Dalibor alebo Teodor: Ktoré meno pre syna?
Ahojte🙂Rozmýšľam nad týmito dvoma menami pre syna. Neviem sa rozhodnuť, ktoré je krajsie. Mate niektora doma Dalibora alebo Teodora? Ako ich doma oslovujete?😉
My máme Teodorka. Voláme ho Teuško a malá ho volá Tejko
Dalibora sme volali bud celym menom alebo Libor. A Teodor bol vzdy Teo.
My máme Teodora, 6rokov a je jediný v dedine, škôlke, celkovo v okolí, Teodorko, Teo, Teusko, Tejo výslovne neznasam
Teodorov poznam v okolí 6ks (deti od 0 do 9 rokov) (Bratislava). My mame Richarda a Juraja (tiez sa mi dajak páči R v mene)
Môj má 9. V škole ho spolužiaci volajú Dali alebo Dajko, najčastejšie celým menom Daliborko. Aj na tréningoch ho volajú celým menom. Nikto mi nepovedal, že by sa im meno nepáčilo alebo, že to je divné. Práve naopak. A veľmi sa hodí k nášmu bežnému tuctovému priezvisku.
Doma nemám ale hlasujem za Teodora. V ten deň mám narodky 😁
Teodor sa mi nepáči, znie mi to ako tumor 😅 Bez urážky. Ani Dalibor síce nie je moja šálka kávy, ale je to také originálne meno, nie je nijak zvlášť extravagantné z ale zároveň dnes sa už často nepoužíva a znení celkom decentne. Čiže za mňa Dalibor.
Mame nakoniec Dalibora🙂 rodina bola trochu prekvapena, ale mne sa to meno k nemu hodilo🙂

poznám Dalibora cca 55 rokov a volajú ho Dalino, Dalčo 🤦♀️ No a Teodor je pre mňa Teodor, nie Teo 🤷♀️