icon

Dali by ste svojmu dieťaťu meno, ktoré je frekventované?

29. dec 2022

Ahojte.. chcem sa len spytat, ci vam osobne prekazalo dat dietatu meno, ktore je caste? Ja mam vysnivane meno uz roky, nebolo nejako velmi pouzivane, zriedka kedy som sa stretla s niekym, kto mal take meno a zrazu bum. Nejde mi o ziadnu vynimocnost, len nechcem, aby bolo dieta raz v kolektive, kde ich bude 5 s takym menom… Tak teraz neviem, ci sa ohliadnut po inom mene, alebo to neriesit. Ako to mate vy?

Strana
z3
andulka220989
30. dec 2022

Dala. Meno Jakub sa mi páčilo dlhšie. Nejako som nesledovala trendy. Ja celkovo na to kašlem. Aj čo sa farby vianočnej výzdoby týka. Outfitov a mien atď. Riadime sa podľa seba a nie okolia. Ja som si sadla, vzala kalendár a napísala top 10 mien ktoré sa mi zapáčili.(Jakub bol číslo jedna a muža nakoniec žiadne iné meno nenadchlo ako Jakub) 🙂

babulkomale
30. dec 2022

Ja by som nedala, je to opocuvane ale kamoska mala vysnivane Jakub a dala ho, lebo syn sa jej narodil akurat v dobe ked bolo v top trojke asi aj prve.

kristiii
30. dec 2022

Tak ono je to o náhode, že ako sa postretaju v kolektíve. V synovej triede napríklad prevládajú práve tieto populárne mená, ale ani jedno sa neopakuje. Jedna Ema, Sofia, Nina, Lilly..jeden Adam, Patrik, Martin...a keď tak rozmýšľam, napríklad takú Nelu, Sáru, Mateja či Jakuba, ktoré sa tu spomínali ani nemajú

popoluskaxy
30. dec 2022

Nie, nedala by som. Kalendár, ten úplne klasický, nie rozšírený, je plný krásnych mien. Páči sa mi tradícia v niektorých kultúrach, že každý nový člen rodiny= nové meno. Takze sa neopakuje ani v rodine. A je teda pravdepodovné, že aj tých rovnakých mien v jednej generácii bude podstatne menej.
Naše deti majú mená z kalendára, ale nestretli sa zatiaľ ani s jedným v okolí. Predpokladám, že sa dlho ani nestretnú, najmä syn. Za mojich čias sa opakovalo moje meno, dokonca aj s priezviskom…. Takže to už vyšší level, keď máš kamošku s úplne rovnakým menom😝 a poznám aj dve sestry, ktoré svojim deťom (teda sesterniciam) dali rovnaké meno… 🤷🏻‍♀️
Každého osobná vec… ak chce niekto Jakuba, Nelu, Emu, Mateja, lebo iné meno mu nejde k jeho dieťaťu, nech ho dá. Ale ozaj sa oplatí niekedy vystúpiť z radu😉

breznica
30. dec 2022

Môj syn má pomerne frekventované meno,v triede sú dvaja a v predchádzajúcej boli tiež dvaja. V dedine ich je asi 12 v rôznom veku ale je to krásne klasické meno používané v mnohých krajinách

Strana
z3