Ako nájsť inšpiráciu na meno pre dcérku?
Ako sa volajú vaše dcérky?
Hľadám kusom inšpirácie pretože mne sa páči veľa mien ale žiadne neni také že by som si povedala toto bude moja dcéra proste necítim to pri žiadnom tak možno tu nájdem niečo nové čo mi sadne ❤️
@domininini ja zas nechápem čo je toto za zvyk, či zatrpknutosť, autorka chce inšpiráciu, nepýta sa pri čom sa tebe rozum stráca...takto škaredo sa vyjadrovať o menách, ktoré nosia milióny detí po svete...možno ak niekto v živote neopustí vlastnú dedinu, tak mu môžu prísť iné, ale že pre psa to vážne??? A čo ak sa niekoho pes volá, tak ako tvoje deti? My sme mali napr. psa Lindu, mačku Sandru známy má psa Zuzu..to ako od teraz to už nie sú mená pre ľudí?... a inak ...Zuna - Nevesta hôľ poznáš? Asi to nebude až také zahraničiné meno. No a poznám nositeľky aj tých tradičných slov. mien, a teda niektoré by si meno zmenili hneď keby mohli.
My máme Lujzu. Široko ďaleko jediná v okolí.
Inak tiež som tak hľadala meno, listovala kalendár, knihu s menami. V užšom výbere sme s mužom mali asi 10 mien, čo sa nám páčili. Raz počas tehotenstva (cca v 5.mesiaci) som pozerala Nákupné maniačky - áno, veľmi zmysluplný program 😀 na zabitie času na PN, keďže som mala veľmi rizikové tehotenstvo (mohla som jedine z postele na WC, tak som pozerala všetko čo išlo) no a v tých nákupných maniačkach sa jedna volala Lujza. A vtedy som si meno začala opakovať dookola, zapáčilo sa mi a už som vedela, že dcéra bude Lujza, aj muža som tak vítala, keď prišiel z práce, že už som vybrala meno 😀
@fion22 minule v jednej diskusii o menách niekto písal, že susedova krava sa volá Lujza (ako moja dcéra) 😀 😀
My máme zuzanku a lucku
@domininini si Dominika? To znamena nedeľa - hahahahahhahahahahahahahahha, smiesne, smiesne, hahaha hahaha.
Takto nejako to myslis? Aj tym detom sa smejes ked ich stretnes? Cely svet dava aj take mena, cely svet ti je na smiech? V nadnarodnej firme by si sa smiala kolegom ake maju zvlastne mena? Napriklad azijske alebo z Kazachstanu?
@domininini ak si pocula kroky v hlave, tak tvoj rozum uz davno odisiel.
Ja mam Michaela, Nikola, Nina
Ja mám Annu ❤️ a teraz čakáme buď Dianu alebo Zuzanu ale viac mi srdce ťahá asi Anna&Diana ❤️
Karolína ♥️ Juliana ♥️
Poznám vlčiaka Máriu, takže s tými menami pre psa by som bola opatrná s vysmievaním...
@domininini
Navyše, nikto ťa tak nemiluje ako pes a miluje dokonca aj ubohé zatrpknuté ženy, co sa verejne vysmievajú z mien iných.
Elizabeth Noemi ❤️
Ja mam 3 dcérky- Klára, Stela, Agáta ❤️❤️❤️
Ja mám Alžbetku
U nás doma je malá Hana 🙂
Natália
Moja dcérka sa volá Dária.Mala som ešte vybraté mena Xénia a Jasmína.
A co tak rozhodnut sa v porodnici? Ved mas cas
Klára, Laura, Dominika
my máme Ester a Miriam 🙂
Ja mám Natalku, Nathalie. Nežijeme na sk, tam sa tak jej veku vola polovica dievčat, tu je za "exotiku" (je to tu bežne meno, len zriedkavo používané)
Ja mám Martušku. Jediná v celej škôlke a jediná aj v celej škole😊 ale našťastie sa jej to meno páči (inšpirovala som sa mojou starkou)
@domininini súhlasím ani mne sa tie mena nepáčia najviac neznášam Lilly - susedov pes + je to meno pre 5 ročne dievčatko nie pre dospelú ženu.
@autorka my mame Terezu - to meno som mala vybraté roky dávno predtým ako som spoznala manžela. Myslím ze je také medzinarodne a pritom aj klasika. Veľa ľudí nam ju chvalilo, par chlapov u manžela v robote mu povedalo že konečne normálne pekne meno.
K výberu mena určite vyberaj tak aby sa hodilo dospelej žene. Dieťa s tým menom bude žiť celý život. Čiže tak aby sa hodilo aj dospelej žene, aj babičke. a naj nech ich nie je na ulici 5 lebo ked v škôlke zakričia napr Nina alebo Nela tak beží 10 dievčatiek. Na strednej sme boli 4 s rovnakým menom v triede - volali nás zdrobneninou priezviska aby nás rozlíšili.
Dcéra je Gréta. Páčia sa mi ešte mená Ida a Lota. 🙂
mam Johanu a Katalin.
mne osobne tiez nesedia mena, kde su slabiky s rovnakym pismenom, typu Nina, Lola, Lili atd. ale chapem, ze prave toto sa moze niekomu pacit a vyberie to pre svoje dieta. U cudzich to neriesim, vsak nakoniec moze to meno prave ich dietatu sediet s osobnostou aj prriezviskom atd.
Ani mne sa zo slovenskych skoro nic nepaci, pozri napr. aj chorvatsky, česky, slovinsky kalendar. Su tam obcas pekne mena, ktore zneju relativne "slovensky".

Ja mam Sofiu a Soňu