Chlapčenské meno Nino
Ahojte, ako sa vám pozdáva toto meno? Ako malý by mohol byť oslovovaný Ninko, Ninuško...
@drimonna možno som sa nepresne vyjadrila, myslela som to tak, že Nina sa vyslovuje Ňina, ale Nino je Nino, nie Ňino. 🙂
@michellemary no my to vyslovujeme makko. Aj pan, kt. chodil so mnou na plavecke treningy sa predstavil ako Nino s makkym N
@janocka malo by to byť tvrdo, lebo aj Giovanni, z ktorého to pochádza, sa vyslovuje tvrdo.
@michellemary teraz som to googlila a podla tohto http://mobil.mojslovnik.sk/krstne-meno/Nino sa zda, ze to je samostatne talianske (aj grecke) meno, nie odvodene. Ja som to meno zapocula kedysi davno, este som deti nemala a potom som ho nasla v normalnom SK kalendari, tak som nepatrala, aky ma povod
@michellemary Giovanni ma meniny v inom termine http://mobil.mojslovnik.sk/krstne-meno/Giovanni
@takajedna najkrajšie meno pre chlapca.👍👍👍 Na strednu chodil so mnou jeden Nino. Už tam som vedela, že ak budem mať raz syna, dám mu toto meno. Bolo to v roku 1994-1998. Môj syn sa narodil 2007. Ľudia mi už vtedy prišli názorovo sto rokov za opicami. Keď som mala 19 rokov, kúpila som si knihu: Vyber si meno pre svoje dieťa. Boli v nej krásne mená, aj s popisom, ako dané meno vzniklo, odkiaľ pochádza, čo znamená a kedy oslavuje meniny. Je to meno z Talianskeho Giovanni, čiže Ján. Takže už vtedy som vedela, že meniny bude mať na Jána. Do kalendára to dali až neskôr. Keď sme syna krstili, pán farár dokonca zistil význam a úplne ma to dostalo. Znamená- božie dieťa. Už v tej dobe boli ľudia v názoroch zaostalí. Kedže to meno nepoznali, chceli ma presvedčiť, aby som dala svojmu synovi slovenské meno. Bohužiaľ, bolo to proti môjmu gustu, keďže sa mi vždy protivilo, keď sme mali v triede 4 Zuzky, 3 Katky, 6 Petrov. Ako cez kopirák tie mená. Zavoláte do davu ľudí heeej Peťo. A otočí sa 20 ľudí. 🤦 čo som ale v tej dobe nečakala bolo, že syn nebol jediný s tým menom. Za jeho 16 rokov sme už stretli cca 8 starších aj mladších Ninov. A sú to fešáci.
Ak sa ti paci daj, nepotrebujes dat meno ohodnotit, cudzimi zenami- ci? A pre tie co meno oznacuju ze je psa- uz davno presala doba ked sa pes volal len Dunco alebo Rexo- dnes je to ajSara, Nela, Lea.....a v minulosti sa kazda druha krava volala Zuza a aj tak to bolo oblubene meno.
@janocka prosím vás a voláte ho nino alebo ňino?
@08monika08 s makkym N na zaciatku. Takze ano, akoby Ňino 😅
@janocka tak sa to aj mne paci čakám chlapca a chcem aby sa tak volal🙂
@08monika08 pekne meno a nie je ich vela. Volame ho Nino, Ninko, Ninulo, ked robi zlobu tak Ninuliak mu hovorim 😅 niektori clenovia sirsej rodiny ho volaju Janino
Mala som spoluziaka na vyske, ale mal k tomu aj priezvisko 😉 inak Nino Kovac znie fakt blbo 🤷♀️
@janocka my sme povedali meno rodine a oni ze to sa tvrdo cita tak ja už neviem ja chcem makko😀
@08monika08 stretla som uz viacerych chlapcov/muzov s tymto menom a vsetkym hovorili/predstavovali sa s makkym N.
@08monika08 Ja som to vzdy iba ako talianske meno pocula a vyslovovali vzdy "Nýno". Ale jasne ze ty si mozes dat ako sa ti viac paci ! ;)
@janocka no neviem si predstaviť zatial ze by som mu iné meno dala 😀 muž chce Marlona

Nino