Unikátne dievčenské mená bez diakritiky
Ahojte, potrebovala by som poradiť meno pre dievčatko. Malo by byť bez diakritiky a aby sa z neho jednoducho spravila zdrobnenina. Niečo nie moc prefláknuté. Kalendár som prešla ale možno mi niečo uniká. Ďakujem 🩷
Čo znamená "nie moc prefláknuté"?
@tairyx napr Nela, Nina, Sofia, Mia. Tie sú na každom rohu 😁 ale tak ja som za to, že ak sa mi meno páči, je mi jedno či ich je 200000 alebo 20.
Lýdia
@danieli ta ma zrovna aj diakritiku a ani nespravis jednoduchu zdrobneniu 😂
Zuzana, Helena, Magdalena, Iveta, Ivana, Renata, Ivica, Milada, Jana, Martina, Adriana, Marcela, Ida, Eva, Petra, Miriam, Veronika...dievcata do 15 rokov tieto mena velmi nemaju, hoci ich matky ich maju bezne.
Ale tie su všetko v kalendari. Asi hladas nieco extra.
A hlavne - meno vyberaj ako pre dospelu ženu. Pretoze ona ho bude nosit vacsinu života. Dievcatko vyrastie velmi rychlo, miminko este rychlejšie. A Zdrobneninu vymyslíš z každého mena. Alebo prezyvku.
Romanka, Andrejka, Peťka, Lenka, Barborka, Terezka, Kristínka, Katka,Paťka (Patricia bez dĺžňa) 🙂
Zuzana, Helena, Magdalena, Iveta, Ivana, Renata, Ivica, Milada, Jana, Martina, Adriana, Marcela, Ida, Eva, Petra, Miriam, Veronika...dievcata do 15 rokov tieto mena velmi nemaju, hoci ich matky ich maju bezne.
Ale tie su všetko v kalendari. Asi hladas nieco extra.
A hlavne - meno vyberaj ako pre dospelu ženu. Pretoze ona ho bude nosit vacsinu života. Dievcatko vyrastie velmi rychlo, miminko este rychlejšie. A Zdrobneninu vymyslíš z každého mena. Alebo prezyvku.
@barka1 zdrobneninu vymyslis. Ale chcem take kde to ide jednoducho napr Zuzka, Janka, Barborka,.... Nechcem take tie divne skomoleniny ako Olivka, Lejka, Klaudika, Lilka, Sandrička a podobne.
Aj Zuzana je pekne a je ich malo. Za mna Anka a Zuzka najkrajsie. Ani Dorota nie je zle, Alžbeta- ale tam je mäkčeň
Ja keď u nás v škôlke počujem Rebečka a Grétuška tak neviem či sa mám smiať či plakať
Simona, Dana, Eva, Alexandra, Andrea, Barbora, Barbara, Martina, Marianna, Annabella, Lucia, Anna, Ester, Stella, Iveta, Tereza.
Mne sa páči Hana, Melany , momentálne som tehotná a ak to bude dievča tak Hana 🙂 to sa mi viac páči

Lea, Simona