Čo si myslíte o mene Žofia?
Ahojte, čakáme druhé dievčatko a nevieme sa s manželom dohodnúť na mene. Už som x krát pozerala kalendár ... Doma máme Jozefa a Júliu. Minule som zo srandy povedala, že budeme mať Žofiu, nech baby máme spolu meniny v máji a muž, že OK. Čo si myslíte o tomto mene? Sofia sa mi nepáči. Viem, že rozhodnutie je len na nás, ale chcela by som počuť aj iný názor. Žiadnu Žofiu v okolí nemáme/nepoznám, len moja babka bola Žofka. Ďakujem.
Mne sa paci to meno, ale moze ti byt jedno kto si co mysli. Teraz tie starsie mena idu opat do popredia. Mne uz tie nove mena lezu na nervy, pomaly ani neviem ako to vyslovit, hlavne, ze je ine.
Och, ani za mňa nie. Ja by som možno zvážila meno, čo začína na "J" ako majú ostatné deti. Hodilo by sa k nim Johana.
Syn má v triede Žofiu, dnes má meniny, aj Sofiu. Tomu dievčatku to meno tak sedí, že ináč by sa už ani volať nemohla. Keby som mala dievča, tiež by som nad tým menom uvažovala, 1000x krajšie ako Sofia, Lea, Mia,...
Za mňa krásny výber 👍 choďte do toho. Keď zvládate meno Jozef (myslím reakcie okolia, udivené pohľady…), nebudete mať problém ani so Žofiou. Poznám jednu 45-ročnú a jednu 3-ročnú. Ver tomu, že každé jedno meno môže jeho nositeľ považovať za krásne a zároveň aj každé meno môže jeho nositeľ nenávidieť. Ja si myslím, že je to aj o prístupe rodičov, keď vedia deťom vysvetlit, že im vybrali meno s láskou a najlepšie ako vedeli. 😉
Mám mamku aj sestru Zofiu❤️príde mi to veľmi pekne slovenské a nie veľmi často používané neokukane meno
@zuziko80 my mame tiez Alzbetku. Keby som ja nebola Jana a nemala som sesternicu Janu, ktora dcere dala meno Jana, tak by som dala Janku. Este mame Danielku.
Zvazovali sme aj Annu, Mariu (po mojej mamine), Agatu (tu som chcela velmi ja, nepreslo mi to u muza🙃), ale Alzbetka jej sedi, no zatial ma 16 mesiacov len.
Ja som spoznala v kostole teraz 6 tyzdnovu Zofiu a teda ma to riadne prekvapilo. Mne osobne sa to meno nepaci, ale je to aspon tradicne meno a nie take tie moderne 3 pismenove skratky.
Moja sesternica sa volá Božena. Nerozumiem ako jej to mohli rodičia urobiť... To je niečo ako Žofia, alebo Irena
Mala som starku Zofiu. Bola to uzasna zena, dozila sa 92 rokov, u muza absolutne nepriechodne meno, ja by som dala. Ale ona by mi dala po krizoch, nenavidela svoje meno :D
@monikahnadherne starodavne slovenske meno a je mojim favoritom pri dalsom dievcatku ked sa zadari😇
Nie je to staré meno

Nepáči sa mi, ale je veľa horších mien. K vašim sa mi hodí Terézia alebo Hana.