Dali by ste meno Elizabeth k slovenskému priezvisku?
Dali by ste meno Elizabeth k slovenskému priezvisku? Ci je to moc velky trn v oku?
Zalezi ako znie to priezvisko. Mne sa niektore tieto mena k priezviskam zdaju smiesne, je to naozaj asi skor vec zvyku ako pise zmrzlinka :D ja osobne, ak budem mat raz dceru, chcela by som jej dat meno Charlotte, lebo sa to hodi k partnerovmu priezvisku, keby je ine a nepasuje, dam asi Šarlotu klasicky.
Ale naozaj, ked sa pozriete do zahranicia, kde zije vela pristahovalcov, casto su tam tie mena pomiesane...slovanske alebo balkanske, severske meno a priezvisko po anglicky. Neriesi to nikto.
Ja by som to bez problémov dala k slovenskému priezvisku. Ikeď možno bez toho H, iba Elizabet
Pekne meno a je to len tvoja vec ake meno dáš a dievča stejne meno raz zmení možno...
Nedala, v ziadnom pripade. Učím AJ, viem, ako sa správne čita to meno a uši by mi trhalo, keby to 95% ludi vyslovovalo nespravne.
Dávat zahraničné mena slovenským detom žijucim na Slovensku sa mi zda trapne, malomestiacke, ako snaha byť na silu svetovi. A pritom je to usmevne...u nás predsa máme Alžbetu.
Keď už, tak Eliza, Elizabeth bez H je už úplný nezmysel.
Nie nedala. Poznám jedno také dievčatko. Priezvisko číro slovenske a meno Elizabeth a stále to znie strašne.
Krásne meno. Daj.
Asi tak ako Enrico Roderic Šuška alebo Berenica Dorothea Slamková🤦...a to si nevymýšľam, skutočne som to zažila. Nehovorím, že sa deti musia volať Kata, Mara, Zuza, Fero, Jožo, či Jano, ale na Slovensku je toľko krásnych mien a vlastní rodičia decku urobia toto, len aby boli výnimočne svetoví.
Nie nedala, meno Alzbetka je krasne.
Poznám jednu Elizabet so slovenskym priezviskom a úplne vpohode. Aj s H aj bez H. Podľa mňa je to oveľa lepšie než Alžbeta. Z toho je väčšinou Betka a to znie divne.
Nedala, v ziadnom pripade. Učím AJ, viem, ako sa správne čita to meno a uši by mi trhalo, keby to 95% ludi vyslovovalo nespravne.
Dávat zahraničné mena slovenským detom žijucim na Slovensku sa mi zda trapne, malomestiacke, ako snaha byť na silu svetovi. A pritom je to usmevne...u nás predsa máme Alžbetu.
@barka1 nerozumiem uplne o com pises, kedze to je nemecke meno....Preco by si to mala vyslovovat anglicky?
Poznma u nas v AT velmi vela Elizabeth. Pekne meno, preco nie, ak sedi ku priezvisku.
Cisarovna Sissi bola tiez Elizabeth.
Elisabeth nie je ani nemecké ani anglické meno, je to pôvodne hebrejské meno Elisheva. Ekvivalent u nás je Alžbeta a Eliška.
Krasne meno , ak sa tebe páči dak
Tak daj Alžbetka ja keby mam druhu dceru tak je to Alžbetka lebo prvú mám Viktóriu 😁
@barka1 Moja dcera je Theresa, ma anglicke priezvisko, pocet ludi, ktori vedia spravne vyslovit jej meno = nula
Urcite by som nedala take meno k priezvisku Slaninkova ci Horvathova
Ano nasa ma meno Elizabeth a slovenske priezvisko...
Ja kludne.
Nedala by som
@barka1 my mame teraz na odd Johny-ho 🤭🤭🤣
Dceri a spoluziacka je elizabeth a dokonca ma este aj druhe menno
Moja ma ako druhe meno Elisabeth ale ma priezvisko bez ová,tak pasuje,narodila sa ale mimo sk.Inak to z mi tam absolutne nepasuje.
Poznám jednu Elizabet so slovenskym priezviskom a úplne vpohode. Aj s H aj bez H. Podľa mňa je to oveľa lepšie než Alžbeta. Z toho je väčšinou Betka a to znie divne.
@lenkakravcova syn ma spolužiačku Elisabeth a aj tak je hovoria Betka. Deti si zvyknú skrátiť akékoľvek meno
Nedala.
A čo je zlé na Alžbetka?
Elizabeth Mrkvickova? Urcite nie. Co je zle na Alzbete?

Určite. To je len vec zvyku, časom to prestane človek vnimat. Poznám ľudí, vo majú zahraničnú verziu mena a vôbec to nikto nerieši.
A aj tak väčšina mladých raz z tohto štátu odíde, takže to ocenia