Bude divné dať dcére meno po mame?
Ahojte, myslíte že budem divná pre okolie keď dám druhej dcére svoje meno, teda Karina? Sľúbila som to manželovi po pôrode prvej dcéry, lebo sa mu veľmi páči moje meno. Teraz tesne pred pôrodom ma každý odrádza nech to nerobím, že budeme všade stará a mladá. Mne sa moje meno páči, ja s tým problém nemám ale každý povie nech to nerobím.
Povedzte mi prosím svoj názor, ďakujem.
U mna toto bola jedina podmienka pri vybere. Ze meno nebude po rodicoch.
Velka mala. Stara mlada. Ponesie sa to s vami.
Ak ti toto nevadi tak… smelo do toho. Okolie si tiez zvykne.
U nás v rodine boli sami Milanovia tradícia. Ale sme hovorili Starý Milan a malý Milan a už aj ak bol dospelý tak moja mama povedala príde malý Milan.
Ja mam syna jozefa.moj partner je jozef.svokor je jozef aj pradedko je jozef...akurat tetaz je partnerovi luto ze uz meno nebude pokracovat lebo syn je chory a nebude mat nikdy deti.takze ttaficia mena konci
@kajka951 moja najstaršia dcéra má meno po mne, nikdy nás nikto neoznačoval za starú a mladú
Ja a moja mala tak mame lebo manžel tiež veľmi chcel. Vôbec mi to nevadí 🙂
Mam krstnu a sesternicu, teda mama a dcéra s rovnakým menom. Mladšia bola tanka alebo tanicka, staršia Táňa. A nemal nikto problém
Nebudes divna. Robila som raz kartoteku na urade na oddeleni kde sa riesili pridavky prispevky a je to velmi velmi caste ze sa deti volaju po rodicoch. Osobne som zato neni, lebo niekedy neviem hned napoprve ked znami rozpravaju, ci myslia partnerov alebo deti ale ich vec 🙂
Ahoj, Brat má meno po našom otcovi a dedovi a teda celý život to nenávidí. Tiež je pravda že vás budú musieť dáko rozlíšiť tak budú musieť použiť stara-mladá, malá-veľká ... Brat hovoril že to neznáša lebo to nieje meno "iba pre neho" ale je skrátka ďalší v poradí čo to meno dostal a tiež keď býval u našich bol aj problém s poštou že keď došiel dáky list nevedeli komu
z nich a musela mamina tak vždy otvárať komu to je , čiže 0% súkromia . Až keď získal tituly tak to vedeli rozlíšiť aspoň podľa titulu . On dodnes svoje meno neznáša. Ale je to samozrejme na vás. A keby ste jej dali dve mená a tvoje by ste použili ako druhé ? Napr Katarína Karina ### ?
@kajka951 áno na to buď pripravená budete veľká a malá Karin 😀 keď ti to nevadí.. inakšie sú aj podobné mená napr. Carrie
https://www.momjunction.com/baby-names/girl/sta...
https://www.momjunction.com/baby-names/girl/sta...
A má to aj výhody keď si kúpiš letenku a nemôžeš ísť, a predtým ako si dáš detaily pasu, tak malá môže vycestovať namiesto teba. Nemusíte meniť meno a platiť extra. Takisto hotel, niekedy na úradoch pýtajú len meno atď

Je to každého osobná vec. Rodičia ste vy dvaja. Ja by som nedala, ale ani by som nepotrebovala vedieť cudzí názor.