icon

Ako sa vám páči meno Tom?

Včera o 21:58

Síce som na 100% rozhodnutá, ale aj tak by som si rada prečítala vaše názory

Strana
z2
a0
Dnes o 07:40

Vieš čo je najhoršia vec? Povedať ľudom, ako sa bude tvoje dieťa volať.
Preto sa moje deti do pôrodu volali Lojzo a Alfonz 🤣. Vždy som to povedala s plnou vážnosťou a nik sa neodvážil na to nič povedať. Pohľady však stali za to.

sovica
Dnes o 07:51

Mne sa páči👍 Kamoška z Čiech má manžela Toma a jemu sa to meno veľmi hodí. Mimochodom, je to najlepší chlap, akého poznám.

ivicatolic
Dnes o 08:05
@really8

@anonym_autor tom? Predstavim si pritepleneho pana s fuzmi a v karovanej koseli. Alebo mileniala co chce byt hrozne cooooool a multikulti. Uz nemame tomasov ale tomov a petrov ale pitrov ani davidov ale dejvov...

@really8 ,,,🙂👍

anonym_b5e7f5
Dnes o 08:06
@anonym_816b3e

Je to krásne meno ale napr ja mám pri vybere dve kritériá:
1. Aby ho ľudia automaticky nevolali ,,škaredou verziou (napr Lenka = Lena, Ján = Jano, Júlia = Jula, Michal = Mišo - krásne mená z okolia, ktorým nikto nepovie inak ako škaredou verziou a napr ako malá si pamätám ako bola kamarátka Julka smutná, že ju všetci volajú škaredo, smutne... tvoje meno toto na 100% spĺňa toto moje ,,kritérium" a to je podľa mňa super, najmä pre samotné dieťa.
2. Aby sa dala vytvoriť pekná zdrobnenina, ale to je na vás, či ho chcete oslovovať vyslovene iba Tom alebo nejakú zdrobneninu. Komenty ako Tom a Jerry si nevšímaj, podobná pridrbana riekanka je hádam na každé meno, aj na moje a to mám typicky slovenské. Podľa mňa aj deti tu vyššie komentujucich ,,žien" majú mená, ktoré vedia mať ešte sprostejšie rymovacky ale deti sa nepriznajú, že sa im smejú za meno (napr typická Anežka alebo taka Denisa, čo má rada penisa 🙂)

@anonym_816b3e Lena plena, stara žena, čo ma cicky po kolena 🤣 akože žijem v pohode. V dospelosti mi nikto nepovie inač ako Lenka, Lenočka.

ivicatolic
Dnes o 08:07

@anonym_autor buď si predstavím nejakú postavičku z amerikánskej rozprávky .... alebo čierneho drogového dílera 🤯

marsmykkok
Dnes o 08:14

Otrasné, tieto krátke mená ako mená pre psov... Ak už silou mocou nie slovenské Tomáš tak potom radšej Tomas/Thomas

anonym_816b3e
Dnes o 08:20
@anonym_b5e7f5

@anonym_816b3e Lena plena, stara žena, čo ma cicky po kolena 🤣 akože žijem v pohode. V dospelosti mi nikto nepovie inač ako Lenka, Lenočka.

@anonym_b5e7f5 och tak toto som nepočula ešte 😅 napríklad čo si ja pamätám mená zo základky a ako nás oslovovali tak sme boli všetko len ,, Jula, Aneša, Lena, Tereza, Dana ... " A v práci kolegyne tiež nehovoria pekne, tiež sme tam kolektív ,,Hana, Maja, Gita, Ľuba, Silva, Beta.. " a jedna Aneta, ktorej meno zatiaľ nedokázal nikto oškrarediť, takže ju všetci volajú normalne Aneta 😅

anonym_8f9be7
Dnes o 08:44

@anonym_autor Tomáš - Tomas môže byt, Tom je kocúr v rozprávke…

anonym_3e1ec6
Dnes o 09:29

A Ty zijes na Slovensku? Akoze nie na margo Tom (hej, kocur), ale ze dalsiemu meno Thiery?

martinka13
Dnes o 09:35

Tom je kocúr. Tomáš je veľmi pekné.

autor
Dnes o 10:09
@talia16

Mne to meno príde v pohode, nie je to nejaky zahraničny extrem, no podla mojho subjektívneho názoru by som ho nedala a nie kvôli Tom a Jerry, ale kvôli tomu, že by som nedala ani meno Max alebo Vít sú to mená s jednou slabikou a to je na mná príliž krátke a ešte k tomu mne sa hrozne hnusí prezyvka Tonko z mena Anton a keby chce niekto zdrobniť Toma, tak to bude Tomko 😬.

@talia16 Mne by Tomko ani nenapadlo. Skor nejako Tomik pre maleho chlapceka, co casom samo odide...

autor
Dnes o 10:14
@anjelicek26

Tom je uplne normalne meno, v kazdej krajine vyslovitelne, ako malickemu mu na Slovensku aj tak budu hovorit Tomino, Tomko, klasika... .v dospelosti bude rad (a vacsinu zivota je clovek dospely), ze ma kratke pekne meno... Tom a jerry tato generacia uz ani nepozna...

@anjelicek26 My ani nie sme na Slovensku, preto maju aj ostatne moje deti take mena, co sa mi zdaju fajn vo viacerych jazykoch, take medzinarodne, lebo to sa k nam hodi. Priezvisko mame slovenske, ale deti tam nikdy nezili. Nedam teda nieco vyslovene typicke z nejakej krajiny ako napr. Juergen alebo Joao, aj keby sme povedzme v tom Nemecku alebo Portugalsku zili. A mne sa zas ani take z Top 10 ako Adam, David, Samuel, Oliver, ktore splnaju sice tu diaktiritu, nepacia... A vlastne Tom bol niekto, kto ma v roku vzniku dietata 2025 velmi inspiroval, tak to meno davam. Len som si chcela precitat, ako ho ludia vnimaju, s tym, ze v realite Tom vascinou nebude stratavat Slovakov

anjelicek26
Dnes o 10:15
@anonym_autor

@anjelicek26 My ani nie sme na Slovensku, preto maju aj ostatne moje deti take mena, co sa mi zdaju fajn vo viacerych jazykoch, take medzinarodne, lebo to sa k nam hodi. Priezvisko mame slovenske, ale deti tam nikdy nezili. Nedam teda nieco vyslovene typicke z nejakej krajiny ako napr. Juergen alebo Joao, aj keby sme povedzme v tom Nemecku alebo Portugalsku zili. A mne sa zas ani take z Top 10 ako Adam, David, Samuel, Oliver, ktore splnaju sice tu diaktiritu, nepacia... A vlastne Tom bol niekto, kto ma v roku vzniku dietata 2025 velmi inspiroval, tak to meno davam. Len som si chcela precitat, ako ho ludia vnimaju, s tym, ze v realite Tom vascinou nebude stratavat Slovakov

@anonym_autor my zijeme v nemecku, tiez sme hladali nieco take neutralne a v oboch krajinach pouzitelne... pri najmladsom sme boli nerozhodny strasne dlho, tri dni bol este v porodnici bez mena, uz na nas cudne pozerali 🤐

autor
Dnes o 10:17
@anjelicek26

@anonym_autor my zijeme v nemecku, tiez sme hladali nieco take neutralne a v oboch krajinach pouzitelne... pri najmladsom sme boli nerozhodny strasne dlho, tri dni bol este v porodnici bez mena, uz na nas cudne pozerali 🤐

@anjelicek26 Akurat som ti chcela pisat, ze Bruno je pekne meno, nieco z toho, ako mne pasuje tiez. Nie ta top 10, ale medzinarodne, hned vies ako sa to pise a trochu ale nie extremne napadite 👍

autor
Dnes o 10:18
@anjelicek26

@anjelicek26 Najpouzitelnejsie v Portugalsku, tam poznam jedneho Bruna, inak uspesny banker 😂 Mali by ste tam ist na dovolenku

autor
Dnes o 10:20
@anonym_3e1ec6

A Ty zijes na Slovensku? Akoze nie na margo Tom (hej, kocur), ale ze dalsiemu meno Thiery?

@anonym_3e1ec6 Thiery som iba v poslednej dobe stretavala, vo Francuzku asi velmi bezne meno, lebo som ich stretla troch. preto mi napadlo Tom a Thiery, este aj to T na zaciatku rovnako, ako niektori rodicia radi davaju surodencom.

autor
Dnes o 10:21
@ivicatolic

@anonym_autor buď si predstavím nejakú postavičku z amerikánskej rozprávky .... alebo čierneho drogového dílera 🤯

@ivicatolic Praveze ked googlis to meno, iba belosi ti vyjdu, taki na styl z UK s cervenymi fuzami 😨 Keby mi vysli aspon nejaki cernosi spajani s tym menom, mne by sa to pacilo. Nie som rasistka, taka neutralita mena by sa mi pacila a nie v style mena belochov a mena cernochov

talia16
Dnes o 10:30
@anonym_autor

@talia16 Mne by Tomko ani nenapadlo. Skor nejako Tomik pre maleho chlapceka, co casom samo odide...

@anonym_autor Tomík znie už v pohode

euka210
Dnes o 14:05

@anonym_autor ...a Jerry 😁 u nas 40+ to bude stale kocur 😁

muzula
Dnes o 15:19

@anonym_autor , ale to vieš, ze aj Tom je skratena verzia Thomas, teda aj napr. Tom Cruise sa v skutocnosti vola Thomas?

Strana
z2