Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?
@ariannazara mne sa páči stále keby som mala vybrať ešte raz ajtak by sa tak volala 😁
@ariannazara ja som moc fajnová 😂 a hlavne sme ako rodina medzinárodná, tak musí byť niečo čo vedia všetky strany vysloviť, čo sa mi páči významovo... V podstate mám vybraté 2 dievčenské a pár chlapčenských, ale o tých chlapčenských tiež nie som presvedčená, len som už čítala tisícky mien a žiadne neoslovilo...
@eliniatko mne sa paci meno Noah, Noel a pre dievča Tiffany, Annabelle. My mame doma Tiffany 🙂
My máme dvojky Teo a Wit.Manžel je Poliak,tak sme vyberali jedno meno z poľskeho kalendára a Wit sa nám veľmi páčilo.Voláme ho Witek alebo Wiťo a napriek netradičnosti naň ľudia reagujú pozitívne☺Teo je už bežnejší☺
@brigitte93 Tiffany to je krásne meno 🙂 mne sa veľa takýchto mien páči, len potom už je to o inom či sa to hodí k priezvisku, s tým my sme mali trošku problém 🙂 ako ju voláte doma?
Vcera kamoska porodila a dala mena Meda, o takom som nikdy nepocula.
Ja mám Megan, voláme ju Megy. A ak by sa ešte podaril chlapček, tak by bol Tomas Liam. 😊
Moja dcéra je Greta a syn Zeno. Žiadny extra výstrelok, je to jedno z tých zastaraných tradičných mien, typické pre oblasť Talianska kde žijem (je to aj meno patróna mesta). Nie síce veľmi rozšírené, ale videla som, že sa trochu vracia v tejto novej generácii.
Voláme ho väčšinou jednoducho Zeno. Moja mama to komolí do zdrobneniny Zenko a Zenuško, svokra Zenino, moja sestra je top, ta ho vola Zdeno 😂😂
My sme tiež medzinárodná rodina, mená sme vyberali jednoduché, s rovnakou výslovnosťou v každej reči. A páčia sa nám s manželom silné mená staršieho dáta. Ešte sa nám veľmi páčilo Aldo, po manželovom starom otcovi. Je v zálohe, keby sme mali ešte chlapca 🙂
@svetlanaapeto aj ja mám doma Valentinu 🙂 teraz čakám dvojičky a ani za boha nevieme aké mena ideme dať 🤷♀️
Ja som dala synovi meno Cyril 🙂 poznate niekoho s takym menom ?
Jedna známa ma dievčatko men Teuta....chlapčeka menom Teitur a teraz majú ďalšiu dcérku a dali meno Taite
@eerriikkaa sa im nechcelo rozmýšľať nad menami očividne 😂
u nás na ulici je maminka s dvoma chlapčekami , jeden má teraz asi dva týždne... Florián a Cyprian
My máme doma KIRU 🙂
My máme doma Lukáška.. Ale keď bude druhé a bude chlapec tak dáme Maroška.. Dievčenské neviem...😂
@ariannazara , na začiatku to bol take nedradicne teraz sme si už zvykli
@chupakabra môj svokor bol Cyril, a aj známej syn je Cyril 🙂 je to veľmi pekne meno. A môj muž je Cyprián 😉
@ave17 tak pre mňa je zas najhoršie čo som tu čítala tvoj komentár. Slušne správanie a rešpekt ti asi nevraví nič. Otras.
@ivanapetrasova ale neboj sa, slušne správanie mam, ale toto mi nedalo, zámerne ničiť život svojmu dieťaťu hneď odmala, chudiatko.
My máme doma Lilli. Neviem či to je nezvyčajné meno, ale také sa mi veľmi páčilo. 🙂
@ave17 všetko sa dá napísať aj slušne. Tiež sa mi nepáčia všetky mená na svete ale viem sa ovládať a netresnem všetko čo mi slina na jazyk donesie. Ale jasné internetová anonymná komunikácia otvára nové možnosti vyjadriť sa bez štipky slušnosti. PS: susedova mačka sa volá Linda ako moja dcéra a kamaratkine morské prasa sa volá Oliver ako môj syn. Som si deti pomenovala ako zvieratká 🙄
@ave17 https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Kyra len pre tvoju info. Je to normálne meno so silným významom.
My máme Samanthu 😁
Ja mám doma Cyrila a Timura :D Manže bol Cyril, aj jeho otec a starý otec a Timur bola obmena Tamary 🙂 A chcela som tiež Cypriána, ale to mi neprešlo :D
Ahoj ja mám doma synthiu a rebeku..
A páči sa mi shanaia..sheila..
Kamarátka ma amandu..roderik..madeleine..
Ahoj ja mám doma Vanessku a Jasmínku,moje💕
Nam sa každú chviľku narodí chlapček a bude Natanael
@iren88 my ju voláme Tiffy, Tifka, Tiffanka, Tifuš a kamoška ju vola Fanny. Meno mame z fr kalendára lebo ona sa narodila vo Francúzsku.

@tessa69 ja som mala v Česku kolegyňu Ester a strašne sa mi to meno páčilo! 😍