Aké birmovné mená ste si vybrali?
Ahojte, len tak zo zvedavosti, sa pýtam, aké birmovné mená ste si dávali🙂 ďakujem každému za odpoveď
Maria
Magdaléna… vybrala som si sama
Perpetua - lebo to bola jediná nepanna ale normálna žena s rodinou :D
@hortenziaj mohla ísť v rade pred ňou, vtedy už pobirmovaná je. 🙂
Helena 🙂
@michellemary áno presne tak 🙂
@michellemary som nevedela ze to tak funguje, ja ze už pri podávaní žiadosti musia byť pobirmovany
Salome
Ja som si dala po babke Katarina
Mária
Laura po svätej Laure Vicuňovej 🌺
Magdaléna. Chcela som dcéru Magdalenu, sestra mojej starkej sa tak volala,bola bezdetna a ako dieťa som k nej často chodila,bola to veľmi zbozna a veľmi štedrá žena, aj nohy mám rovnaké ako ona, krásne hrubé 😅
Anna po krsnej
@nevenka Čo kto berie na Ľahkú váhu ? 🙂 Veď sa normálne spýtala, aj keby ,tak pre niekoho je to len obyčajne meno a je k birmovke donútený kvôli rodine. Veď sa len chcela poradiť nič viac nič menej 🙂
@anastazia333 no vsak si precitaj prve prispevky, ake su odpovede. Netusim, neviem, hocijake si dali ludia, vyrehotane smajliky. Byt donuteny do birmovky - ano, aj to je smutne, lebo to je jeden z najvacsich darov v Cirkvi, ak nepocitam Eucharistiu. Ano, beru to ludia na lahku vahu.
Autorka sa chcela poradit a ostatni radia v style "ved je to jedno"...tak preto som pisala, ze to beru akoze je to nic a nepodstatne...🤷♀️
Bibiána
Katarina, mám dcéru, vnučku a neter tiež Katarinu
Mária, birmovna krstna mam je Helena a ja tiez, preto Maria
Karol
Mária po birmovnej mame
Mária Magdaléna. Pred birmovkou som o nej čítala vrámci výberu patrónky, z knihy obsahujúcej životopisy svätých, ktorú mi požičal náš vtedajší kaplán, a keď som prišla k vete "odpúšťajú sa jej hriechy, lebo veľmi milovala, " vedela som, že to je tá pravá. 🙂 A okrem toho, aj moja prastará mama bola Mária, vždy sa mi to meno páčilo. 🙂 V užšom výbere som inak mala ešte Terezu a Angeliku, keby som si vtedy nevybrala túto patrónku, tak by som skončila pri tej Angelike. 🙂
@michellemary toto je pekne

@anickaaa6aaa na baníckej fakulte bývajú oslavy na deň sv. Barbory.