Aké meno by ste si vybrali pre seba?
Ahojte, celkom ma zaujíma aké meno máte a ci ste s ním spokojné, resp.ak nie, aké meno by ste si teda dali. Ja som napr.uz spokojná, ale do tej 20tky som nebola že vôbec a vymyslela som si vtedy, že Tatiana by sa mi páčilo 🙂 ale napr. Teraz je mi to už jedno. Tak len keď už vyberám meno pre dieťa, napadla mi aj takáto téma. Nie len pohľad na to dieťa, že aké meno by som mu dala ale aj reálne príbehy dospelých ľudí. Ďakujem za čas.
ja som spokojná,to meno chcel môj otec🙂
Pred 59 rokmi veľmi nezvyčajné a aj teraz.Osobne nepoznám žiadnu ženu,čo sa tak volá.
Ja som Lenka a moje meno som v puberte neznasala. Hlavny dovod bol ten, ze to bola rovno "zdrobnenina" a v istom obdobi sa kazda predstavovala Jana Dana Zuzana, len ja stale Lenka. Akoby som bola stale male decko. Ale ked mi niekto povedal Lena, znelo mi to ako nadavka. Ani z voza, ani na voz 😂
Teraz uz som s menom ok, uz to takto nevnimam, ale napriklad mojmu dietatu som vyberala meno, ktore je v zakladnom tvare neutralne. Urcite nie po mne, ale ani Eliska a pod by som nedala.
Vok sa Zuzana . So svojím menom som nikdy nemala problém v akej kolvek "podobe" ,ale neznasam keď mi niekto povie Žužu
ja som edita a to je take tvrde meno a myslim ze sa ani niekomu z okolia nepaci... brala by som vsetky iné 🙂
Ja som Michaela, vždy som chcela byť Mária, pri birmovke sa mi to splnilo, ešte aj Magdalénu som si k nej pridala, a okrem toho mám ešte dve úplne iné prezývky, takže ma každá skupina ľudí volá inak. 😀 V podstate reagujem na 5 mien. 😂
@pastinka tiež som to mala take iste, Lenka mi prišlo v puberte strašne detské, tak má volali Leňa 🤦♀️ nechápem ako sa mi to mohlo páčiť. Teraz som s menom v pohode
@povljana dcéra sa vola Elissa, zatiaľ je spokojna a minule nám ďakovala, že sme jej take meno vybrali 😀
Ja som Michaela a vždy som chcela byť Helena po mojej babke. Mama ma tak aj chcela pomenovať ale babka ju presvedčila ze to meno je škaredé no ja by som ho brala pretože v dnešnej dobe sa Helena vyskytuje málo kde.
Ja som Dajana a musím povedať, že svoje meno by som nemenila. Nikdy mi nikto nepovedal nejako škaredo, aj keď ako malej mi samotné Dajana prišlo povedané škaredo-volali ma väčšinou Dajka, takže asi len zvyk. A teraz ako dospelej sa mi moje meno páči asi tak, že keby nie sme v rodine už tri, tak ho kľudne raz dám svojej dcére ( ak raz nejaká bude 😀)
Ja som Lenka , keď som bola malá , babička ma volala Lenuška, to mi až uši trhalo 😂 , ale inak som veľmi svoje meno neriešila , ale čím som staršia , tým sa mi viac moje meno páči . Môj muž chcel , aby sa naša dcéra volala po mne , tak ale to zas nieeee , až tak sa mi nepáči 😜 . Mne sa napríklad veľmi páčia tu viackrát spomínané mená ako Ivana , Daniela a aj Petra
Ja sa volám Lucia.... Mala som sa volať Kamila... A doteraz sa chcem volať Kamila to meno sa i proste paci takže tak
Ja sa volám Ildikó..dcére by som ho nedala... mám Vanessa...a teraz Kiara...ale veľmi sa mi páči Ester...
@lenka_matko aj mi sme chceli Elissu...lebo manželovi sa páči Eliška a tú má brat..tak sme vybrali Elissu, ale nakoniec je Kiara 🙈...aj tak by na obe kričali Eli..🙈a to som zas nechcela...
V zasade mi moje meno nevadi, az ma to, ze Bea pri predstavovani musim opakovat lebo je kratke a ludia prepocuju. No v poslednom case som sa dost zalubila do mena Marína 😍
@povljana Aj ja som Mariana a som velmi spokojna a vzdy som aj bola. Ine meno si k sebe vobec neviem predstavit.
@marianarem Marianka je super meno a viac sa mi páči v tej forme s jedným n
Poznám viacero Marianiek. Prezyvaju ich Majka, Maja, Marianka, Majuša ...

@ivik4 A ja som si stále myslela že si Iveta, podľa tvojho nicku. Ivanu by som veru nepovedala, ani sa mi to k tebe nehodí. 🙈
Mne tiež moje meno veru nesedí (nehovorím, že je otrasné), hlavne preto, že v rodnom liste tak a v reále úplne inak. Inak vždy som chcela byť Xénia 😀