku s menom Mária? Alebo nejaké iné tradičné meno ako napríklad Magdaléna, Agáta, Hana…atď
? Môj manžel nesúhlasí ani s jedným mojim návrhom, vraj je to meno vhodné len pre 80ročné babičky. Už pri prvom navrhoval tie super moderné mená (Matteo, Noel, Theo, Marcus). Dohodli sme sa nakoniec na Filipovi.
Ako sa volajú vaše dievčatá, ak ste šli skôr po tradičnej linke?

Strana
z3
anonym_7c8e34
10. feb 2026
@anonym_autor

Manžel včera navrhol Olíviu, nie je to síce Mária ale lepšie ako Amy. Celkom sa mi aj páči.
Takže zatiaľ sme dohodnutí na tomto mene.

@anonym_autor Olívia je pekne ..aj ja som ho mala na zozname no nakoniec máme Ameliu a staršia je Sofia
Mne sa Mária tiež celkom páči ale to by ju nemohli volať Maruška atď ale len Mária ale to ťažko človek docieli.
Sestra má švagrinú Izabelu a volá ju Izuka..matička zem ..... hrôza 🙈my sme chceli mená nie tradičné úplne ale ani netradičné celkom ako Ayla,Naya a podobné drísty 😂😂😂máme nie typické slovenské priezvisko tak také ako Magdaléna,Hana,Anna atď by sa nám nehodilo
Dcéra má napríklad kamarátku Ľudmilu

puupava15
10. feb 2026
@anonym_f5dbee

Ja mam v uzkom vybere Zuzana.

@anonym_f5dbee ja mam Zuzku, podľa mňa najkrajšie meno

blabla22
10. feb 2026

a nejaky kompromis by bol mozny? ze by to nebolo z tych zahranicnych akoze "modernych" mien, ale zaroven nieco co jemu neznie dochodcovsky? Napr mne sa paci Monika, Lenka, Kristina, Lucia, Silvia, Emilia, Greta, Olivia, Petra, Simona, Lujza, Livia, Karolina, Natalia, Lea, Elena .. podla mna je toho kopec, velmi odlisne znejuceho, tak mozno najde nejakeho favorita

mima172
10. feb 2026

Dcéra je Dorota a ja sa volám Mária a teda na 80 sa necítim 🫣 Keby mám ešte jednu dcéru, tak by bola Anna.
Pri mene pre dcéru bola pre mňa dôležitá aj biblická nositeľka tohto mena a jeho význam.

autor
27. feb 2026

Manzel nakoniec suhlasil a bude Maria.🙏❤️
asi mu svokra dohovorila.

napetra
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vybrali ste nádherné nadčasové meno. Nech vám Mária robí iba radosť.

dudos
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor krásne meno. My máme 4ročnú Máriu. Sestričky v pôrodnici boli veľmi zlaté, sa chodili na ňu pozerať. Je narodená na 1 sviatok vianočný.

weleda123
27. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor super, gratulujem. Moja starká bola Mária, je to krásne meno. Inak my máme v rodine malú Alžbetu, čo je tiež z tých klasických slovenských mien. Všetci ju volajú pekne Alžbetka. Aj deti v škôlke 😊

Strana
z3