icon

Ako modernizovať tradičné meno Ján?

25. nov 2024
autor
25. nov 2024

Ešte raz. Pre všetkých. Mne sa to meno páči. Prednedávnom som však videla jedno meno, ktoré bolo zmodernizované. A páčilo sa mi veľmi. To, že ako ho budu volať ostatnx mi je jedno. Mne osobne sa páči Jany, Janko.

tibor79
25. nov 2024

Poznám jedného Jána a všetci známi ho volajú Jany

deedol
25. nov 2024

severania maju jan s kratkym "a" a vacsinou dve mena. podla mna to neznie zle. napr. jan petter a pod. na slovensku by som dala druhe neutralne, nie petter samozrejme.

autor
25. nov 2024

@deedol nechcela som zbytočne dve mená, pretože aj tak ho nikto nebude volať tým druhým

earlgrey
25. nov 2024

@autorka
Daj Jany, to je také nie moc gýčové...Johny, Gionni či čo tu bolo spomenuté, na to ani nemyslí...Ján, Jany alebo aj Janko....ale tak to je môj názor

simca06022011
25. nov 2024

Podla mna naj budes, ked to nechas tak, uz je to priam rarita davat pekne neskomolene mena 🙂))
Na druhej strane, kasli na tradiciu ak sa ti to meno nepaci. Nema to zmysel, meno sa ti ma pacit, treba mysliet aj do buducna aj potencionalnemu Janovi by sa malo pacit, malo by sa mu aj hodit podla moznosti🙂))

brendaa
25. nov 2024

@diewcatqoo mužov bratranec je Jendo jeho už dospelý syn Ján je tiež Jendo

hrabovo
25. nov 2024

@earlgrey môj syn je Janko, a oslovenie Jany z duše neznáša, tak ho oslovuje dedo z východu, doslova je na to alergický. Normálne ho voláme Janko, Jano, Janči, keď ma naštve tak je z neho Džano

autor
25. nov 2024

@earlgrey mám taký istý názor ako ty. 🙂
ďakujem všetkým.
PS: Čítajte s porozumením. 🙂

@hrabovo Môjho muža tak oslovujú kamaráti 😁 a znie to v pohode. Za mňa. Lepšie ako Janičko 😂😂😂

earlgrey
25. nov 2024

@hrabovo Tak toto je už individuálne. Ak dieťaťu dáš meno Jany, tak od malička bude na to meno zvyknuté. Ale chápem, ani mne sa nepáči, keď ma volajú Tánička, Tatianka, Tanka, Taňka a neviem čo...🤣 ale tak jedným uchom dnu, druhým von...

hrabovo
25. nov 2024

@earlgrey tak veru, je to o zvyku. Ján používame iba v dokumentoch. Inak najčastejšie Janko, mimochodom doteraz sme v našom okolí nestretli teenagera s týmto menom. Je to škoda, že tie tradične mena sa vytrácajú

earlgrey
25. nov 2024

@hrabovo Tak moderná doba 🙂

simca06022011
25. nov 2024

U nas v rodine je s tymto menom dost zabavy, nakolko ich mame velmi vela v jednej vetve a oni sa uz volaju Janík, Jano, Maťo (aj to je Ján).. a tak:DD aby sa odlišili ked mama krici na jedneho.. je to zlate :DD presne vedia kto je kto. ja keby sa mi to nepacilo, nedam meno taketo "dedicne"... proste vela rovnakym mien na kope.. mne sa to nepaci. A este aj zenske verzie potom pribudnu samozrejme toho isteho mena🙂

jana_eyre_2
25. nov 2024

Mne sa veľmi páči keď sa povie Jany.. alebo Janči, Janko voláme kolegu.. mne sa to meno páči..

sella38
Autor odpoveď zmazal
oblecenie99
25. nov 2024

No ja niekedy mužovi hovorím zo srandy Hans, tak ťa možno inšpirujem :D Babka ho volala "Janika", je to madarská verzia pre "Janko". Ale podľa mňa je to pekné meno. Synovy som ho ale nedala, lebo ma manžel veľmi nasrdil tesne pred pôrodom :D

iwesska
25. nov 2024

Honzik😁

vevesh
25. nov 2024

V triede jedneho z deti je Jan Lucas. A vsetci ho volaju Jan Lucas - cize ako si naucite, tak to budu ludia pouzivat...

terezkaarthuramax
25. nov 2024

@vevesh Lucas sa mi velmi pači

banyka
25. nov 2024

@diewcatqoo ja poznám jedného ktorého volajú Jando .

mane01
25. nov 2024

Mne sa paci ked ich ako deti volaju: Janík. No ale ked bude velky, bude Jano… 🤷🏼‍♀️ v dospelosti max Jany

ivanka33
25. nov 2024

Yanco 😆....ale nie prepáč, Peštová má napr.Yannick..

snowdrop_
25. nov 2024

Videla si jedno meno, dokonca bolo podobne menu Jan, dokonca sa ti velmi pacilo a nepamatas si ho? Divne

autor
25. nov 2024

@snowdrop_ No bolo to tak španielsky napísané, malo to viac písmen. :D keď som ho uvidela, tak v hlave mi preblesklo, že to by tiež mohlo byť. Nevidím to tu nikde napísané. Ale ak nájdem, tak to sem napíšem.

snowdrop_
25. nov 2024

Dufam, ze nechces svojmu synovi dat meno, ktore si nevies zapamatat

karmen118
25. nov 2024

Mne sa páči verzia Jonas - napr. tu sa dajú pozrieť ekvivalenty mena v niektorých jazykoch - https://www.rodokmen.com/Jan

autor
25. nov 2024

@snowdrop_ 🤦‍♀️

snowdrop_
25. nov 2024

No, neviem, ci toto je zrovna pre mna tento facepalm..ja nechapem tieto zeny, co idu na verejnych forach akymkolvek sposobom riesit meno svojho dietata..nejake spanielske ekvivalenty, pripadne sekcia ktore z tychto dvoch by ste dali, ktore sa hodi ku surodencovi, psovi a podobne bizare. Ved to je meno pre moje dieta, ktore nosim pod srdcom..nieco tak osobne a specificke, na cely zivot, budem ho oslovovat 800x za den..sa zamyslite nad sebou. Nie je jediny clovek, s ktorym by som o tomto diskutovala, okrem mojej zeny, samozrejme. Trosku svojpravnosti

autor
25. nov 2024

@snowdrop_ pozdravuj ženušku

oslo1
25. nov 2024

Mozes mu dat Ian - cita sa Iiian, Iiien, podla toho, , z ktorej oblasti UK si.
Poznam aj Filipino nurse Jan, .
Mozes ho volat aj Jenik, Jenda. Alebo Hans, Honza, Honzik.
Alebo John, Johnny, Johno.