icon

Ako vnímate dievčenské mená Amélia a Elisa?

15. apr 2025

Ahojte, ešte neviem pohlavie, ale ak to bude dievča rozmýšľam nad menami Amélia a Elisa. Ako vnímate tieto mená? Priznám sa že meno Amélia som počula už dávnejšie a k menu Elisa som sa dostala až cez modrého koníka a začalo mi vŕtať v hlave 😄 tak som teraz nerozhodná a zaujímajú ma názory.

suszanka
15. apr 2025

Elisa

xeniii
15. apr 2025

Nepáči sa mi ani jedno, ale tak ak by som si už ozaj mala vybrať, tak asi Amélia. Lepšie ako Amália 😀

misicka31
15. apr 2025

Populárna je aj Vidria.😃

autor
15. apr 2025

@misicka31 videla som 😄 to ma priznám sa až tak neoslovilo 😄🙈

lucka_ke
15. apr 2025

Elisa je dosť podobné k Melissa, aby sa jej stále nepýtali či dobre počuli

kikuska63
15. apr 2025

Elisa je nádherné meno, Amélia sa mi nepáči lebo mi pripomína kozmetické vreckovky, ktoré sa volajú Amelia

lucia13022023
15. apr 2025

Obe sú krásne. Ameliu mam neter, a Elisa sa mi tiez páči. 100x lepšie ako Mia, Nina a Nela🤣

svokrinjazykmonika
15. apr 2025

Obe sú krásne.

beata_k
15. apr 2025

Amelii je po milu Jarmilu. To by som hned skrtla.

talia16
15. apr 2025

Amélia je moje vysnívanue meno 😍. Elisa sa mi skôr páči ako Alisa/ Alissa alebo Eliana/ Eliána

michaela16
15. apr 2025

Moja dcérka sa volá Amélia, to meno sa mi páčilo ešte som ani netušila, že raz budem mať dievčatko a samozrejme pasuje aj k priezvisku. Voláme ju Ami, Amelka. Nikdy som sa nestretla s tým, že by sa jej meno niekomu nepáčilo, práve naopak 🙂
Mňa by ešte oslovilo meno Milla.

michaela16
15. apr 2025

@beata_k fuuuha áno to som nevedela, pretože široko-ďaleko nepoznám ani jednu, a to bývam v meste s 15.000 obyvateľmi, ba dokonca v škôlke ktorú navštevuje asi 130 detí je iba jedna jediná s takým menom 😉

beata_k
15. apr 2025

@michaela16 Skus prist na ihrisko do petrzalky 😉

mima172
15. apr 2025

Amélií je už veľmi veľa, stále menej ako Sofií, Emiek a Neliek ale už je veľa aj Amélií. Ak si skôr za menej frekventované mená, tak to skôr tá Elisa.

michaela16
15. apr 2025

@beata_k mne stačí náš krásny Nitriansky kraj ale ďakujem krásne za info...

beata_k
15. apr 2025

@michaela16 V pohode, nevolam ta sem byvat. 🙂

talia16
15. apr 2025

Ja teraz tiež bývam v petržalke a praveže stretávam viac Elis než Amélii 😂

thereisabear
15. apr 2025

Amélia je krásne, Elisa sa mi vôbec nepáči.

marsmykkok
15. apr 2025

Mne sa nepáči ani jedno.

vesimelonimarsista
15. apr 2025

Amelia je pekne meno, namiesto Elisa skor Eliska.

basska_b
16. apr 2025

Mne Elisa pripomina Elzu z Ladoveho kralovstva. A citalo by sa to Elisa alebo Eliza? Lebo jednu Elizu poznam a ked mamicka volala na nu ELIZAA, mi to prislo take tvrde, rovnako ako na Izabelu volala mamicka IZAAA. Ja mam Ameliu, bol to tazky vyber uz ako 3.dievcenske meno. Volame ju Meli.

michellemary
17. apr 2025

Améliu máme v širšej rodine, Elisa je tiež krásne meno. 🙂

mamaaja82
17. apr 2025

Elisa bola kedysi moja suseda,stripterka.Hned sa mi ona vybavila v pamati.

maaji
17. apr 2025

Obe su krásne , ale za mňa Elisa ❤

autor
19. apr 2025

Prosím a aké zdrobneniny sa používajú pri týchto menách? Ami a Eli, ale používajú sa aj Amelka a Eliska? Ci to už znie zvláštne?

talia16
19. apr 2025

Všetky čo ste napísali sa použivajú. Ešte aj Ameli, Aminka, Amuš, Amuška, Meli, Melinka, Meluš, Meluška som počula a pre Elisu ešte aj Elinka, Elin, Elis, Eluš, Elka.

autor
20. apr 2025

@talia16 ďakujem 🙂 mne sa páčia, ale muž, že to sú veľmi zahraničné mená 🙈 ma pravdu? Ja mam skôr pocit že sú to moderne mena, ale dajú sa v pohode použiť na Slovenku aj so slovenskym priezviskom. Ale dal mi chrobáka do hlavy

talia16
20. apr 2025

Tažko predpovedať budúcnosť. Aj ja by som povedala, že sú to zatial zahraničné mená, ale aj taká Sofia bola raz zahraničné meno. 🤷🏻‍♀️

Ja som však taký typ človeka, že ak je Elisa už v kalendári a Amelii by sa pridalo dlhé E (Amélia), tak by mi to nebilo do oči aj so slovenským priezviskom. No niektorí ludia by tvrdili opak.

A ak sa to vášmu partnerovi zdá ako moc zahraničné, tak skúste pohladať iné možno sa zhodnete na niečom novom a keď nie, tak sa môžete vratiť naspäť k pôvodnym menám a znovu sa o nich porozpravať. 🌸

autor
20. apr 2025

@talia16 osobne mam rovnaký názor pokiaľ je niečo v kalendári tak to beriem tak, ze je to meno hodné používania na Slovensku aj so slovenským priezviskom. Ale som si vedomá aj toho, že sú to nove mena a ľudia asi ešte niesu veľmi zvyknutí. Ja len nechcem dieta vystaviť napr šikane za to ze ma nejaké modernejsie meno.

michaela16
22. apr 2025

My voláme našu Améliu aj Meli, Ami, Amelka.