Aký máte názor na meno Ján Noel?
Aký máte názor na meno že Ján Noel ? + priezvisko, ktoré sa ku to mu hodí.
Je to úprimne zle nakombinovanie? 😅 neurazim sa kľudne píšte názory ..
len môj partner chce, aby sa dieťa volalo po ňom a nechce vôbec kompromis .. jedine takýto kompromis podľa mňa prijme .. on je totiž Ján. ( majú to ako rodinnú tradíciu aj jeho otec aj jeho dedo a tak ďalej sa tak volajú. ) ale mne to mebo proste nesedí, neviem prečo 😅
Jan je krasne. Noel je krasne. Dokopy to je vsak ako sol a cukor. Co tak dalsi syn keby bol noel? A tento bude Janko
@autorka K menám sa vyjadrovať nebudem, lebo každému sa páči niečo iné. Ale napíšem Ti niečo, čo sa Ti asi veľmi páčiť nebude. Skús sa nad tým zamyslieť skôr, ako dáš dieťaťu meno s ktorým nie si vôbec stotožnená.
Zhrňme si to: partner (nie manžel) trvá bezpodmienečne na tom, že dieťa sa bude volať po ňom – menom a aj priezviskom, predpokladám. Tebe sa to meno nepáči a len sa s tým chceš nejak zmieriť. Prečo??? 🙄Partner Ťa požiadal o ruku, ale peniaze na svadbu nemáte, takže teraz a ani v dohľadnej dobe svadba nebude. Vieš o tom, že stačí, ak sa zosobášite na úrade a manželský sľub a veselicu môžete spraviť aj o pár rokov neskôr (keď už na to budete mať)?
Kým sa rozhodneš dať dieťaťu meno aj priezvisko po partnerovi, dobre porozmýšľaj nad tým, že o pár rokov a možno aj omnoho skôr, už byť spolu nemusíte. Minimálne do 18 rokov budeš vychovávať dieťa, ktoré bude mať meno, čo sa Ti vôbec nepáči a priezvisko iné, ako máš Ty. Viem, že teraz sa Ti to môže zdať pritiahnuté za vlasy, ale o nejaký čas môže byť z Teba slobodná mamička, lebo partner sa po narodení dieťaťa zmenil, zobrať si Ťa nechce a chová sa k Tebe úplne ináč ako pred jeho narodením.
Témy, “ako zmeniť dieťaťu priezvisko, lebo partner ma opustil, ale dieťa má jeho priezvisko a ja chcem, aby sa volalo po mne” tu na MK máme skoro každý deň. A Tvoje dieťa bude mať nielen priezvisko, ale ešte aj meno ako Tvoj partner😨 Tak isto som tu už čítala témy, že sa ženy dali partnermi nahovoriť na meno, ktoré sa im nepáčilo a teraz to dieťa nevedia ani osloviť, lebo sa im to úplne prieči. Nezabúdaj, že najmä Ty budeš s dieťaťom 24 hodín denne, Tebe sa to meno má páčiť, lebo to dieťa budeš 100x za deň oslovovať a ak pri oslovení dieťaťa nebudeš mať dobrý pocit a budeš ho oslovovať s vnútorným odporom, tak to nebude vôbec dobré.
@sovica peniaze na svadbu mame. Ale určite s bruchom nechcem mať svadbu. A peniaze využijem inak.
Za druhé, vyššie píšem, že pojdeme na úrad a budeme svoji. Takže budeme mať také iste priezvisko všetci. Ako neviem odkiaľ si na toto prišla, jasne môže sa to stat. Ak si spravíš dieťa s nejakou trúbkou. Ale môj partner/muž určite nie je taký. A to dam aj ruku do ohňa. Takže vôbec tu nejdem takéto sedlačiny dávať do úvahy….. je to strašne negatívne za mňa.
S menom som neni stotožnena, ale tiež to je jeho otec, bude sa o nás starať. Takisto ako ja o nich. A bude ti hlavne moje dieťa .. určite vybíjať odpor ku nemu nebudem. Aj keby sa stane hocičo. A mohol by sa volať aj Adolf. Takže sa s tým menom stotožnim a ak budeme mať ďalšie deti, bude to na mne. Veď predsa je to prvorodený syn.
Ani jedno sa mi nepáči
tiež som pretrhla rodinnú tradíciu tradičného nemožného mena... ale manžel s tým našťastie nemal problém. Dedo sa chvíľu tváril, že by ma obesil, ale to bol boj, ktorý si musel vybojovať sám. Taktne, ale jasne som naznačila, že o svojich deťoch budeme rozhodovať iba my. Nakoniec ho to prešlo a vnúčatá (všetky) miluje a máme krásne vzťahy ❤
Inak -je zaujímavé čítať ako niektoré ženy sa tvária, že keď dajú meno,ktoré sa im páči -tak je všetko v poriadku. Ale keď by náhodou sa mali prispôsobiť a dovoliť mužovi vybrať meno-už je to neprijateľné.
Ak máte zahraničné/neutrálne priezvisko volila by som ako variantu mena Ján Yan alebo Yannick aj tak bude po domácky janko🙂 to len ako inšpiráciu, chápem ze nie každému sa páčia zahraničné mena ale k noelovi by sa mi hodili viac takéto varianty...
Nikdy by som nedala dieťaťu meno ktoré sa mi nepáči....tak isto by som nedala meno ktoré sa nepáči partnerovi. Je veľa mien a určite sa dá vybrať také aby sa páčilo obom.
Mne osobne sa meno Ján nepáči (príde mi také dedinské), Noel je pekné, moderné meno.
A ešte k téme. Daj Ján ako druhé meno.Bude to mať v dokladoch, ale nikto ho tak nebude volať .A na prvom mene sa zhodnite s mužom.
@tamitamitami podla coho usudzujes, ze Noel je moderne meno?
Je to stare veeelmo stare meno a vies co znamena v sk preklade?
@tamitamitami často to nie je o tom, čo sa páči a čo nie, ale o tradíciách, ktoré je "nutné" dodržiavať😉
Zbytočne sa naťahujete,ktoré meno sa vám viac páči. Vždy tu bude polovica za Jána a polovica za Noela.
Autorka je na tom s partnerom rovnako.
Každý by chcel zo svojho pohľadu svoj výber. Ale dieťa je len jedno 😃
@tiezjedna Pre mňa sú takéto tradície nezmysel. Rodičia sa majú spolu dohodnúť na mene ktoré sa im páči. Nie že jeden si postaví hlavu lebo tradícia.
To že sa potom v rodine oslovujú starý, mladý už ani nebudem písať.
Ale veď každého vec ako sa rozhodne. Ja by som svojmu dieťaťu nikdy nedala meno ktoré sa mi nepáči (tak isto ako by som nedala meno ktoré sa nepáči priateľovi).
Z tychto 2 by som dala radsej Jan. Ten Noel vo mne evokuje Santu a vianoce. Vacsinou sa pouziva aj tak len jedno pouziva a druhe sa zabudne.
@tamitamitami presne preto som sa rozhodla priblblú tradíciu prerušiť. A nie tak ani kvôli tomu menu, ale práve kvôli tým ďalším súvislostiam...
@autorka Neviem, čo si teda chcela počuť, keď si napísala, kopírujem:
...ale mne to meno proste nesedí, neviem prečo
Mne sa absolútne nepáči meno Ján. Fakt som ale že rázne proti tomu.
Ale aspoň keby to je normálne meno, ale Janko?
S menom som neni stotožnena
Prečítala som pozorne celú diskusiu, ale toto si nikde predtým nenapísala ...„Za druhé, vyššie píšem, že pojdeme na úrad a budeme svoji.“..., až teraz, ako obranu na môj komentár.
Napísala si len: ...Ale už ma požiadal o ruku. Ešte pred tehotenstvom. A svadbu ešte neplánujeme.
Viac už drať klávesnicu nebudem. Rob, ako uznáš za vhodné. Veľa šťastia🍀
Ale moja rada veci tebe je že trvaj na hľadaní iného mena. Raz môžeš ľutovať že si netrvala na tom aby ste našli meno ktoré sa páči vám obom.
Ty nechceš Ján, on Noel tak hľadajte tretie.
My sme mali tuto tradiciu v rodine a konecne sa prelomila....tolko Janov, Martinov...potom mali privlastky...maly, velky Jan...davame uplne ine mena...ja by som dala take meno na ktorom sa zhodnete.... U nas to nie je zvyklostou davat dve mens... Ak dve mena, tak aby to malo vyznam... Prve meno vybrat a druhe sa dava po dedovi, otcovi. Maly bude vediet odpovedat ze preco ma dve mena. Ze druhe ma po otcovi. A nie ze lebo mama a tato sa nevedeli dohodnut. Napr. Matuš Jan Kamenicky.... Ak mate slovenske priezvisko, zahranične meno bude v strede trapne
Ja si myslim že autorka už ma v tom jasno po tolkých komentoch 😅
@miracle25 už áno 🤣🤣🤣😂

Nad zmodernizovaním mena Ján som aj ja uvažovala. Alebo teda nad alternatívami ako Johan, Yanick, Jonas, Nino… ale prve 3 sa nehodili k priezvisku, so 4. nesuhlasil muz, tak teda ze kompromis, 2 mena. Prve sa, nastastie, nepouziva