Ako nájsť inšpiráciu na meno pre dcérku?
Ako sa volajú vaše dcérky?
Hľadám kusom inšpirácie pretože mne sa páči veľa mien ale žiadne neni také že by som si povedala toto bude moja dcéra proste necítim to pri žiadnom tak možno tu nájdem niečo nové čo mi sadne ❤️
Ja som bola prekvapená že cibuľkova ma ninku, dokola stále tie isté frekventované mena.
Mám Lauru a Elli 🙂
Ráchel a Izabelu
@domininini nedovolila by som sa takto vyjadrovať k menám... Každý dáva také, ako sa mu páči. Nevieš kde skončia tvoje deti, možno za hranicou sk. "Príjemná" predstava že ich mená nebudú možno vedieť správne vysloviť. Že sa budú smiať aké to je meno ako pre korytnačky alebo mroža? Stretávam sa s rôznymi ľuďmi iných národností a mená sú naozaj rôzne od možné tradičnej si ho ako Justína po mena, aké u nás nie su napr. Lata, Merva. Je to smiešne???
Mám doma Sofiu sesternica je Ema. Veľa okolo nás sú Nelka ,Emka,Timea,Simonka,Stelka,Amália a Alžbetka. Držím palce. Dcére vybral meno brat.
Veronika,Hanka,Terezka,Barborka,Alžbetka
My máme Táničku, sestra ma Anku a Zuzku, švagriná Evičku.
Máme Violu a Malvínu. Nestretli sme menovkyne za 9 rokov, čo staršia nosí svoje meno. Za mňa radšej menej časté: Kornélia, Johana, Milota, Mileva, Leona, Vilma…
@dusankomoj moja švagriná je Eva a má Elu.
My máme Miriamu, Ester a Sáru. ❤️
My mame Marianku. Ale mali sme na zozname aj Marta, Ráchel, Jolana, a iné, už som aj zabudla.
Dcérka sa volá Ema. Toto meno som mala vybraté ešte keď som bola ja sama dieťa a nebolo tak veľmi časté. Takže ani to, že je v posledných rokoch obľúbené má neodradilo a je mi to šuma fuk či sa niekto (ako prvý komentár) má potrebu z takýchto 3-pismenkových mien smiať 🤦Ak by som mala ďalšie dievčatko tak by som zvažovala nad tými " smiešnymi krátkymi " menami opäť, lebo veľmi sa mi páči meno Nina, Ela, Noe a Michaela.
Klára a zvažovala som Matylda, Rebeka, Zora, Emma
@livuska124 inak musím povedať, že vo svojom 38ročnom živote som žiadnu Lujzu doteraz veru nepoznala, takže výnimočné meno to určite je.
Simonka a Danielka
Viona a Amelia
@zara1357 ja tiež nie ...ale raz sa nám prihodila milá príhoda. Boli sme s Lujzou, keď mala asi 2 roky, v KE v zoo. Keď zbadala hojdačky na ihrisku, bežala sa hojdat. Po pár minútach pribehlo ďalšie dievčatko (cca 4 ročne) sadlo na vedľajšiu hojdačku a tak sa spolu hojdali. O chvíľu ho mama oslovila v rámci rozhovoru Lujza. Tak sa pýtam, či sa malá volá Lujza, a ona že áno, prečo. Reku aj naša je Lujza 😁 sme sa smiali, že žiadnu Lujzu sme nikdy nestretli a tuto aká náhoda...tak sme debatovali 20 minút a dve Lujzy sa spolu hojdali a hrali 😊
@domininini tak naše klasické psie mená sú tak Ťapka/Labka či Dunčo/Punťo, tie tebou spomínané sú podľa tvojej logiky rovnako smiešne pre psov ako pre deti..
My máme Bianku 🥰
@livuska124 my máme zase Soňu a tiež je ich málinko a raz sme šli z Tesca z nákupu a mala sa viezla v tom auticku-kosiku. Nakladali sme nákup do auta a zaparkovalo pri nás auto a mali tiež dievčatko take mensie ako mame my tak vravím malej ze Sonička dáme teraz dievčatku autíčko nech sa vozí a jej mama sa úplne rozžiaria ze jeeej ze Soničku a takú malú ešte nestretli 😀 potom sme s nimi navzájom skonštatovali ze sme vybrali veru pekne mena a rozlúčili sme sa 🙂 (jednu malu Lujzu poznám, má 2 roky 🙂 )
Mám dcérku s menom Laura Sarah 🙂
Ja mám Barborku a Stanku (Stanislava), ja som Andrea. Barborka som vyberala ja. A Stanku manžel -nechcela som meno po sebe aj keď sa mi páči.
@livuska124 Lujza je krásne meno, zaujímavá príhoda s tými mamičkami.
@domininini no tak niektori maju aj priezviska zahranicne, tak nedam predsa svojej dcere meno anca 🙈 rovnako niektori ludia cestuju vela do zahranicia alebo tam aj ziju, takze rovnako nevyberu meno anca. Sranda, lebo vsetky mena, kt si napisala ako tie najhorsie sa mi pacia 😂
Mám Viktóriu 🙂
Zuzana, po nasej prvej prezidentke.
@milanemila Ja mám tiež zahraničné priezvisko. Som rada, že mám krátke meno, lebo moje priezvisko je nezvyčajné.

Máme Dominiku❤️🥰