Aké slovenské meno dať svojmu chlapcovi?
Ahojte. Aké slovenské mena ste dali alebo palnujete dať svojmu chlapcovi ? Diky.
Môj teda nemá "slovenskú" verziu, ale páči sa mi aj tá - Lukáš. Okrem toho by som vyberala medzi Daniel, Michal, Viktor. Originál slovanské sa mi nepáčia.
Tomáš, Matúš a Samuel
Mám Jerguša, páčilo sa mi aj Gregor, Daniel a Michal
Ja mam Mareka, celkom ok, ak by som mala ďalšie deti tak asi Christian, ďalšie deti už jedine s cudzincom 😂
Vladimír,ale mám Richarda😂
Máme doma Jána
Ešte sa nám páčil Ivan
Páčia sa mi Martin, Benjamin, Samuel, Lukáš.
Nie sú úplne slovenské ale zato veľmi bežné a neznejú zahranične ani exoticky 😉
Milan. Dcéra vyberala meno.
Mame Juraja... presnejšie Juraj Mário..
ahoj, ja mam synov : Martin a Lukas a ak by bol dalsi bol by : Tomas
Náš malý ma tradične meno stefan. 🥰
Ja mám dcérku Liviu, Teraz som zase tehotná keby som mala chlapca tak Timotej ♥️ Alebo Alex 🩵 ..
Páči sa mi aj Tiborko,🩵 Noel ,Felix..
Môj malý Jozef, Jožko, Jožino... A musím povedať, že je to rarita... Zatiaľ sme iného Jožka nestretli, chodí na ZŠ. Nech si každý dá meno, aké chce, ale vždy sa pousmejem na tom, ako sa maminky snažia o originalitu pri výbere mena... A zrazu... Tie slovenské, staré... Získavajú pozíciu vzácnosti.
@najstastnejsia Ja poznám 12 ročného Jožka.
Tiež som si myslela, že dávam synovi klasické meno a že s ním bude v dnešnej dobe ojedinelý a nejako ich je zrazu veľa, volá sa Viliam.
@najstastnejsia aj my máme Jožka
Mstislav je zaujímavé meno. Ja by som ho síce nedala ale pozerala som stare kalendáre kvôli manželovej prababke ktorá mala nádherné meno a v živote som ho nepočula. A ten Mstislav sa mi vryl do pamäte

Moji starší synovia sú Matúš a Jerguš...sú spokojní 😉👍