Ako odradiť sestru od mena April (Ejpril) pre neter?
Ahojte,
Dosť s tým bojujem, prečo sestra musí dať takéto prihorené meno svojej dcére (môjmu krstňaťu)
Bola v Amerike počas štúdia a zamilovala sa do mena "Ejpril" a nedá si ho vyhovoriť
Ku tomu všetkému otec dieťaťa nie je Američan a nemajú ani priezvisko , ktoré by sa hodilo ku krstnemu menu, ktoré chystajú dať
Ja sa neviem k tomu menu navnadiť , že budem na ihrisku ako krstná kričať "Ejpril"
Priezvisko majú typické niečo slovenské ako napr.
April "Ejpril" Beňová
Ide nás šľak trafiť aj s mamou
Ake argumenty jej dať? Odhovoriť ju! Čo je kus hluchá, ako to znie
A tie posmešky , čo ju čakajú
Myslím malú neter
Mne sa zda, ze na Slovensku je zakon, ktory zakazuje davat mena s vyznamom, takze nie je mozne dat meno napr. Vietor, Laska, April, apod. Opravte ma ak sa mylim.
@anonym_0083ed a čo potom taka naša Viera alebo Nora?
@gondyo no vsak Alfred Hitchcock a traja patraci! To boli casy!
@madeincssr tak to mi nenapadlo...záhada zeleného strašidla bola moja obľúbená😆
No to je ozaj prihoreté meno...
@anonym_autor
Presne toto som riešila pred narodením syna. Všetci boli zvedaví na meno a keď som ho povedala tak reakcie boli : “to také ? !” Úplne normálne moderne meno, ktore sa teraz dáva. Svokra mi to komentovala, že jej sa to bude ťažko vyslovovať -a podobne múdrosti som počúvala. Tak ma okolie štvalo, že som im začala odpovedať, že keď mu dám meno aj Kryštof Kolumbus, tak ich do toho nič nie je - presne ako teba do April. Malý sa narodil, vola sa ako som chcela a všetci sa zhodli, že iné meno by sa mu ani nehodilo.
Najvyssi cas sa s menom stotoznit. Neboj,ked sa mala narodi,budete vdacne,ze je zdrava a take rozcitene,ze vam bude jedno ako sa vola. April je pekne meno. U nas netradicne a pre zakomplexovanych ludi nepripustne. Nekazte sestre obdobie tehotenstva tym,ze jej budete kecat do vyberu mena.
Sestra teda zije na slovensku? Trochu som sa stratila v popise. Nech sa spyta na matrike ci jej to meno vobec zapisu. Podla mna ak ho naozaj chce dat tak ho da aj keby co bolo. Mne osobne sa tiez nepozdava, keby to nie je nazov mesiaca tak asi nemam problem. Ja som si pri vybere mena kladla otazku ci by som sa sama chcela tak volat a podla toho som vybrala. Skus sa jej toto spytat, plus argument s matrikou a mesiacom.
@anonym_autor V rodine mame viacero netypicky ci cudnych mien. Dokonca aj u starsej generacie mame nejake skvosty, co boli netypicke aj za starych cias. Tak ci tak, na kazde meno si clovek casom zvykne, ak z toho nebude robit vedu. Neraz sa vravelo, ze fu, take meni dali, to si nezvykneme, to bude cudne. A zvykli sme si a nikomu to uz nepride cudne. Upozornit sa da, poukazat na negativa, ci si ich sestra uvedomuje, ale inak je to naozaj len ich vec, ako sa nakoniec rozhodnu
@anonym_autor Obávam sa, že s tým neurobíš nič. Chápem Ťa, ale si bezmocná v tejto situácii. Skús jej ale nenápadne podsúvať nejaké "príjemné" mena, možno aj podobné ku April. Alica, Annabell, Anna. 😅
@anonym_autor naozaj veľmi veľmi nevhodne meno. Človek si urobí obraz len na základe neho. A prvý dojem sa dá urobiť iba raz 😉
Len si treba uvedomit, ze pisana forma mena bude "April" a to [si] budu neanglictinari (a aj niektori anglictinari, ktori si to hned neuvedomia; a o CZ ani nehovoriac, kde to slovo ma vyznam apriloveho zartika) citat ako "apríl" a budu z toho v pomykove. Pri vsetkych tychto meno-sporoch by si mal ich navrhovatel predstavit, ze by sa on tak volal. A predstavit si to vo vsetkych fazach zivota (detstvo, mladost, dispelost, zrely vek, staroba).
@madeincssr presne toto mi napadlo. A este aj ucitelia si z toho budu robit srandu. Ze April pod odpovedat. 🙈🙈🙈
My sme presne nechceli, aby ktokoľvek v rodine riesil aké sme meno vybrali (či prvé, či druhé a pritom mame pekne slovenské) a preto sme meno povedali vždy až po narodení. Ak do toho budeš sestre kecat, tak jednak iste olutuje ze vám vôbec o mene povedala a jednak je vysoký predpoklad ze nič ďalšie vám ohľadom dieťaťa nepovie teraz či neskôr. A tiež riskujes aj hádku v rodine. Je to vec len a len rodičov toho dieťaťa. Veď mu nedávajú nejaké hanlivé meno 🤷♀️ (ja by som ho nedala ale o moje dieťa nejde)
My máme Natašu. Od prvého momentu sme vedeli s mužom, že to bude Nataša. Moja celá rodina bola proti a priamo mi povedali, ze je to škaredé meno. A tí, čo majú Kevina, Jasona a Phoebe.
Vsetci mame slovenské priezvisko.
Nuž, je to vec vkusu.
@anonym_29cf6a aj my máme Natašu 🙂 Krásne meno podľa mňa, nech si hovorí, kto čo chce
A presne koli takejto reakcii nasich 2 babiek sme uz nikomu dalsiemu nepovedali ake meno chceme dat …
@anonym_autor Netrap sa, kym nema priezvisko Buzogáň (pred par dnami som sa s tym stretla) a krstne meno malo to dieta zahranicne 🙈 tak je to uplne v pohode 🙂
No tvoja sestra nech sa pripraví nato ze sa jej budú vysmievať kvôli menu, najmä už v škole.. Aj tak ju budú volať apríl, a nie ejpril. Strašne, čoho sú niektorí rodičia schopní.
@anonym_autor
@bielasovicka ale no tak, zijeme už v inej dobe.. do určitého veku to žiadne dieťa riešiť nebude, pozastavovať sa nad tým budú akurat tak niektorí rodičia.. a keď sa dostane do puberty, v triede budú mať taký mix kadejakých mien, že to nikomu nebude divné.. akože vždy sa nájde pár indivíduí.. ale tie si vedia robiť srandu aj z mena Anička, aj z mena Dolores….
@krasneleto
Rada by som jej to meno vyhovorila, na Tom sa nič nemení, nie je mi po chuti
Už bude na nej, či si to vezme k srdcu
A mamičke tvoju radu odkážem!
@anonym_autor ja mám zas rýdzo slovenské meno a manžel je Maďar 🤣 keď sa niekomu predstavím iba sa posmejú 🤣 a preto sme dcére dali "zahraničné " meno a lepšie to znie.
@anonym_autor A kedy sa má narodiť? V apríli alebo v januári? A čo keď to bude chlapec?
Meno by mi ani tak nevadilo, “ejpril” je pekne aj April, ale ak majú slovenské priezvisko fakt to bude hrozne, navyše môže sa vydať za ešte slovenskejšie priezvisko a April Halušková či nejaká April Králiková no ďakujem pekne 😁.

Tvoja sestra urobila chybu, ze meno pre vlastne dieta zverejnila dopredu! Asi to druhy raz uz neurobi. Je to jej dieta , ty aj ked budes krstna sa nemas do toho co starat. Ako by sa ti raz pacilo, keby ti ona chcela vyhovarat meno pre tvoje dieta??