icon

Chlapčenské meno Nino

takajedna
7. mar 2022

Ahojte, ako sa vám pozdáva toto meno? Ako malý by mohol byť oslovovaný Ninko, Ninuško...

Strana
z2
zenazaba
14. mar 2022

Nino

zenazaba
14. mar 2022

Nino

zenazaba
14. mar 2022

Nino

michellemary
14. mar 2022

@drimonna možno som sa nepresne vyjadrila, myslela som to tak, že Nina sa vyslovuje Ňina, ale Nino je Nino, nie Ňino. 🙂

janocka
14. mar 2022

@michellemary no my to vyslovujeme makko. Aj pan, kt. chodil so mnou na plavecke treningy sa predstavil ako Nino s makkym N

michellemary
14. mar 2022

@janocka malo by to byť tvrdo, lebo aj Giovanni, z ktorého to pochádza, sa vyslovuje tvrdo.

janocka
14. mar 2022

@michellemary teraz som to googlila a podla tohto http://mobil.mojslovnik.sk/krstne-meno/Nino sa zda, ze to je samostatne talianske (aj grecke) meno, nie odvodene. Ja som to meno zapocula kedysi davno, este som deti nemala a potom som ho nasla v normalnom SK kalendari, tak som nepatrala, aky ma povod

janocka
14. mar 2022
dvanastka
16. aug 2023

@takajedna najkrajšie meno pre chlapca.👍👍👍 Na strednu chodil so mnou jeden Nino. Už tam som vedela, že ak budem mať raz syna, dám mu toto meno. Bolo to v roku 1994-1998. Môj syn sa narodil 2007. Ľudia mi už vtedy prišli názorovo sto rokov za opicami. Keď som mala 19 rokov, kúpila som si knihu: Vyber si meno pre svoje dieťa. Boli v nej krásne mená, aj s popisom, ako dané meno vzniklo, odkiaľ pochádza, čo znamená a kedy oslavuje meniny. Je to meno z Talianskeho Giovanni, čiže Ján. Takže už vtedy som vedela, že meniny bude mať na Jána. Do kalendára to dali až neskôr. Keď sme syna krstili, pán farár dokonca zistil význam a úplne ma to dostalo. Znamená- božie dieťa. Už v tej dobe boli ľudia v názoroch zaostalí. Kedže to meno nepoznali, chceli ma presvedčiť, aby som dala svojmu synovi slovenské meno. Bohužiaľ, bolo to proti môjmu gustu, keďže sa mi vždy protivilo, keď sme mali v triede 4 Zuzky, 3 Katky, 6 Petrov. Ako cez kopirák tie mená. Zavoláte do davu ľudí heeej Peťo. A otočí sa 20 ľudí. 🤦 čo som ale v tej dobe nečakala bolo, že syn nebol jediný s tým menom. Za jeho 16 rokov sme už stretli cca 8 starších aj mladších Ninov. A sú to fešáci.

zuzinka888
17. aug 2023

Ak sa ti paci daj, nepotrebujes dat meno ohodnotit, cudzimi zenami- ci? A pre tie co meno oznacuju ze je psa- uz davno presala doba ked sa pes volal len Dunco alebo Rexo- dnes je to ajSara, Nela, Lea.....a v minulosti sa kazda druha krava volala Zuza a aj tak to bolo oblubene meno.

08monika08
27. sep 2024

@janocka prosím vás a voláte ho nino alebo ňino?

janocka
27. sep 2024

@08monika08 s makkym N na zaciatku. Takze ano, akoby Ňino 😅

08monika08
27. sep 2024

@janocka tak sa to aj mne paci čakám chlapca a chcem aby sa tak volal🙂

janocka
27. sep 2024

@08monika08 pekne meno a nie je ich vela. Volame ho Nino, Ninko, Ninulo, ked robi zlobu tak Ninuliak mu hovorim 😅 niektori clenovia sirsej rodiny ho volaju Janino

banalu
27. sep 2024

Mala som spoluziaka na vyske, ale mal k tomu aj priezvisko 😉 inak Nino Kovac znie fakt blbo 🤷‍♀️

janocka
27. sep 2024

@banalu nahodou, mne by to aj k priezvisku Kovac hodilo 🤷🏼‍♀️ ved to je take kratke, univerzalne meno podla mna. Mne sa napr. meno Jozef alebo Stefan k nicomu nehodia, to su mena pre sedemdesiatnikov 😅

08monika08
19. okt 2024

@janocka my sme povedali meno rodine a oni ze to sa tvrdo cita tak ja už neviem ja chcem makko😀

janocka
19. okt 2024

@08monika08 stretla som uz viacerych chlapcov/muzov s tymto menom a vsetkym hovorili/predstavovali sa s makkym N.

domculik
19. okt 2024

@08monika08 Ja som to vzdy iba ako talianske meno pocula a vyslovovali vzdy "Nýno". Ale jasne ze ty si mozes dat ako sa ti viac paci ! ;)

dobromila
19. okt 2024

@takajedna mne sa páči. Poznám aj jedného asi 12r a sestru má Melisu🙂

zzzzza
19. okt 2024

@takajedna krásne

08monika08
20. okt 2024

@janocka no neviem si predstaviť zatial ze by som mu iné meno dala 😀 muž chce Marlona

Strana
z2