Ako sa vyrovnať s nevhodným výberom mena?
Ahojte,
chcela by som vyjadrenia mamičiek, ktoré sa najprv nevedeli stotožniť s výberom mena pre svoje dieťa. Prešlo to? Zvykli ste si? V živote som si nemyslela, že sa sama ocitnem v tejto situácii 😥 u mňa to trvá s prestávkami už dva roky. Mám pocit, že sa dieťaťu meno nehodí, že sme mali vybrať inak. Zmena mena neprichádza do úvahy, dieťatko sa už samé oslovuje tým menom a nechcem ho deptať. Je to len môj problém,ktorý v sebe riešim.
Prosím vás také reči ako načo som teda to meno dávala mi nepíšte. Sama som dosť z toho mimo.
@autorka Poznám 2 prípady kedy matky trpeli menami detí...
1. Pred viac ako 40 rokmi dala meno synovi meno Anton- na želanie rodiny, 4 Anton v poradí, nemala žiadne slovo, tlak rodiny bol silný. Stále hovorí, že už by mu také meno nedala. A to jej ťahá na 70.
2. Mala som kamarátku Dadu. Vždy sme si mysleli, že je Dagmar. Raz sme sa pýtali ako sa vlastne volá. Bola tam aj jej mama. S úplným odporom sa vyjadrila, ako prišla kamarátka k menu. Volá sa Drahuna a jej otec po ťažkom pôrode a dlhej hospitalizácii ženy na matrike ohlásil meno aké ON chcel. Žena sa s ním nerozprávala 2 mesiace. Kamoška si vo veku 19 rokov dala zmeniť meno 🤷♀️
@jamimo to je vo veľa rodinách tradícia, že najstarší syn má meno po otcovi
Aj také prípady som počula, žena po ťažkom pôrode a otec nadiktoval meno. Ale tiež som počula, že potom krstili dvoma menami a dieťa volali len tým druhým.
@123profil321 tradícia mena po otcovi je fajn, ak súhlasia obaja v páre. Nie, ak žena nemá žiadne slovo, a je len telo, ktoré porodí syna, vnuka, nositeľa mena. To je za mňa taká vynútená pseudohrdosť mužskej časti v rodine 🤷♀️
. Roky som si nevedela zvyknúť na meno druhorodenej.. Raz ak mas ine vybrate a si s nim stotoznena ,tazko si zvykas na ine meno .dokonca co je úplný paradox. Ma meniny na moje narodeniny a ja aj napriek tomu ,vzdy zabudnem ,ze tie meniny má ...(akoze neskôr mi to dopne ,ale poväčšine až po manzelovom upozorneni ) nerozumiem tomu .
Pri synovi som si vybrala meno sama bez ohľadu na to či sa niekomu páči ,alebo nie a aj keby traktory padali uz by som sa nenechala ukecat .

Áno ja som sa nevedela stotožniť. Ani do teraz si nemyslím že 100percent som. Ale voláme ju skrátené a to sa mi páči. Aj keď si veľa ľudí myslí že sa inak/príbuzné volá. Ale ona sa tak predstavuje, kamaráti rodina ju tak volajú aj v škôlke takže v pohode.