Dali by ste synovi meno Mateo?
Paci sa vam? Priezvisko je slovenske.
nie, este aj toto zle napisane 😀
@zuzanka.zuzu nie je zle napisane.
Autorka. My mame mame Matea, len zijeme v zahranici aj mame zahranicne priezviska. Na Slovensku neviem ci by som take meno volila.
je to pekne meno, preco nie.
Nie nedala máme to príde ako Matelko z tej detskej televíznej relácie z detských čias...Mathias, Matúš znie oveľa lepšie
Ano, s muzom sme vraveli, ze ak by bolo tretie dieta tak mena Mateo alebo Marína
Na slovensku by som dala matuš
@zuzanka.zuzu nie je to zle napisane
Áno, dala 🙂 Je to pre mňa normálne meno, číta sa, ako vyslovuje. Matúšov je u nás v okolí na každom kroku neskutočne veľa, aj keď je to tiež pekné meno.
Určite radšej Mateo alebo Matteo ako Matúš. Podľa mňa diakritika iba komplikuje život. Alebo proste niečo, čo si aj ľudia v zahraničí vedia predstaviť, ako sa môže pisat. Napríklad ten Martin. To je na Slovensku moderné, ale v zahraničí zas znie ako pre starého chlapa.
@zuzanka.zuzu co je zle napisane?
@petulda333 myslí zrejme, že väčšinou to vidno vo forme Matteo. Popravde, ani ja som to s jedným t ešte nevidela(ale to neznamená, že takú formu to nemá)
@bluka2 ja zas ano, aj ked sme pozerali mena na internete, tak bolo len Mateo
Ked sa vam paci, preco nie...niekto ma rad tradicne slovenske, niekto zahranicne. Mne sa pacila Noemi velmi...ale mame chlapcov. Mateo sa mne osobne paci, Matej a Matus a Mathias napr.nie. este tak nad Martinom sme my rozmyslali.
Nie. K slovenskému priezvisku sa nehodí podľa mňa. Ale ak sa vám páči kľudne. Len si ujasnite, či je t či tt, potom sú deti a ľudia domotaní, keď to maju písať.
Áno dala by som,vôbec by ma nezaujímalo kto ma aký názor na meno .Poznám deti s týmto menom ,žiaden problem nemajú😉
My mame Matheo a kamoska a znama maju zasa Matteo.volame ho mateo,matisek,teo,teusko... nam sa paci 🙂
Ja mam v triede mattea so slovenskym priezviskom a uplne v pohode. Len tazku mu povedat v zdrobnenine. Inak pekne meno.
hneĎ zajtra, ak by som rodila, mne sa to meno veľmi páči
Krásne meno,mne sa páči
A podľa mna ak pasuje k priezvisku neváhala by som a môžeš ho volať Mati
A aspoň nebude mat otrepané meno ako teraz všetky deti zakričis Matúš a otočí sa 5 chlapcov ,hruza…
@benit praveze to sa mi paci na tom mene, ze sa neda povedat inak. Raz je Mateo tak bude Mateo. Ja neviem co kazdy by vymyslal schomoleniny a skratky mena. Ked tak poviem mu zlatko moje, drobcek ked mu chcem pekne povedat.
@lilien239 baby nerobte z pekneho mena, uplne ine meno 🙈
Nie. Keď tak, tak Martin.
Matelko? Nie. V živote nikdy.
Nie
Ano je pekne. Zalezi ako moc slovenske je to priezvisko. Dala by som kludne.
Ano, krasne 🙂 podobné ako Matej ❤
Nie
Áno, ak bude chlapec bude Mateo 😊
Nie, aj tak mu budú hovoriť Maťo ...poznám

nie, ak niečo podobné dala by som Matúš, Matej, Martin