icon

Aké nezvyčajné mená ste dali svojim ratolestiam a prečo?

eliniatko
14. apr 2018
carmenuska
12. júl 2018

@ukulela Eduard bol moj starky...a paci sa mi,ze by sa mu dalo vseliak povedat.A Henrich je krasne uplne.A pritom take normalne meno v kalendari.

25mishelka25
5. aug 2018

My mame Leiu Améliu, pôvodne sme chceli Leu ale nejak mi to stále nesedelo a dumala som pretože dnes je veľmi veľa deti s menom Lea a tak som hľadala nejakú alternatívu pre toto meno až som sa dopracovala k Leii a tak som hľadala v akom kalendári sa nachádza toto meno až som ho našla a v tu chvíľu som vedela že to je to správne meno pretože v ten deň mala práve meniny a chceli sme dve mena a Amélia bola na zozname mien a hneď sa mi to spojilo ako to krásne dokopy znie 💜

girlie_konik
5. aug 2018

My mame takmer 2 rocnu Helenku, je to klasicke meno, ale nepocut ho teraz vobec 🙂

sasena21
5. aug 2018

My mame Gretku. Ked bude dalsie dievcatko, tak Julianka alebo Johanka. Ak chlapec, tak Jergus. Keby boli dvaja chlapci, tak este Gregor. Sestra ma Agatku.

andrejka010
5. aug 2018

Náš sa volá Aleš. Keď na neho zavolám, každý sa hneď pýta, kde sme k tomu došli aké pekne meno...A ja len ze keď sme vedeli, ze to bude chlapček, zobrali sme slovensky kalendár a nasli sme ho normálne tam.😁 Mne sa hneď páčilo, pretože sa nedá velmi meniť. Ešte som zvažovala Artúr a pri dievčatku Zina alebo Dália.

gabika235
5. aug 2018

My mame Claru a Barbaru😊Anjelika máme Rút. Netradicne mena sa nam aj s manzelom pacili😊Doba ide dopredu a tak isto sa menia aj mena

katka2984
5. aug 2018

My mame Urbana, po manzelovi a dcerka bude Marina

ukulela
5. aug 2018

@girlie_konik ja som velmi chcela Helenu. chlap nie, lebo sa mu to spaja s ich starou susedou - ale pre mna je to Helena trojska 🙂

sonia1712
14. aug 2018

@ukulela my máme Elenku😀

johanna_b
15. sep 2018

synovcek je Boris a to boli tiez pohlady ze Boris? Po tatovi? Nie, to len tak ze sa nam to pacilo. Ale odvtedy som postrehla viac malych Boriskov

johanna_b
15. sep 2018

@ukulela tak kto by znasal Chmelara 😁😁😁

danicabbb
15. sep 2018

@2xlili anoj kde si také meno našla v kalendári kedy má meniny, vďaka

malazlota
15. sep 2018

Ja mam síce syna s tradičným slovenským menom, v poslednej dobe veľmi rozšíreným, ale ak raz budem mať dcéru, budem sa biť hlava nehlava aby sa volala Eliana. Mne sa to meno nenormalne páči

2xlili
18. sep 2018

@danicabbb v kalendari nie je,oslavujeme na SvetlaLANU,a je to podla Lany del Rey,alebo Lany Langovej zo Supermana :D

zuzkapatrik
18. sep 2018

My máme Elinu, tiež boli rôzne reakcie, no mne sa tak páčilo.

alionka1
18. sep 2018

Ja som dala svojej dcerke meno Živa, je to stare slovanske meno a velmi sa mi páčilo. Meno nie je v slovenskom kalendari, ale dočítala som sa ževraj 25.10. má meniny a v Čechách 27.10. tak neviem..Voláme ju Živka, abo Živulienka...

ukulela
18. sep 2018

@alionka1 https://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php - rozsireny kalendar mien - ano- 25.10.

alionka1
18. sep 2018

@ukulela suer Ďakujeeeem...

maminuska
19. sep 2018

@katka2984 ako voláte chlapčeka?

andalika
19. sep 2018

@bronislavka u nas mala byt tiez Aurelia - po babke, mam vsak 2 chlapcov. U mna bola zasada mat nie prilis frekventovane meno, internacionalne a nie prilis exoticke. Mam Richarda a Michaela. Kamoska ma Frantiska, Zdenka a Vilka. V okoli mame Mikulasa, Johanku, Svorada, Cyrila, Metoda, Zofku, Gregora, Zinu, Aurela, Minetu....no a dalsie netradicne mi prave nepridu na um 😆

andalika
19. sep 2018

@andalika este Bystrika pozname 😆

andalika
19. sep 2018

@andalika aj Noel, Nathan, Svatava, Svetlana, Valentinka, Lada, Tina, Matilda.....vcelku ich je dost zaujimavych v mojom okoli.

andalika
19. sep 2018

@andalika aj Valera a Luciana pozname 😆

katka2984
19. sep 2018

@maminuska urban, urbanko, urbi, urbik, urbiso. manzel ke tiez Urban, takze je to mam "napocuvane" a je mi to prirodzene

ariannazara
23. okt 2018

@svetlanaapeto ako ste si na to meno zvykli? Mne sa strašne páči ❤️

tyelde
23. okt 2018

Mám Elianu, druhé ešte neviem ja isto ,ale v hre sú Aurora a Nathaniel aj keď kto vie, možno ma osvieti iné 😂

ariannazara
23. okt 2018

@tyelde mne sa paci strašne veľa mien a vybrať jedno 🤷‍♀️🤔

tessa69
23. okt 2018

@eliniatko my máme Ester a veľa ľudí na nás krivo pozerá 😊

strakovaa
23. okt 2018

@eliniatko Môj synček sa volá Jerguš

dezire1000
23. okt 2018

Moj najstarsi je Dávid,stredny je Janko po tatkovy a najmladsi Adam☺