icon

Čo si myslíte o mene Žofia?

monikahv
15. máj 2024

Ahojte, čakáme druhé dievčatko a nevieme sa s manželom dohodnúť na mene. Už som x krát pozerala kalendár ... Doma máme Jozefa a Júliu. Minule som zo srandy povedala, že budeme mať Žofiu, nech baby máme spolu meniny v máji a muž, že OK. Čo si myslíte o tomto mene? Sofia sa mi nepáči. Viem, že rozhodnutie je len na nás, ale chcela by som počuť aj iný názor. Žiadnu Žofiu v okolí nemáme/nepoznám, len moja babka bola Žofka. Ďakujem.

Strana
z2
thereisabear
15. máj 2024

Nepáči sa mi, ale je veľa horších mien. K vašim sa mi hodí Terézia alebo Hana.

cimage
15. máj 2024

Mne sa paci to meno, ale moze ti byt jedno kto si co mysli. Teraz tie starsie mena idu opat do popredia. Mne uz tie nove mena lezu na nervy, pomaly ani neviem ako to vyslovit, hlavne, ze je ine.

oblecenieavecicky
15. máj 2024

Och, ani za mňa nie. Ja by som možno zvážila meno, čo začína na "J" ako majú ostatné deti. Hodilo by sa k nim Johana.

lucia245
15. máj 2024

@monikahv hľadala by som slovenské na J k prvým dvom. Žofii je milión, keďže všetky sofie sú po slovensky zofky🙂

vyrovnanaosoba
15. máj 2024

Syn má v triede Žofiu, dnes má meniny, aj Sofiu. Tomu dievčatku to meno tak sedí, že ináč by sa už ani volať nemohla. Keby som mala dievča, tiež by som nad tým menom uvažovala, 1000x krajšie ako Sofia, Lea, Mia,...

popoluskaxy
15. máj 2024

Za mňa krásny výber 👍 choďte do toho. Keď zvládate meno Jozef (myslím reakcie okolia, udivené pohľady…), nebudete mať problém ani so Žofiou. Poznám jednu 45-ročnú a jednu 3-ročnú. Ver tomu, že každé jedno meno môže jeho nositeľ považovať za krásne a zároveň aj každé meno môže jeho nositeľ nenávidieť. Ja si myslím, že je to aj o prístupe rodičov, keď vedia deťom vysvetlit, že im vybrali meno s láskou a najlepšie ako vedeli. 😉

estellas
15. máj 2024

@talia16 Poznám 21. ročnú Helenu. Všetci ju volajú Helenka, Heli proste nikto jej inak nepovie a ona so svojím menom nikdy problém nemala a ani okolie.

kvetinqa
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
15. máj 2024

Mám mamku aj sestru Zofiu❤️príde mi to veľmi pekne slovenské a nie veľmi často používané neokukane meno

talia16
15. máj 2024

@estellas ja netvrdím že sa na slovensku nenachadajú dievčata vo veku 20 s tymi menami, len moj nazor je taký, že keď mi príde mail od Heleny Zubanovej, tak si predstavím, že si píšem so starou paní.

nevenka
15. máj 2024

@zuziko80 my mame tiez Alzbetku. Keby som ja nebola Jana a nemala som sesternicu Janu, ktora dcere dala meno Jana, tak by som dala Janku. Este mame Danielku.
Zvazovali sme aj Annu, Mariu (po mojej mamine), Agatu (tu som chcela velmi ja, nepreslo mi to u muza🙃), ale Alzbetka jej sedi, no zatial ma 16 mesiacov len.

nevenka
15. máj 2024

Ja som spoznala v kostole teraz 6 tyzdnovu Zofiu a teda ma to riadne prekvapilo. Mne osobne sa to meno nepaci, ale je to aspon tradicne meno a nie take tie moderne 3 pismenove skratky.

kristiii
15. máj 2024

@monikahv mne osobne sa nepáči, hlavne prezývka Žofka. Ale máme jednu v rodine, má 16 a volajú ju len Žofi, to sa ešte dá, ale osobne by som vybrala niečo iné. Napríklad tá Viola by sa typovo tiež hodila.

dominikamacakova
15. máj 2024

Moja sesternica sa volá Božena. Nerozumiem ako jej to mohli rodičia urobiť... To je niečo ako Žofia, alebo Irena

rorino
15. máj 2024

@monikahv a prečo,nie?dôležité je že sa páči vám obom a ver tomu,že to už je v tejto dobe netradičné meno.smelo do toho👍

rorino
15. máj 2024

@lucia7933 a pritom je to to iste

rorino
15. máj 2024

@0silvia0 aj Soffii sa povie Sofa,počula som to nie raz,a je to teda horšie ako Žofa😉

0silvia0
15. máj 2024

@rorino no sofa tiez hroza

beata110
16. máj 2024

@monikahv uz ked chcete oslavovat v maji tak mne sa viac pacia ingrida viktoria monika ale po sebe asi nechces. Ale ked sa vam s muzom paci kludne dajte.😊

mnamko
16. máj 2024

@monikahv nepači sa mi

eviulenka
21. máj 2024

Mala som starku Zofiu. Bola to uzasna zena, dozila sa 92 rokov, u muza absolutne nepriechodne meno, ja by som dala. Ale ona by mi dala po krizoch, nenavidela svoje meno :D

diaszoky
21. máj 2024

@monikahnadherne starodavne slovenske meno a je mojim favoritom pri dalsom dievcatku ked sa zadari😇

alina765
21. máj 2024

Nie je to staré meno

Strana
z2