Ako vybrať meno pre dievčatko?
Dobrý den potrebujem možno trošku poradiť alebo len nakopnúť a dostať nejaký iný pohľad na mena. S manželom sme vybrali mena Ester, Natália, Elisa, Ella. Konečný výber nechal na mne ale ja už toľko nad tým rozmýšľam ze ani sama neviem. K priezvisku sa hodia všetky. Ďakujem
Pred nedavnom tu bol prispevok ako mamicka dala dcere meno Elisa a nakoniec ho chcela zmenit a mala z toho hrozne vycitky ako dokafrala dietatu zivot🤣 tak pozor na toto “hrozne” meno🤣🤣
@anajka266 to som si vôbec nevšimla, nečítam staré diskusie, ale teda za nás to hrozne meno nie je 🙂
Ahoj, okrem Ester (nevymyslíš asi peknú zdrobnelinu) sú pekné všetky.
Ja som mala viac mien vybratých pre dievčatko a nakoniec som sa rozhodla pre jedno tak, že som si prečítala význam mien a ku ktorému znameniu sa hodia, naša bude rak, tak vyhralo meno aj podľa zverohruhu 🙂 ale to je tým, že mňa astrológia 😊
Pri prvých dvoch synoch som sa tiež aj týmto riadilo a ich mená k nim sedia ako riť na šerbel 😄 tak možno aj toto bude pre teba cesta 🍀
Esther a Eliška
Ester je prave pekne, lebo to nikto nezhovaduje a to meno pouziva v zakladnej - peknej - forme..
Ester a Ella
Ela 😁
Ja som mala viac mien vybratých pre dievčatko a nakoniec som sa rozhodla pre jedno tak, že som si prečítala význam mien a ku ktorému znameniu sa hodia, naša bude rak, tak vyhralo meno aj podľa zverohruhu 🙂 ale to je tým, že mňa astrológia 😊
Pri prvých dvoch synoch som sa tiež aj týmto riadilo a ich mená k nim sedia ako riť na šerbel 😄 tak možno aj toto bude pre teba cesta 🍀
@lenka1801 vyznam mena aj mna zaujima. Ostatne nie... Ale to neber osobne.. preto som si dala prezyvku lebo sa mi nepaci vyznam mojho praveho mena...
Ja som Natália a za mňa je to najkrajšie meno. Žije sa mi s ním velmi dobre, lebo je variabilné na prezývky a zároveň neznie tvrdo ani v oficialnej verzii. Jediná nevýhoda je, že patrí k tým populárným menám, takže je možné, že budú v triede 2, ale záleží aj od okruhu ludí, lebo ja som bola vo väčšine skupín jediná Natália. Okrém toho sa mi páči aj Elisa a Ella, ale tie tiež začínajú byť populárne.
mne sa najviac paci Ester...
Z tohto by som dala Natáliu alebo Ellu. Ellu som mala inak vybratú aj ja, ale u manžela mi neprešla. On zase chcel Natáliu jeden čas, ale máme v blízkej rodine a aj keď to jej nevadilo, ja som sa s tým nevedela stotožniť.
Za mňa Ester
Tiez sa mi pacia asi vsetky okrem Ester 🙂 To mi pride take ako na staru tetku 😅
Z tychto sa mi jednoznacne najviac paci Ester. 🙂Chapem, ze kazdy ma iny vkus, ale ja osobne ziadnu ani nepoznam, je to podla mna dost zriedkave meno u nas, ale zato posobi na mna tak prijemne, elegantne. Navyse, naozaj je bonus, ze nikto nebude mat prirodzenu potrebu ho skracovat ako pri dlhych menach… Ale tak podla mna ziadnym z tych mien nic nepokazite, pekny vyber.🙂
Natália
Ja mám doma 2 mesačnu Elinku čiže hlasujem za Elu ale tiež sa mi veľmi páči Natália ☺️
Elisa & Natalia
Ja mam Ellu a som spokojná ☺️
Z týchto by som dala Elisu alebo Ester. 🙂
Vybrala by som Natáliu alebo Ester (Naty alebo Esty), lebo prezývka Eli sa mi nepáči.
Mne sa tiez velmi paci Ester, celkovo mam rada tvrdo znejuce mena.
Eliza
Keby som mala na výber, iba z týchto štyroch mien osobne, by som volila Ester. To sa mi najviac páči. Esterka, Estie - také milé🥰 Za mňa jednoznačne Ester
Ester

Pred nedavnom tu bol prispevok ako mamicka dala dcere meno Elisa a nakoniec ho chcela zmenit a mala z toho hrozne vycitky ako dokafrala dietatu zivot🤣 tak pozor na toto “hrozne” meno🤣🤣