Dali by ste meno Nazli svojmu dieťaťu?
Dali by ste také meno dievčatku?
Nie, mne to v slovenčine evokuje sopeľ alebo nejaký sliz 🤷♀️
Význam mena na zlý
@nini1978 áno a ešte aj po maďarsky existuje slovo mázli tak to dieťa by aj v škôlke aj v škole ale aj v živote by sa len kv tomu menu trápilo a bolo nešťastné
Toto tu ešte nebolo 🤣
Nazli? Ani psovi by som toto meno nedala
Ked si to poviem, takfajn, napisanet to precitam skoro ako naci.
nedala, evokuje to vo mne nadavku , to už radšej nejaké nemecké alebo severské či polské meno , české uplne do pohody ked slovenské teda nie
pri spojeni napr s mojim priezviskom to znie priam komicky
to bolo novoročne bábätko v niektorej poʻrodnici na Slovensku..nepísali, či su rodičia Slovaci, ostatne mená boli pekné Olívia, Margaréta, Leon, Daniel...Nazli ma neoslovilo
Nie, je to škaredé a neviem si predstaviť, ako by som ju oslovovala zdrobneninou
Nie,ani k arabskemu priezvisku
No a autorka nejak ticho 🤔
@martinka13 “nazlinka” predsa😂
@nini1978 nazlilinka, nazlilulienka 🤣🤣🤣
@stellarstar nazlicka
@nini1978 🤣🙈
Sprv som tam to L v mene prehliadla a videla som len Nazi. A teda taky preklep v mene dietata nechces....( Nazi - Nacisticke Nemecko)
Nazli?
Mne to pripomína Nazi, alebo mi ešte napadlo aj Nazgul.. ani jedno nie je pozitívna asociácia, čiže nie, také meno by som dieťaťu nikdy nedala..
A ešte to u mňa evokuje snahu rodica zaujať za každú cenu...
To už radšej Mercedes
Už nevieš čo od radosti však? Ja takmer neriešim cudzokrajných mena na SK, nech dá každý ake sa mu paci. Ake toto fakt nie. Možno je otec Turek, to nepísali. No toto by bol trest pre dieta.
Ďalšie "krásne" mená: Klotilda, Gertruda, Manuela, Kunigunda, Ermelinda, Elektra, Dulcia, Nausika, Neméza, ... šák hľadaj. Ale Nazli som tam nenašla
https://mix.sk/deti/babatko/mena-deti/
autorka, kedže si tu anonymne, tak bez problemu môžeš priznať ake je tvoje krstne meno?
Jazmína je pekné menom alebo Jasmína
krásne. Menila by si svoje meno za Nazli? To daj dcere radšej Jazmina
inak Jazmina je tiez arabskeho povodu, Yasemin
Nazli je nádherné meno...Ale aby sa jej neposmievali deti, dala by som iné, tomu podobné... Čo tak.. Naty ? (Natália)
Urcite ano,hlavne v kombinacii Nazly Balazikova ci Nazly Moravcikova je to top 👌. Arabi tiez urcite davaju detom mena ako Žofia, Silvia, Monika...k svojim arabskym priezviskam aby boli cool. Inak nemozem si pomoct,ale Nazli vo mne evokuju Nazi...a to veru nie je dobra asociacia.
Moja sesternica dala meno Melek

Urcite nie. Jednak mi to ako súhra písmen neznie pekne a jednak mi to evokuje, akoby matka romka pomenovala dieta podla postavy z tureckej telenovely.