icon

Dali by ste synovi meno Mikuláš?

29. sep 2021

Vase nazory? Alebo mate/poznate niekoho s takym menom?

Strana
z3
00ivi00
30. sep 2021

Tak si predstavte že moj syn má priezvisko Černák a partner mu chcel dať meno Mikuláš 🙈 a teraz čakám druhé dieťa, opäť chlapec a opäť mám tento navrh na stole 🙈 ale u mňa toto meno teda neprejde.. Už len v spojení s priezviskom a plus keď sa povie Mikuláš mne sa vybaví tučný bradatý panko v červenom ktorý nosi sladkosti 😀😀 a k tomu partner ma medzi kamošmi prezývku Miki a ja som teda za to aby malo dieťa vlastne meno (prezývku), nie po rodičoch a nebodaj aby sa volal po slovenskom mafiánov 🙈

h2
30. sep 2021

Môj dedko bol Mikuláš. Aj strýko (jeho syn). Je to pekné meno, ale ja osobne by som ho nedala.

h2
30. sep 2021

@00ivi00 😂😂😂

h2
30. sep 2021

@makova333 Mikuláš Santa by bolo bohovské meno! 😃

babatkoo
30. sep 2021

Nie

dori2
30. sep 2021

moje krsniatko sa tak vola a je to krssne meno 🙂

spadnutaslivka
30. sep 2021

poznám niekoľkých- aj deti, aj dospelých. Ale nie, nedala by som

mpg
30. sep 2021

Toto meno patrí medzi staré, kráľovské mena - podobne ako Juraj, Karol, Václav, Henrich, ale na SK dávajú častejšie tú zahraničnú verziu Nicolas, záleží aj ako by to išlo dohromady s priezviskom.

michellemary
30. sep 2021

Poznám Mikuláša, volajú ho Miki, a meno by som nedala, ale len preto, lebo je príliš blízko k Vianociam. Páči sa mi napríklad aj dievčenské meno Naďa, lenže meniny má 23.12. tak by som to veľmi zvažovala.

robinka84
30. sep 2021

Ja mam syna Mikuláša. A teda este sa mu žiadne dieťa nevysmialo ani v škôlke a ani v skole. Ma len pekne ohlasy na meno 😊 a veľmi mu pasuje 😊

ewka9
1. okt 2021

A prečo nie? Náhodou je to veľmi milé, aj skratka Miki je fajn🙃

0silvia0
1. okt 2021

@michellemary meniny a vianoce by som teda neriesila... moj syn je narodeny 10.12., horsie je mat narodeniny okolo vianoc ako meniny si myslim...

arcanne2
1. okt 2021

Podľa mňa je to vec vkusu, mne sa veľmi páči. Aj Mikuláš, aj skratka Miki. Za mna osobne oveľa krajšie ako Nicolas a podobne poanglictene verzie slovenskych mien. Ja by som Mikuláša určite dala ❤️

gazpalm
1. okt 2021

Krasne,ak by sme mali druhe chlapca ,boli sme na nom dohodnuti ,po svokrovi,skvelom chlapovi ,ktoreho nik nevolal mikulas ale miki😊mame ,ale dievca 😁a nicolasa ,by som ja osobne nikdy nedala ,ale je to na vas a vasom pocite😊

gazpalm
1. okt 2021

@00ivi00 fuuu tak v spojeni s priezviskom ,by som absolutne neuvazovala 😆ale meno ako take mam rada 😊

didi2102
1. okt 2021

Mám dvoch susedov otec 50r syn 20r 😄 mladšieho voláme Miňo

zlatyk16
1. okt 2021

Mikuláš je krasne meno, ale skratka Miki sa mi nepači.

michellemary
2. okt 2021

@0silvia0 vieš, len narodky neovplyvníš, meniny sa ovplyvniť dajú. 🙂 Mám sesternicu Luciu narodenú tesne pred Vianocami, a celý život rodičom vyčíta, že aspoň to meno jej mohli dať iné, aby to nemala všetko naraz. 🙂

0silvia0
2. okt 2021

@michellemary no to ano, to uz je prilis...

daniela2202
21. okt 2021

A prečo nie

mirka4321
3. jan 2022

My máme v rodine 4 Mikulasov🙂 dedko, strýko, bratranec a jeho syn🙂

yanni
3. jan 2022

@0silvia0 presne tak, ja by som neriesila vobec nic. Ked sa meno paci, tak seriesim Vianoce, Velku Noc co co este. Najmladsia dcera ma narodky 27.12. neriesim. Vianoce a narodeniny su osobitna. ja osobne mam to tiez blbo, meniny november, Vianoce o mesiac neskor a narodeniny mesiac po Vianociach. Absolutne nijaky problem. Tiez enreisime, ze starsia dvera ma meniny na 3krale. No a co. Ked sme meno vyberali ani som envedela, kedy je v kalendari. Poznam jednu (uz dospelu) Evu, co ma narodky 24.12. Tiez gol, no a? Kolegyna ma tiez narodky 24.12.

yanni
3. jan 2022

@michellemary tak je blba. Co ma komu co vyčítat. O co jej cely život ide? Oslavy, darceky? To vsetko je nepodstatné a dokonca do vedia aj moje 2 najmladsie deti. My keby sme zili na SK, tak jedna z mojich dcer je Lucia (len Lucia, ziadna Lucka ci Lucy atd.). A kludne aj ta, co sa narodila 27.12. Ja osobne to mam tiez vsetko na jednej kope a ani by ma nenapadlo to nikomu vyčítat.

Strana
z3