icon

Ako vybrať meno pre druhé dieťa?

25. okt 2025

Ahojte, je tu ešte niekto, kto má/mal rovnakú dilemu ako ja teraz? Prvé dieťa máme s dvomi menami a rovnako to tak chceme aj pri druhom. Páči sa nám to tak, bolo to spoločné rozhodnutie ešte keď sme sa len spoznávali. Meno pre toto druhé dieťa sme mali vybraté už pomaly 5 rokov. No teraz sa mi začalo páčiť aj iné meno do tejto kombinácie a neviem sa rozhodnúť. Pasujú k sebe obe kombinácie. Prvé dieťa má meno, ktoré má dokopy 14 písmen. Druhé sa rozhodujem medzi 15 a 10. Podľa čoho by ste sa rozhodli?

Strana
z2
anonym_78b827
25. okt 2025

My sme sa rozhodovali podla toho co sa nam paci. Nie podla toho kolko pismen to ma 🤦.

beata_k
25. okt 2025

@anonym_autor Tak ako to v kutiku duse citis 🙂

anonym_8bafba
25. okt 2025

No good luck, ked budu vypisovat formulare raz… ja by som dala asi radsej kratsie, ale tak musi sa vam hlavne pacit.

anonym_d005bc
25. okt 2025

@anonym_autor a prezradíš nám tie mená.... Ako sa volá prvorodený.... Aké mená máte vybrané

anonym_6c005c
25. okt 2025

@anonym_autor pockat,ty ked si sa spoznavala s muzom tak ste rozoberali ,ze obaja chcete pre dieta dve mena?A inak naco su tomu dietatu dve mena?Len tak ma to zaujima,preco sa to dava?Lebo v realite to nevyuzije,nikto ju nebude volat dvomi menami a ani ona sa tak nebude predstavovat a ani do zivotopisu si to neda.Takze pri spoznavani chlapa sa mozu niektore inspirovat ze co je potrebne preberat🙂

kiki68
25. okt 2025

@anonym_autor my mame prve s 2 menami, druhe ma iba jedno. Nejak sme nenasli to, co by sme ako druhe meno chceli. Prvy zdedil druhe meno a to je trosku ine. Druhe meno vybral muz, tam som ja bola nejak bez fantazie

kiki68
25. okt 2025
@anonym_6c005c

@anonym_autor pockat,ty ked si sa spoznavala s muzom tak ste rozoberali ,ze obaja chcete pre dieta dve mena?A inak naco su tomu dietatu dve mena?Len tak ma to zaujima,preco sa to dava?Lebo v realite to nevyuzije,nikto ju nebude volat dvomi menami a ani ona sa tak nebude predstavovat a ani do zivotopisu si to neda.Takze pri spoznavani chlapa sa mozu niektore inspirovat ze co je potrebne preberat🙂

@anonym_6c005c vacsina ludi napr v DE a AT ma dve mena. Mozes ich ma 7, alebo az 9 v RL. Ale vacsinou mas 2-3 mena

ivik4
25. okt 2025

Rozhodovala som sa podla priezviska,nie podla pismen. Mnohi rodicia vobec nedbaju nato ako bude zniet meno ich dietata spolu s priezviskom smiesne ked daju mena ktore sa vobec nehodia 😵‍💫. Vsak co,oni s nimi zit nebudu..
Inak ked si uz chcela poriadny nazor, mala si tie mena spolu napisat... toto je onicom uplne

anonym_a24e6a
25. okt 2025

Meno ktoré sa mi páči, nie podľa počtu písmen alebo priezviska.

biba_18
25. okt 2025

vyententikuj si 🤷‍♀️

really8
25. okt 2025

14 pismen ma len krstne meno? Akoze anabela veronika? Vies co to uz je uplne jedno ake das. Vyber si nejake random a baaac

jamimo
25. okt 2025
@anonym_6c005c

@anonym_6c005c napríklad ja poznám deti s 2 menami a aj ich tak menujú, napr. Anna Mária, Eva Karolína, nikto s tým nemá problém, je to zvyk a ako si naučíš okolie, tak máš 😉

autor
25. okt 2025

Damian Nathaniel
Damian Noel

autor
25. okt 2025
@anonym_6c005c

@anonym_6c005c áno, keď som sa spoznávala s mužom, rozoberali sme aj toto. Nakoľko je to ešte relatívne nezvyčajné a obom sa nám to páči. Dcéra sa zatiaľ predstavuje oboma menami a na obe reaguje. Doma ju voláme raz jedným raz druhým menom a niektorí ľudia ju volajú jedným menom, iný zas tým druhým

biba_18
25. okt 2025

damian je pre mňa no go meno, odkedy som videla “prichádza satan”… ale ako som písala - vyententikuj si… resp. ak už, tak s tým noelom je to lepšie…

lauriik
25. okt 2025

Dala by som to kratšie. Inak si myslim, ze je to jedno pokial ho budete volat len prvym.

autor
25. okt 2025
@lauriik

Dala by som to kratšie. Inak si myslim, ze je to jedno pokial ho budete volat len prvym.

@lauriik určite ho nebudeme volať len prvým

chestnut
25. okt 2025

A priezvisko mate asi slovenske, ze?;)

beata_k
25. okt 2025
@anonym_autor

Damian Nathaniel
Damian Noel

@anonym_autor Osobne sa mi viac paci Damian Noel.

anonym_78b827
25. okt 2025

Ako kazdeho osobna vec ake mena si vyberiete. Ale ked som ich zbadala...to uz kazde druhe dieta je Damian, Noel, Mathias.....ked uz chcete byt original tak aspon nieco co nema kazde druhe dieta.

autor
25. okt 2025
@chestnut

A priezvisko mate asi slovenske, ze?;)

ada12345
25. okt 2025

Mne skor pride dost cudne volat dieta raz jednym, raz druhym menom...to uz je schizofrenia. Ano, aj v aristokracii sa davalo x,y krstnych mien, ale mas pocit, ze princa Viliama niekto vola jeho vsetkymi krstnymi menami? Standardne sa pouziva len jedno aj ked ich ma clovek dve, tri, styri...

autor
25. okt 2025
@anonym_78b827

Ako kazdeho osobna vec ake mena si vyberiete. Ale ked som ich zbadala...to uz kazde druhe dieta je Damian, Noel, Mathias.....ked uz chcete byt original tak aspon nieco co nema kazde druhe dieta.

@anonym_78b827 Damian áno, ale Noela nepoznám ani jedného

pe_mi
25. okt 2025

Druhá verzia s Noel mi akosi láme jazyk
Neviem to dobre vysloviť 😁
Budete ho volať oboma menami za mňa prvá verzia

vela02
25. okt 2025
@anonym_6c005c

@anonym_6c005c ja mám dve mena, mám ich napísané všade a obe používam. Každý si môže vybrať ako ma chce volať. Obidve sa mi veľmi páčia. Aj Počas školských čias som ich mala všade na zošitoch napísané obe. Na všetkých vysvedčeniach, diplomoch, dokladoch ich mám… takže ti toto tvrdenie musím vyvrátiť 🙂

kristiii
26. okt 2025
@anonym_autor

Damian Nathaniel
Damian Noel

@anonym_autor meno Damian sa mi nepáči, ale keby musím vybrať z týchto dvoch možností, tak Damian Noel. Ale ideálne radšej len Nathaniel (Nejtn)

anonym_ac28b6
26. okt 2025

@anonym_autor vy ste z osady? Presne také mena sa dávajú tam 🤣🙈

anonym_78b827
26. okt 2025
@anonym_ac28b6

@anonym_autor vy ste z osady? Presne také mena sa dávajú tam 🤣🙈

@anonym_ac28b6 nie nedavaju. Tieto mena davaju bezne mamicky. A nie z osady.

talia16
26. okt 2025
@anonym_6c005c

@anonym_6c005c Ja napríklad poznám dievča, ktoré sa volá Lívia Marína a všetci jej hovoria LivMari, alebo teraz v práci mame dve Lucie a jedna z nich má druhé meno Mária, tak aby sme ich rozlíšili jednu volame Lucka a druhu Lucka Mária. Ja teda poznám prípady kedy ludia využívaju aj to druhé meno a páči sa mi to, keď to rodičia pekne kreatívne vymyslia.

talia16
26. okt 2025
@anonym_autor

Damian Nathaniel
Damian Noel

@anonym_autor Damian Noel

Strana
z2