Aké nezvyčajné mená ste dali svojim detičkám a prečo?
Ja mám doma 8 t. Taniu a voláme ju Taninka, dali sme take meno, lebo nie je časté a ja som Nina a mm je Tomáš a tak vznikla Tania
Ja mam doma Ester 🙂
Okrem toho sa mi hrozne paci uz tu spominana Berenika. Ďalej Gréta, Georgiana (s ang. vyslovnostou), Maďarska Dóra. Chlapcenske Dorian, Ellijah (Elias), Damien, madarsky Áron.
Preferujem mena s R kvoli priezvisku.
Moja dcérka sa volá Keranka. Ucitili sme si tak jej nebohého dedka ktorý pochádzal s Bulharska.
All..... Ja som vzdy chcela Jasmin vzdy sa mi to meno pacilo jemne pekne .. No teraz som tehu a ako tak pozeram mena. Uz je ich viac co sa mi pacia .
Dievcatko Zoe-Lynn. Chanthal - Mia -Zara - Muzovy sa paci Elena .
Chlapcek Jakub - Luis - Lukas - Alex
Tanya alebo Diana? Manzel je spaniel,mame spanielske priezvisko 🙂
My sme dali druhému drobčekovi meno Mathias a iné si ani neviem predstaviť ♡
Suhlasim s ellie13 🙂 Ja som uz davno vedela, ze budeme mat Emmku. S nikym som sa neradila, ani som nepremyslala, ako by sa volalo moje dietatko, pricom este sme nevedeli pohlavie dietatka 🙂 Jednoducho som vedela, ze bude Emmuska. A ked mi doktor povedal, ze bude dievcatko, tak sa to len potvrdilo! Nikomu som nevedela vysvetlit, preco prave to meno, jednoducho som to tak citila. Su to nebeski anjelici, ktori si dopredu vyberu aj nas- rodicov aj meno urcite, pretoze inac si to neviem vysvetlit. A este som chcela dodat, ze cela rodina si nevie takisto predstavit ine meno pre moju dcerku ako Emmka 🙂
My máme Arturka 🙂
Mne osobne sa veru spojenie slovenského priezviska a zahraničného mena nepáči, však máme tak nádherné slovenské mená...
My máme Sáru, hnevalo ma už len to, keď sa ma pýtali či je Sarah alebo Sára... Akože načo? Prečo?
Ja mam doma Huga, aj ked zo zaciatku ma presviecali aby som si to rozmyslela..., teraz by som si Hugika s inym menom nevedela predstavit 🙂
My sme nasej princeznej dali meno karla 😊
@lajlilinka lebo sara je ozaj rydzo slovenske, ze?
nas drobcek sa vola Artur 🙂
Ženy každý nech si vyberie meno aké chce, ale myslite aj na tie deti. Ak sa hodí meno k priezvisku v pohode. Poznám moc deti čo majú pravé slovenské priezviska napr. Haluška/ová a deti majú brutálne exotické mená a to sa mi zdá strašné. Ja mám doma Adamka a keby mám druhého je Milanko, Romanko alebo Stanko.
Ja som len dieťa volam sa Neo a mama mi dala toto meno
Preto lebo pozerala film Metrix a tam sa hlavna postava volala Neo
. Tak mama napisala tatovy niake mena a on si vybral Neo .
Mohol som sa volat ešte aj Akim ,Leon ,Noe alebo Teo atď.
Rada na dievčenske mená : Ariana,Ariane,Angelina,Violett,
Kessie,Ally,Katnys :D ďakujem za to že si toto niekto prečítal
:D
my mame Xenku (Xeniu) rodina a niektori znami mali trochu problem, ale nam sa to velmi paci a s vyberom sme spokojni.pacilo sa to jej tatovi a oslovujeme ju s laskou🙂
Pekné ako niekto pohŕda zahraničnými menami a pritom taký Ján, Janko je hebrejské meno... Slovenské ani nie sú, leda ak slovanské... Ale nevadí 🙂 treba aj popozerať občas význam a pôvod mien a potom písať 🙂
Moja mala princeznicka je Emma Danyiah 🙂 Emma pretoze jej otecko je Emmanuel a Daniyah ? pretoze ked som to meno prvykrat uplbe nahodne zazrela na internete okamzite mi bolo jasne ,ze je ako stvorene pre moju dcerku a zarovven som tym urobila prekvapko pre moju sestru ,ktora je Daniela a Daniyah je odvodene od jej mena az nato ,ze je arabskeho povodu 🙂
Ja poznám v blizkom okolí Vivien, Rómeo, Sybila, Olívia, Sidónia, Jordán, Augustín, Stanya, Euridika, Quido.
@fazulka_mala ahoj, prosím ťa a zapísali Ti ju bez problémov na matrike? Mne sa tiež páči Ester, ale Estera už nie ,tak to si budem hľadať niečo iné. A chlapčeka máme Števka, ozaj "netradičné" 🙂
Cakame babatko v juni a ked to bude chlapec tak po ockovi František a ak to bude dievca tak Lenka 🙂
No my mame doma dievcata Syntiu a Saskiu ☺
dcérka bude Elyon...lebo to meno proste zbožňujem odkedy som ho vyše pred 10 rokmi prvýkrát počula...zahraničné priezvisko a nebudeme žiť na slovensku, čiže to nebude problém...a na chlapcovi sa nám nedarí zhodnúť :D akurát priateľ začal vymýšľať že chce mať Tadeáša, čo sa k tomu priezvisku ale absolútne nehodí a ani to nevie poriadne vysloviť, tak uvidím či ho odhovorím :D
My mame JASNU...ludom to pride velmi exoticke n,dokonca sa pytaju na jeho vyznam...ale je to kalsicke staroslovanske meno,na Balkane velmi zauzivane.Prislo k nam uplne same...chceli sme nejake indicke,ale teraz som rada,ze sme sa takto rozhodli.
Len neviem co si vyberieme tento krat 😀
My máme doma Jesiku, Chiarku a Janka. Pôvodne som chcela Sebastiána, ale manžel chcel meno po sebe. 🙂
ja nie, ale svagrina a jej sestra maju chlapcov - Aurelián, Simeon, Noel, Natanael
My mame Melisu a Timeu,,,,,,,,,,keby som vedela ze raz budem mat dve baby dala by som Felicita a Perpetua 🙂
Ja mam Melisu a Marco
Moje deti sa volaju Zuzana, Michal a Daniel.
A ich deti su Bianka, Sedrik a Michaela.Takze neviem, ci su nezvycajne, ale nam sa pacia.Uz teraz.🙂🙂..Dlho som sa nemohla vyrovnat hlavne so Sedrikom.Ale teraz si ho uz ani neviem predstavit s inym menom..
Moja dvojtýždňová dcéra sa volá Anna Sofia. Pýtali sa, či sme sa s partnerom nevedeli zhodnúť na mene. Práveže vedeli, ja som od detstva chcela Annu a Sofia sa zas páčila partnerovi. Veď znamená múdrosť. Takže nám bolo jasné, že bude mať mená dve. Otázka bola len aké poradie. Chceli sme sa rozhodnúť, keď ju uvidíme, ale nejako sme sa k tomu ani nedostali poriadne, keď sa ma opýtali ako sa bude volať vyblafla som Anna a potom dodala Sofia za asistencie partnera. (Mohli by sa na mená pýtať chvíľu po tom, čo sa žena aspoň trochu spamätá z pôrodu) 🙂
Čo sa týka meno pre chlapca, to by bol väčší problém na rozhodovanie, ale zvažovali sme Nathaniel alebo Milo.

@dahra môj muž sa volá KJartan 😎 😉