icon

Dali by ste meno Mikuláš?

10. dec 2022

Dali by ste meno Mikuláš?
Alebo poznáte vo svojom okolí niekoho s týmto menom

btus
11. dec 2022

v pohode dala. Poznám troch Mikulášov. Voláme ich Miko 🙂

aurorastone2
11. dec 2022

Poznám ma 35 rokov volajú ho miki alebo mikino 😁 a nedala

terus00
11. dec 2022

Svokor je Mikuláš, aj svokrin brat. Vlastne v dedine, odkiaľ pochádzajú bolo pomerne veľa Mikulášov. Ja by som to meno nedala, aj keď Miki je celkom v pohode

valeria_h
11. dec 2022

Mne sa to meno páči a nemá ho každý druhý 🙂

senta_sofia
11. dec 2022

Znama ma, druhak, volaju ho Miki.

linki90
11. dec 2022

poznala som jednèho chlapca menom Mikuláš volali ho Miky a bol to veĺmi krásny mladý muž 😍 a keď sa ti to meno páči prečo nie 🙂

olimuc
11. dec 2022

Poznam par Mikulasov. Volaju ich Miki, ale pocula som aj variantu Miko. Normalne meno. Nikomu nepripadalo divne

olivnik
11. dec 2022

Ja poznám aj chlapa a aj synovi dali také meno a je to podľa mňa pekne meno.

elenita
11. dec 2022

Mne sa to meno velmi paci a aj by nam perfektne ladilo s priezviskom. Ked som cakala nase terajsie najmensie babatko, chceli sme sa nechat prekvapit pohlavim. Vo vybere boli Mikulas a Alzbetka. No a mame Alzbetku 😊

lennytka84
11. dec 2022

@stellarstar ?
Sú v kalendári sa?
Každý podľa svojho uváženia.
Mňe sa páčia tradičné Slovenské mená 😉
Skôr ma otravujú a niekedy udivujú pripísané mená v kalendári (Ema,Emma )🤦 tiež spomenutý (Nikolas,Nicolas) 🤷.
Už mohli dopísať aj Janka k Jane, nech aj moja mamina ( Janka) konečne oslavuje meniny po 55 rokoch 🤣

kristiii
11. dec 2022

@simonka22s tak to som ešte nepočula a to poznám Milosov niekoľko

simonka22s
Odpoveď bola odstránená
eduska
11. dec 2022

Dali sme a nelutujeme 🙂 mne skor islo o skryty vyznam, kto je z rodiny vie, o co sa jedna, ale s partnerom sme sa zhodli, ze prave toto meno sa nam najviac paci.

maranta_leuconeura
11. dec 2022

@stellarstar Jesus je v niektorych krajinach normalne meno. Tak ako u nas je normalne meno Mikulas, na rozdiel od Nikolasa, ktore sme prevzali.

maminkadeticiek
11. dec 2022

Jasne poznam.Ne to meno ako kazde ine.Ja by som ho nedala iba preto ze sa mi pacia ine mena,nie pre symboliku.

zoeeoz
11. dec 2022

Spoluziak, bol to miki 🙂 uplne fajn podla mna

vlucifuk
11. dec 2022

@majulino Aj môj švagor je Adam narodený 24.12. 😉

vlucifuk
11. dec 2022

Mne sa Mikuláš veľmi páči, ak by sa hodilo k priezvisku, nemala by som problém ho dať. Verzia Nikolas sa mi páči menej. Inak v Poľsku je ich verzia Mikołaj veľmi populárne meno.

vulka
11. dec 2022

Osobne by som nedala. Ale stále sa na Slovensku používajú aj iné, už netradičné, mená. Mám žiakov Imricha, Aurela, Bohuslav, ...

jakoma
11. dec 2022

Poznam jedneho Mikuláša, za mna je to meno spojene so symbolom, preto by som ho nedala. Mne sa paci meno Lukáš, ak by sme zili vo svete, kde by darceky nosil Lukáš, myslim, ze Mikulášov by bolo viac a Lukášov menej :D (Lukáš je len príklad)

moje912
11. dec 2022

NIE jasne a stručne.

katarina161
11. dec 2022

Ja nelutujem ze som dala mojmu chlapcekovi meno Mikulas. Vsetkym sa paci a vravia ze je vynimocne krasne meno a pytaju sa kto mu ho vybral. Maly sa narodil v auguste tak v porodnici boli happy ze maju letného Mikulaska na oddelení. Miťko kazdemu vravi, ze ... Ja viem ze mam krasne meno. Nelutujeme ze sme mu vybrali take meno. Je dobre zapamatatelne a deti sa stale pytaju na Mitka.

klaudinkad
11. dec 2022

Poznám a pokojne áno

euka210
11. dec 2022

Nie, nedala...9r syn ma spoluziaka Mikulasa, volaju ho Miki... ineho nepoznam

dekys
11. dec 2022

@buxy Mikuláš Čomidáš 😁😉

kiwi3
11. dec 2022

@dekys ja som si dala pri tejto prilezitosti do googlu mikulas. vyhodilo mi mikulas dzurinda, mikulas cernak (najprv som nahlas precitala cesnak) a tretie mikulas balicky. to sa nam ako cele meno s muzom pacilo najviac.

tatiana1329
11. dec 2022

Kamarat ma okolo 30 a je Mikulas. Volame ho Miki. Akoze meno je okej ale treba mysliet na to, ze ked realne bude Mikulasa zabudne sa na neho lebo vsetci budu riesit sladkosti a nie jeho a jehi meniny.

kamagma
11. dec 2022

Nie

lavinis
11. dec 2022

Nie

zuzu11166
11. dec 2022

Nuž,ja mam suseda Mikulasa.
A teda on je fakt pravý Mikulas!!!🙂
Je to kus chlapa,ma riadnu bradu a bežne chodi na Mikulasa obleceny vo svojom vlastnom kostýme po domoch detickam rozdavat darceky.😃
Meno dostal po otcovi,ale rodicia vtedy iste nemohli tusit,ze bude "ozajstny"😄
On je taky pohoďák a povedal si,ze ked uz je teda Mikulas,tak ho bude robit detom.